toho bych se bál spíš u nafty, ale u benzína ne, jednohmoty byly na mtx75 snad celý devadesátý léta a i u tý nafty myslim že převodovka přežije motor, pokaď člověk neni vocas a netrápí to lehce nad volnoběhemBrehowicz píše: Tenhle názor sváma kluci moc nesdílim,pokud by se dvouhmota nahradila jednoduchým setrvákem tak nevím jestli by to vydržel zbytek převodovky v nějakém časově delším období.
Dvouhmotový setrvačník - Mondeo
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dvouhmotový setrvačník - Mondeo
-
- Nováček
A pri nízkom ročnom nájazde sa určite tej motorovej/prevodovkovej časti pri jednohmote nemôže nič takého stať, načo by to vyvíjali/ponúkali/predávali potom vo Valeu ? Ak mňa zradí dvojhmota tak pôjdem do KIT 4P určite.
už bez Forda
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahojky,
Mám tak půl roku mondeo MK3, nafta 96kW, 2004, šestikvalt. Jak se měnila hadice od turba, tak jsem si všiml, že mám v okolí převodovky únik oleje. V servise mi řekli, že to je mezi motorem a převodovkou a uníká motorový olej do spojky. Kvůli výměně gufera se tedy musí vyhodit celá převodovka. Vypadá to, že je načatý i dvouhmoťák, protože při vypnutí motoru jde slyšet takové jakoby převalování s cvakáním. Takže by se vyměnila spojka, gufero, dvojhmota. Spojkové ložisko se měnilo zhruba před dvěmi léty, kdy původnímu majiteli odešlo během dovolené. Myslíte že je lepší vyměnit preventivné i tohle ložisko? No a dále, už jsem si zjišťoval podle VIN jaké přesně díly nakoupit, ale i tak bych pro jistotu požádal, jestli mi to někdo může potvrdit.
VIN: WF0WXXGBBW4E32068
Dále jsem se dočetl, že pro vlastní výměnu je potřeba speciálního přípravku a nejsem si jistý, jestli to můj servisák má, tak případně pokud někdo neví o nějakém solidním servisu, kde by mi mohli provést výměnu.
Díky za odpověď.
Mám tak půl roku mondeo MK3, nafta 96kW, 2004, šestikvalt. Jak se měnila hadice od turba, tak jsem si všiml, že mám v okolí převodovky únik oleje. V servise mi řekli, že to je mezi motorem a převodovkou a uníká motorový olej do spojky. Kvůli výměně gufera se tedy musí vyhodit celá převodovka. Vypadá to, že je načatý i dvouhmoťák, protože při vypnutí motoru jde slyšet takové jakoby převalování s cvakáním. Takže by se vyměnila spojka, gufero, dvojhmota. Spojkové ložisko se měnilo zhruba před dvěmi léty, kdy původnímu majiteli odešlo během dovolené. Myslíte že je lepší vyměnit preventivné i tohle ložisko? No a dále, už jsem si zjišťoval podle VIN jaké přesně díly nakoupit, ale i tak bych pro jistotu požádal, jestli mi to někdo může potvrdit.
VIN: WF0WXXGBBW4E32068
Dále jsem se dočetl, že pro vlastní výměnu je potřeba speciálního přípravku a nejsem si jistý, jestli to můj servisák má, tak případně pokud někdo neví o nějakém solidním servisu, kde by mi mohli provést výměnu.
Díky za odpověď.
Mondeo MK III, 2004, TDCi 96kW, 6-ti kvalt, kombajn
-
- Test driver
To spojkové ložisko bych určitě vyměnil při jednom. Měnit spojku na Mondeu je celkem vopruz a dělat rozborku za pár let znovu kvůli ložisku, by sis akorát nafackoval... Určitě budou třeba i nové šrouby na dvouhmotu, jsou tam speciál předpjaté, které se nemají používat vícekrát. A tím speciálním přípravkem mají nejspíš na mysli trn pro vycentrování spojky, ale s tím si šikovný mechoš poradí. Pokud tím nemyslí ještě něco jiného, ale nenapadá mě co. Třeba ještě někoho něco napadne.
je: Ford S-Max, 09/2020, 7míst, 2.0 ecoblue, 140kW, 4x4
bylo: Ford Focus, 09/2020, hatchback, 2.3 ecoboost, 228kW, ST
bylo: Ford Mondeo, 09/2013, kombi, 2.0 SCTi 202,3kW, Titanium S
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ok, díky za odpověď.
Zatím mi to vychází, že celá sada (dvouhmota+komplet spojka) vychází na cca 13000,-. Tak pak ještě kolik si řekne servisák a jde se do toho, No a ještě vlastně to vnitřní gufero.
Zatím mi to vychází, že celá sada (dvouhmota+komplet spojka) vychází na cca 13000,-. Tak pak ještě kolik si řekne servisák a jde se do toho, No a ještě vlastně to vnitřní gufero.
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak gufero asi bude korunova polozka, ta spojka te nevychazi tak draho, kde ji beres?
Ford Mondeo MK3 Titanium X (ST paket) 2,2 TDCI GALERKA
koupím jednu zadní a 2přední krytky ST prahu před FL

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, doufám že to nebude bráno jako reklama, ale nejlepší nabídku mám:davemomo píše:Tak gufero asi bude korunova polozka, ta spojka te nevychazi tak draho, kde ji beres?
setrvák
http://www.mdily.cz/catalogsearch/result/?q=415016810
spojka
http://www.mdily.cz/luk-624313634-spojk ... 36-34.html
takže celkem solidní ceny myslím.
-
- Nováček
Ja byl menit spojku v servisu u p.Dudíka v Opavě a naprosta spokejnost. Ochotný, vše mi vysvětlil cena přijatelná a to jsem za ním jel skoro 80 km.
-
- Test driver
A jaká je ta přijatelná cena? Kolik jsi dal za spojkovou sadu a kolik za práci? A jaké máš auto, motorizaci?
je: Ford S-Max, 09/2020, 7míst, 2.0 ecoblue, 140kW, 4x4
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Taky be to docela zajmalo, prej je to docela fuska vymenit

-
- Nováček
ja som pred tyzdnom menil komplet spojka luk + zotrvacnik luk (luk tam bol od originalu) sada ma stala 409 + 120 eur praca, menil som aj prevodovkovy olej
ford monde, tdci, 85kw, 5 kvalt. 2005, hatchback
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak to neni tak hrozny za praci

-
- Nováček
Tak ta cena za sadu je hodně dobrá. Kde jsi ji bral?Kosto píše:ja som pred tyzdnom menil komplet spojka luk + zotrvacnik luk (luk tam bol od originalu) sada ma stala 409 + 120 eur praca, menil som aj prevodovkovy olej
jinak mám ještě dotaz k převodovce a napadlo mě, jestli se to nemůže vztahovat k dvouhmotě.
Stává se mi, že při řazení 1. se mi ozve od převodovky takové tlumené bouchnutí. Je to téměř neslyšitelné, ale když se na to zaměřím, tak ji prostě slyším. Zatím nevím, jak přesně ji vyvolat, ale zdá se mi, že pokud jedu a zastavím, a pak řadím za 1 tak se to bouchnutí ozve. Nestalo se někomu něco podobného, případně nevíte co by to bouchnutí mohlo způsobovat?
A ještě jeden dotaz, jak je motor zahřátý a zařadím zpátečku, tak se zvýší otáčky cca o 100ot/min. Je to normální jev nebo to něco značí? U studeného motoru to nedělá, tam jsou otáčky standartně cca o těch 100 vyšší.
No a ještě jedna věc, kdy tam mám 4. a náhle pustím plyn nebo přidám, tak jakoby klape. dělá to pouze na 4., nevíte někdo co by to mohlo znamenat?
David.
-
- Nováček
Z autokelly.sk a kamarat vybavil dobru cenu. Inak na eshopoch stoja takto podobne. Ale ja radsej kupujem z kamennej predajne...2
ford monde, tdci, 85kw, 5 kvalt. 2005, hatchback
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
hm.. no pěkné. Já se dostal na cenu za sadu tak na 13000,-. Je to LUK a přes eshop. Zatím jsem to teda neobjednával a ještě zkouším hledat cenově výhodnější nabídku. Jak jsem si přepočetl v kurzu 27,5 Kč za €, tak mi u KOSTO vychází cena za sadu okolo 11000, což je teda hodně dobrá cena. Ono ale asi taky hodně závidsí na tom, co je to za motor ya převodovka.