Nesvítí jedno potkávací světlo
-
- Člen klubu
Re: Nesvítí jedno potkávací světlo
Multimeter ako voltmeter ma velky vnutorny odpor. Ziarovka velmi maly. Bude tam niekde velky prechodovy odpor. Ulamany kabel, spinavy kontakt, zla kostra. Dialkove svetla funguju? Predpokladam, ze tam ma H4 ziarovky.
Skus este zapnut svetla a pustit stierace. Ak pojdu pomaly, je to chybna kostra. Ta pod hrdlom nadrzky ostrekovacov.
Skus este zapnut svetla a pustit stierace. Ak pojdu pomaly, je to chybna kostra. Ta pod hrdlom nadrzky ostrekovacov.
- woned
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Noo... při měření konektoru a všech pinů na pravé straně, jsou hodnoty naprosto stejné. Když to světlo napojím na konektor pravé strany - všechno normálně funguje. Ano, dálkové světlo svítí, stěrače fungují normálně.
Kostru pod hrdlem nádobky na vodu jsme sundali, všelijak vyčistili a dali zpět.
Žárovky má H1, jelikož si koupil světla s angel kroužky. Ale ani originál světla nefungují jak mají.
S tím odporem mě to taky napadlo, taky jsem naměřil na každé straně stejné hodnoty.
Zkusil jsem dokonce napíchnout pin pravého, potkávacího, světla a protáhnout ho do levého a taky nic...
Kostru pod hrdlem nádobky na vodu jsme sundali, všelijak vyčistili a dali zpět.
Žárovky má H1, jelikož si koupil světla s angel kroužky. Ale ani originál světla nefungují jak mají.
S tím odporem mě to taky napadlo, taky jsem naměřil na každé straně stejné hodnoty.
Zkusil jsem dokonce napíchnout pin pravého, potkávacího, světla a protáhnout ho do levého a taky nic...
woned
Focus Combi, 1.8 16V, 85 kw, 1999, Amparo Blue.
-
- Člen klubu
Ak si priviedol + z opacnej strany a nejde to, tak je problem bud v svetle alebo v - (kostre). Ak dobre chapem, svetlo na opacnej strane ide. Takze bude zla kostra. Ak si dobre pamatam, lave svetlo je ukostrene prave pod nadrzkou ostrekovacov. Jeden kabel je baterka a druhy je spolocny svetla + stierace (opakujem, ak si dobre pamatam). Ak je aj to v poriadku... Skus minus priamo zo svetla spojit s kostrou.
- woned
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Světlo po připojení na konektor druhého světla svítí normálně, takže světlo jako takové je v pořádku. Minus pol přímo na kostru... zkoušel jsem vzít + z pinu, konektoru světla (kde jsem proud naměřil) a spojit ho přes žárovku přímo na - pol baterie a... nic.
woned
-
- Člen klubu
Aha. Takze chyba je na plusovom kabli. Este to moze byt aj spinac svetiel. Alebo niekde inde po ceste velky prechodovy odpor. Len v takomto pripade ti nestaci multimeter, musis hladat chybu so ziarovkou, najlepsie 21W z blinkru. 5W obrysovka je malo. Jeden kontakt po ceste plusoveho kabla a druhy niekde na karoseriu.
Ak je moznost, tak najprv skusit ten spinac svetiel z ineho auta. Ze nema kolecko na regulaciu podsvietenia nevadi.
Ak je moznost, tak najprv skusit ten spinac svetiel z ineho auta. Ze nema kolecko na regulaciu podsvietenia nevadi.
- woned
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zkusíme vyměnit ten spínač světel. Máme stejné auta, takže to nebude problém a zabere to chvilku
Ale i tak, kdyby bylo něco se spínačem, tak by nesvítilo ani jedno světlo, nebo ne? A ještě jedna věc... to pravé světlo funguje normálně, ale když na jeho pin potkávaček píchnu drátek, a přes žárovku opět přiložím na - baterie, tak žárovka taky nesvítí. Už mi z toho celkem
Je fakt, že ve výšce hrdla nádržky na vodu je taky nějaká kostra a tu jsme nečistili...

Ale i tak, kdyby bylo něco se spínačem, tak by nesvítilo ani jedno světlo, nebo ne? A ještě jedna věc... to pravé světlo funguje normálně, ale když na jeho pin potkávaček píchnu drátek, a přes žárovku opět přiložím na - baterie, tak žárovka taky nesvítí. Už mi z toho celkem

Je fakt, že ve výšce hrdla nádržky na vodu je taky nějaká kostra a tu jsme nečistili...
woned
-
- Člen klubu
Prava a lava strana su tahane zvlast. Kvoli bezpecnosti. Aby v pripade poruchy zrazu nezhasli obe svetla a zrazu si mal pred sebu tmu.
Ze nejde to prave svetlo je divne. Bud skusas zly pin alebo mas zlu "skusacku". Ak si nasiel niekde schemu toho konektoru tak pozor, ci to je samec alebo samica. Su voci sebe zrkadlovo obratene. A dufam, ze pouzivas naozaj - pol na baterke. Je na baterke napravo, smerom k nadrzke ostrekovacov.
Ze nejde to prave svetlo je divne. Bud skusas zly pin alebo mas zlu "skusacku". Ak si nasiel niekde schemu toho konektoru tak pozor, ci to je samec alebo samica. Su voci sebe zrkadlovo obratene. A dufam, ze pouzivas naozaj - pol na baterke. Je na baterke napravo, smerom k nadrzke ostrekovacov.
- woned
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jako vyučený autoelektrikář si ještě nějaké základy pamatuji
Vše je měřeno na konektoru, kde jsou piny "samice", a měřák mi ukazuje cca 11V
Pro dnešek už dost, stejně u toho auta budu až v sobotu
Každopádně díky

Pro dnešek už dost, stejně u toho auta budu až v sobotu

Každopádně díky
woned
- Johny181
- Junior
Možná blbá otázka ale zkoušeli jste vyměnit žárovku?
FOFO 1.5 110kw
134kw Ecoboost - 2017 KOMBI TIANIUM - Modrá Deep Impact

FOFO 1.6 16V 74kW - 1999 SEDAN Ghia - Med. harvest gold
-byl
9let sloužil bez zaváhání

- woned
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Možná blbá odpověď, ale doporučuji si ještě jednou pročíst vše,co bylo již napsáno 
Ano, žárovky jsem zkoušel 3.

Ano, žárovky jsem zkoušel 3.

woned
- Johny181
- Junior

FOFO 1.5 110kw
134kw Ecoboost - 2017 KOMBI TIANIUM - Modrá Deep Impact

-byl

- woned
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tradááááááááá, problém vyřešen!!!
Takže, neoficiálně jsem ležel pod autem a v autě a proměřoval všechny káblíky ve svazcích, až jsem nakonec v naprosto nedostupném a neviditelném místě našel přepálený kousek...
No a teď oficiálně... když jsem se kolegy ptal, jestli se díval na všechny pojistky - odpověděl: ANO díval jsem se naprosto všude na všechny pojistky, každou jsem kus po kuse vytáhl a zkontroloval a VŠECHNY byly v naprostém pořádku.
Takže když už jsem začínal být zoufalý a pomalu jsem začínal věřit na kouzla a čáry, podíval jsem se pod kapotu na celkem velkou krabici, ve které se nachází relátka a pojistky... pak jsem se podíval na kolegu...znovu na tu krabičku...znovu na kolegu...otevřel jsem tu krabičku, podíval se do ní a... podíval jsem se na kolegu...na krabičku... na kolegu... no a pak jsem to už nevydržel a tu přepálenou pojistku jsem prostě vyměnil
Takže, neoficiálně jsem ležel pod autem a v autě a proměřoval všechny káblíky ve svazcích, až jsem nakonec v naprosto nedostupném a neviditelném místě našel přepálený kousek...
No a teď oficiálně... když jsem se kolegy ptal, jestli se díval na všechny pojistky - odpověděl: ANO díval jsem se naprosto všude na všechny pojistky, každou jsem kus po kuse vytáhl a zkontroloval a VŠECHNY byly v naprostém pořádku.
Takže když už jsem začínal být zoufalý a pomalu jsem začínal věřit na kouzla a čáry, podíval jsem se pod kapotu na celkem velkou krabici, ve které se nachází relátka a pojistky... pak jsem se podíval na kolegu...znovu na tu krabičku...znovu na kolegu...otevřel jsem tu krabičku, podíval se do ní a... podíval jsem se na kolegu...na krabičku... na kolegu... no a pak jsem to už nevydržel a tu přepálenou pojistku jsem prostě vyměnil

woned
-
- Test driver

Mám vždy nedůvěru ke stvoření, které týden krvácí a přesto nezemře a potom ještě ke kolegovi, co mi řekne, že jsou všechny pojistky v pořádku

je: Ford S-Max, 09/2020, 7míst, 2.0 ecoblue, 140kW, 4x4
bylo: Ford Focus, 09/2020, hatchback, 2.3 ecoboost, 228kW, ST
bylo: Ford Mondeo, 09/2013, kombi, 2.0 SCTi 202,3kW, Titanium S
bylo: Ford Focus, 09/2020, hatchback, 2.3 ecoboost, 228kW, ST
bylo: Ford Mondeo, 09/2013, kombi, 2.0 SCTi 202,3kW, Titanium S
-
- Člen klubu
Alebo kolega vraviaci: Ano, ten istic som urcite vypol 

-
- Nováček
Zdravím,
mám FF 2001 a přestali mi svítit obě potkávací světla.
Svítí parkovací i dálková, potkávací ne. Pojistky jsou v pořádku, žárovky vyměněny a při měření ke světlům šťáva jde.
Nemohli by jste poradit?
Nebo odkaz na elektrické schéma.
Díky
mám FF 2001 a přestali mi svítit obě potkávací světla.
Svítí parkovací i dálková, potkávací ne. Pojistky jsou v pořádku, žárovky vyměněny a při měření ke světlům šťáva jde.
Nemohli by jste poradit?
Nebo odkaz na elektrické schéma.
Díky