Stránka 2 z 2

Re: co jime aneb na co si dat kde pozor

Napsal: 25.03.2013 09:21
od VH123
Přítelkyně asi před půl rokem použila do rizota tuhle konzervu ze zásob po paštikářské dovolené.
Obrázek
Za stálého míchání putoval po prvním soustu oběd do záchodu a po přečtení etikety jsem myslel že ho bude následovat i snídaně. Tenhle potravinářský trik je založený na vynechání slova maso tak že v názvu zůstane jen Vepřové ve vlastní šťávě. Pod tím vepřovým se rozumí mimo jiné kůže, kostní separát a podobné delikatesy. S vepřovkama jsem (s výjimkou těch od řezníka ve skle) skončil. A obecně se všema konzervama a uzeninama, nevydělávám tak málo abych musel žrát náhražky.
Ještě přesvědčit družku aby přestala aspoň dcerce dávat ta největší zla jako třeba tavené sýry (tavící soli) a babičku aby přestala kupovat pro vnoučata cosi vypadající z dálky jako jogurt.

Re: co jime aneb na co si dat kde pozor

Napsal: 25.03.2013 11:39
od PeS
VH123 píše:Ještě přesvědčit družku aby přestala aspoň dcerce dávat ta největší zla jako třeba tavené sýry (tavící soli) a babičku aby přestala kupovat pro vnoučata cosi vypadající z dálky jako jogurt.
Proti tobě zase stojí TV reklama která babičku přesvědčuje že to nejlepší co může pro vnoučata udělat je koupit jim ten super jogurt :-)

Re: co jime aneb na co si dat kde pozor

Napsal: 25.03.2013 12:03
od VH123
Tak babička už v tomhle jiná nebude, za rohem má Billu a tam je náhražkových potravin dost a dost. Ale asi to nebude s kvalitou tak zlé, je jí 85 a zdravíčko stále slouží, asi jsou v těch potravinách kvalitní konzervanty.

Re: co jime aneb na co si dat kde pozor

Napsal: 25.03.2013 13:09
od LukPe
konzervanty.. :totlsmile: :perfect:

Re: co jime aneb na co si dat kde pozor

Napsal: 25.03.2013 15:23
od fofok
Tchýně nedávno dětem koupila olmíci,který obsahujou karnaubskej vosk,kterým leštím auto :D
Je to sice přírodní produkt,ale jinak obsahujou spoustu jiný chemie.

Re: co jime aneb na co si dat kde pozor

Napsal: 25.03.2013 19:05
od Hal9000
foki píše:opravdu si radsi budu kupovat pecivo z male rodinne pekarny , maso, vejce , mleko z od soukromých chovatelu , zeleninu to same , takovy clovek si bude zakazniku vazit a nejaka negativni reklama muze jejich podnikani ohrozit .
Bohužel budeš jeden z mála. A podle vlákna o politice jsme na tom jako stát hrozně, tak se nediv, že se kupuje chcíplé maso z Polska.
A to že obchoďáky nevědí co je ve výrobcích z Čech je zas kravina co dokáže napsat jen analfabet neorientující se v problematice. Řetězce moc dobře ví co tam je, možná by jste se divili. Jde jen o splnění veterinární, HACCP, ISO, hygienických limitů, Tesco předpisů, výrobních postupů a uvedení složení na etiketě :wink:

Re: co jime aneb na co si dat kde pozor

Napsal: 25.03.2013 19:33
od foki
Hal9000 píše:
A to že obchoďáky nevědí co je ve výrobcích z Čech je zas kravina co dokáže napsat jen analfabet neorientující se v problematice. Řetězce moc dobře ví co tam je, možná by jste se divili. Jde jen o splnění veterinární, HACCP, ISO, hygienických limitů, Tesco předpisů, výrobních postupů a uvedení složení na etiketě :wink:
takze podle tebe kdyz obchodak nakoupi hovezi ktere bude papirove splnovat vsechny limity a normy , ale bude to z nemocne kravy , tak ten co to ma na starost za obchod , bude vedet ze to maso pochazi z nemocne kravy ?

Re: co jime aneb na co si dat kde pozor

Napsal: 25.03.2013 23:47
od Cowley
V tomhle pripade A) obchodnik za to odpovida zakaznikovi, za B) muze jit o vyjimku, ale v zadnem pripade o system.

Re: co jime aneb na co si dat kde pozor

Napsal: 26.03.2013 07:33
od smoula
Tak ono je základ, nekupovat maso v řetězcích, ale u řezníka, kterému můžete věřit a víte, že zákazníka neodrbe. Já například maso nakupuju u nejvyhlášenějšího řezníka v praze, občas sice musím čekat 45min, než se na mě dostane řada, ale zase je to kvalita a ceny nejsou o moc vyšší, než v řetezcích... Šunky nakupujeme buď na farmářských trzích a nebo v farmářským obchodě. Je to sice náročnější na čas, ale aspon je to kvalitnější :| :)

Re: co jime aneb na co si dat kde pozor

Napsal: 26.03.2013 07:59
od silverwolf
myslíte si, že každý řezník, včetně výrobků na farmářských trzích má vlastní chov a vlastní jatka? Nebo maso bere z normálních jatek? :mrgreen:

Re: co jime aneb na co si dat kde pozor

Napsal: 26.03.2013 08:02
od smoula
Nejde o vlastní jatka, ale o tom, kde se to dané maso bere ;) jsou dodavatelé masa a dodavatelé...

Re: co jime aneb na co si dat kde pozor

Napsal: 26.03.2013 10:41
od Cowley
Kazdej retezec ma svoje nakupci, a ti maji nejake zadani (cena, dodavatel,...) A to zadani je zase zavisle na planu trzeb, firemni politice apod. - podrobnosti by nejspis vedela Zuzka :-) Kazdopadne dokud si to zakaznici nechaji libit, je mozne prodavat cim dal tim vetsi shity za cim dal tim vyssi ceny. Bohuzel u nas spotrebitelske organizace moc nefunguji a lidi maji ve zvyku spis nadavat nez programove neco delat, takze nejspis nehrozi takovy bojkot dodavatele shitu, ktery by ho bolel :-/ Navic treba pri blokade Babise by tento hned klusal pro najake dotace (napr. jeho skromny domek je komplet postaven za dotace z EU) nebo by si nechal vyrobit zas nejaky zakon na zajisteni prijmu :? :palec_dolu:

Re: co jime aneb na co si dat kde pozor

Napsal: 26.03.2013 10:58
od lucky.jack
Kupovat třeba maso ve velkých řetězcích je fakt loterie. Jednou člověk koupí pěkný maso a po druhý je to hnus nazelenalej, ale to člověk kolikrát zjistí až doma. V tomhle případě preferuju malý soukromý řeznictví.
Třeba po celým Hradci jsou dvě malý prodejny masa(kdo je z HK asi ví) kde je neustále narváno a maso tam koupit není risk.

Re: co jime aneb na co si dat kde pozor

Napsal: 29.03.2013 16:31
od tym

Re: co jime aneb na co si dat kde pozor

Napsal: 02.04.2013 16:48
od tym