Muzejni noc v NJ

Moderátor:Quickie
Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 13.06.2007 23:19

PedroH píše:No doporučuju kromě Novojického zámku i Kunínský - je to neuvěřitelné, co z té ruiny udělali. Od loňského roku je tam i nové schodiště ze zámku do kaple - podle původního, které bylo zbořeno. Na zahradě je i kuželna v původním stylu, zahrada moc pěkně upravená, zámecká restaurace - dobře vaří a mají i dobré pivo.
Pro ty, kteří neví, kde je Kunínský zámek, tak cestou z NJ na Opavu se projíždí obcí Kunín, zhruba v prostředku obce je odbočka na Suchdol - ta se projede rovně po hlavní a pak cca po 500 m vpravo je kaple a za ní zámek - hned vedle hlavní cesty.
to mě vykládej, za totáče když jsem kolem toho jezdil tak to bylo v lepším vizuélním stavu, než ještě nedávno, kdy to začli opravovat.
jinak od nějakého cca 1978 jsme měli chalupu v Hukovicích a teď tam bydlí brácha :wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 13.06.2007 23:24

Skubi píše:
PedroH píše:No doporučuju kromě Novojického zámku i Kunínský - je to neuvěřitelné, co z té ruiny udělali. Od loňského roku je tam i nové schodiště ze zámku do kaple - podle původního, které bylo zbořeno. Na zahradě je i kuželna v původním stylu, zahrada moc pěkně upravená, zámecká restaurace - dobře vaří a mají i dobré pivo.
Pro ty, kteří neví, kde je Kunínský zámek, tak cestou z NJ na Opavu se projíždí obcí Kunín, zhruba v prostředku obce je odbočka na Suchdol - ta se projede rovně po hlavní a pak cca po 500 m vpravo je kaple a za ní zámek - hned vedle hlavní cesty.
to mě vykládej, za totáče když jsem kolem toho jezdil tak to bylo v lepším vizuélním stavu, než ještě nedávno, kdy to začli opravovat.
jinak od nějakého cca 1978 jsme měli chalupu v Hukovicích a teď tam bydlí brácha :wink:
No jo, ale za totáče to zruinovali a nechali zchátrat soudruzi z JZD a pak se toho ujal jeden "zapálený" a moc šikovný kastelán, sehnal spoustu původních výstavních kusů, plno peněz, potomky původních majitelů a dal to dohromady. Pochopitelně slovem "zapálený" myslím správně zaujatý problémem - opravdu hořet bych zámek nechtěl vidět - to by byla nevyčíslitelná škoda. Zvenku jsou nové fasády a zevnitř krásně zrekonstruované místnosti. Venkovní prostory už jsem popsal výše...

Mimochodem dneska jsme měli cvičení "Požár 2007" ve skladu munice v Hukovicích a byl tam z Přerova i vrtulník Sokol s "bambi vakem" na hašení ze vzduchu - tak jsme si ho pořádně prolezli. Hned jsem si vzpomněl na "armiu krajovu" a tebe :D :lol:
Ford Focus 1,8 tddi 09/2001 facelift 2002. hatchback, stříbrný
Obrázek

Žij tak, abys toho později nelitoval!
Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 13.06.2007 23:29

PedroH píše: Mimochodem dneska jsme měli cvičení "Požár 2007" ve skladu munice v Hukovicích a byl tam z Přerova i vrtulník Sokol s "bambi vakem" na hašení ze vzduchu - tak jsme si ho pořádně prolezli. Hned jsem si vzpomněl na "armiu krajovu" a tebe :D :lol:
v Hukovicích? 8O myslíš nahoře na Lapači, kde dřív byli rakeťáci, nebo jsi si to spletl s Hostašovicema?
ten Sokol byl tuším z Plzně ( patří pod nás ) protože náš jediný je neschopen ( nebo byl ) :wink:
Obrázek
Obrázek

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 14.06.2007 00:05

Skubi píše:
PedroH píše: Mimochodem dneska jsme měli cvičení "Požár 2007" ve skladu munice v Hukovicích a byl tam z Přerova i vrtulník Sokol s "bambi vakem" na hašení ze vzduchu - tak jsme si ho pořádně prolezli. Hned jsem si vzpomněl na "armiu krajovu" a tebe :D :lol:
v Hukovicích? 8O myslíš nahoře na Lapači, kde dřív byli rakeťáci, nebo jsi si to spletl s Hostašovicema?
ten Sokol byl tuším z Plzně ( patří pod nás ) protože náš jediný je neschopen ( nebo byl ) :wink:
Samozřejmě jsem to spletl - čtu u tebe Hukovice a ony to samozřejmě byly Hostašovice :lol: Jinak s tou vrtulí přiletěli Hasiči AČR z Prahy - Kbel...
Obrázek

Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 14.06.2007 07:33

tak to jo, tam mají taky dva Sokoly :wink:
jinak jestli se nepletu, tak z Hostašovic je Magic :wink:
Obrázek
Obrázek

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 14.06.2007 07:48

Joooo to znám, kolem toho jsme chodili doprovázet babí do práce :lol: Jinak jičín jako Jičín bez Nový znám byl sem tam loni na dovče a pěkně sem tam zmokl (Na kolech) :cry: :lol:

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 14.06.2007 13:27

Boban píše:Joooo to znám, kolem toho jsme chodili doprovázet babí do práce :lol: Jinak jičín jako Jičín bez Nový znám byl sem tam loni na dovče a pěkně sem tam zmokl (Na kolech) :cry: :lol:
Ty jo, tak to jsi měl štěstí, u nás když prší, tak to je obvykle pořádná ulicha a je to jednou za uherský rok - buď to stáhne Odra na Ostravu nebo Bečva na Val.Mez. :D
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“