DVB-T Ostrava
- Ahmed
- Test driver

Re: DVB-T Ostrava
STBčko má většinou dva scarty, takže si tam můžeš připojit co chceš, ale jelikož máš jenom jeden tuner na DVB-T, tak můžeš buď nahrávat nebo se dívat.
Další možnost je připojit k videu normální analog, páč ho ještě nevypínají a ze STB se dá normálně připojit anténa kamkoliv - máš vstup z antény a hned vedle výstup, ten se dává třeba do tv, abys měl programy, které nejsou ještě na digi.
Jak jsem psal výše, můžeš si koupit STB s nahráváním na HDD, to co mám já má dva tunery, takže nahrávám a můžu se dívat na něco jiného.
To, jestli novu, atd. nechytáš kvůli špatnému signálu musíš zjistit sám, na každém STB můžeš sledovat sílu a kvalitu signálu, takže se podívej, co ti to ukazuje. Vzhledem k tomu, že prima je 54 kanál a vysílá se zatím z Hošťálkovic, je možné že nemáte žádnou anténu směrem na Hladnov či co to tam na slezské je, tam se vysílá 39 kanál (čt1, ...., nova) a za měsíc by to tam měli překopat, jelikož je nová anténa a měly by tam být dva muxy, prima snad taky. Takže ti asi stejně nezbyde nic, než pořešit anténu, pokud 39k nechytneš. Jestli je signál slabý, dalo by se to vyřešit zesilovačem. V neposlední řadě jsi mohl mít špatný STB a třeba s kvalitnějším by jsi to naladil v poho.
Další možnost je připojit k videu normální analog, páč ho ještě nevypínají a ze STB se dá normálně připojit anténa kamkoliv - máš vstup z antény a hned vedle výstup, ten se dává třeba do tv, abys měl programy, které nejsou ještě na digi.
Jak jsem psal výše, můžeš si koupit STB s nahráváním na HDD, to co mám já má dva tunery, takže nahrávám a můžu se dívat na něco jiného.
To, jestli novu, atd. nechytáš kvůli špatnému signálu musíš zjistit sám, na každém STB můžeš sledovat sílu a kvalitu signálu, takže se podívej, co ti to ukazuje. Vzhledem k tomu, že prima je 54 kanál a vysílá se zatím z Hošťálkovic, je možné že nemáte žádnou anténu směrem na Hladnov či co to tam na slezské je, tam se vysílá 39 kanál (čt1, ...., nova) a za měsíc by to tam měli překopat, jelikož je nová anténa a měly by tam být dva muxy, prima snad taky. Takže ti asi stejně nezbyde nic, než pořešit anténu, pokud 39k nechytneš. Jestli je signál slabý, dalo by se to vyřešit zesilovačem. V neposlední řadě jsi mohl mít špatný STB a třeba s kvalitnějším by jsi to naladil v poho.
- petersbond
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Nechci zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady. Máte nějaké zkušenosti s dvb-t tunery (jako usb flashky)? Stojí kolem 600 Kč bez DPH.
Naposledy upravil(a) petersbond dne 07.10.2008 14:44, celkem upraveno 1 x.
byl Ford Focus I combi 1.8, 85kW Ghia 07/99
byl Ford Focus II combi 2.0 107 kW Titanium 09/2005
Ford Grand Cmax 2.0 TDCI 07/2015
byl Ford Focus II combi 2.0 107 kW Titanium 09/2005
Ford Grand Cmax 2.0 TDCI 07/2015
-
čajda
- Test driver

OK díky, akorat že jsem z Výškovic ne ze Slezske, ale to je detail
TAkže asi koupim STB s HDD. Abych pak nemusel zase řešit znova problem s videem až vypnou alnalog, nebo ještě chvili počkám. Díkes
TAkže asi koupim STB s HDD. Abych pak nemusel zase řešit znova problem s videem až vypnou alnalog, nebo ještě chvili počkám. Díkes
- Ahmed
- Test driver

Ja neříkám, že jsi ze slezské, ale mluvím o tom vysílači co tam je a nebyl jsem si jistý, jestli se ta lokalita jmenuje hladnov 
- Ahmed
- Test driver

Vyzkoušej a uvidíš. Většinou jdou tyhle výtvory vrátit. Co funguje jednomu, nemusí fungovat tobě.petersbond píše:Nechci zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady. Máte nějaké zkušenosti s dvb-t tunery (jako usb flashky)? Stojí kolem 600 Kč bez DPH.
-
čajda
- Test driver

Ahmede ja jsem nějak pochopil že myslíš že tam bydlím

- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Sice nebydlím v Ostravě,ale...Koupil jsem setopbox a po nalazení mám 99proc.příjem u novy,primy,ocka,ale ct1,2,24 a ct4sport má signál max.20.A to jen občas.Obraz se kouše,rozpadá se a zvuk je sekaný.V čem je problém?Kdyby takhle "šly" všechny programy,tak to pochopím,ale takhle????
Poraďte prosím nebo mě žena bude mít za neschopu.Říkal jsem,že to krásně poběží! 
- pbjun
- Test driver

Ja su z petrvaldu mam digi tuner v compu do usb a mam 99% signal na nova, prima, vsecky ct, Z1, ocko a buhvi co este... Je toho halda 
- Ahmed
- Test driver

Veřejnoprávní multiplex (čt1, atd.) může vysílat z jiného místa, než balík s novou a primou, ... nebo může být nižší výkon antény nebo jiná polarizace (musel byt otočit anténu nebo spíš přidat ještě jednu), pohledej na internetu, třeba na digitalnitelevize.cz, z jakého vysílače chytáš a co...Kota píše:Sice nebydlím v Ostravě,ale...Koupil jsem setopbox a po nalazení mám 99proc.příjem u novy,primy,ocka,ale ct1,2,24 a ct4sport má signál max.20.A to jen občas.Obraz se kouše,rozpadá se a zvuk je sekaný.V čem je problém?Kdyby takhle "šly" všechny programy,tak to pochopím,ale takhle????Poraďte prosím nebo mě žena bude mít za neschopu.Říkal jsem,že to krásně poběží!
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se dnes dozvěděl,že se naše společná anténa bude v týdnu upravovat pro lepší příjem přes setopboxy.Tak to snad daj do kupy profíci....
- Robertilos
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Taky mám nejsilnější signál u multiplexu 2, veřejnoprávní 1 mi jede někdy jen na 50% a dost kolísá, ale vypadává jen vyjímečně.
Ford Focus Combi 2.0i Titanium r.v. 2008, 107kW, Black Panther
Ford Focus Combi 1.6 Ti-VCT r.v. 2009, 85kW, Frozen white
Byl: Ford Focus Combi 1.8 TDCi Ghia r.v. 2002, 85kW, Blue tonic
- Ahmed
- Test driver

To je divné, ve FM určitě chytáš z Hladnova a tam jsou antény na stejném místě. Já v Bílovci chytám obojí úplně stejně...
- Robertilos
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jj taky mi to příjde divné, ale je to tak
- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
F-M prece chyta i Lysou horu.
- Robertilos
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím, tak digitál se vysílá jenom z OV Hladnov, z Lysé ještě ne.