mám takovou zkušenost......plecháče OK a elektrony vibrovaly do 120km/h. sundal jsem kolo a všimnul jsem si, že na jednom šroubu ze čtyř je pojistná podložka, která přidržuje brzdový kotouč. vyhodil jsem je ze všech kol a bylo po problému. na plecháčích to nevadilo, protože jsou prolisované, ale elektrony mají rovnou dosedací plochu.PedroH píše:na letních mi to dělá i po převážení, na zimních ne. Přisuzuju to tomu, že mám letní na litých kolech a zimní na plecháčích. Když mi přezouvali letní na lité kola, tak mi říkali, že jsou ťuklé do strany. No a ve 120 mi to dělá taky, jak zrychlím, tak to přestane, jak zpomalím, tak taky...
chvění volantu ve 120 km/hod
-
- Nováček
FF 1,6/74kW LPG r.v.99
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- peca
- Nováček
-
- Nováček
nechci tvrdit, že u tebe to bude ten samej problém. Já jsem měl taky nové elektrony i gumy. původně jsem si myslel, že je mezi dosedací plochou kola a kotouče bordel a chtěl jsem vyčistit ten rez. jak jsem sundal kolo, hned jsem viděl podle otisku, že nesedělo celou plochou kvůli té podložce. zkus se na to mrknout, docela mě to zajímá. Jinak by se měly novy kola po pár km dotáhnout, to raději taky zkontroluj. čaupeca píše:mám ten samý problém,dokud jsem jezdil na zimních gumách s plecháči bylo vše ok.ted co jsem přehodil letní na litácích tak mě vibruje volant , litáky i gumy mám nové od lonského léta,s těmy podložkamy je to dobrej nápad máte někdo s tím zkušenosti jestli to může být ten problém díky za rady
FF 1,6/74kW LPG r.v.99
- carlos
- Junior
Také mi kmital volant od 120km/h-130km/h. Měl jsem nasazené Al ráfky a nové pneu, čerstvě vyvážené. Jenže špatně. Zašel jsem do jiného pneu servisu, kde mi přední kola převážili na starší vyvažovačce(analogové budíky) a na každém kole bylo 20g nevyváženost. Teď už je to super, kola vyvážena, volant nekmitá a ještě tam mám méně závaží než předtím.
Ne vždy je obsluha u digitálních vyvažovaček ochotná si s kolem trochu pohrát, hlavně když jsou u toho mladí kluci rovnou ze školy. Raději přilepí další závaží, místo aby třeba sundali z protilehlé strany. 1g stojí 1kč a na kole pak můžete mít i pěknou řadu závaží za 100kč. Viděl jsem to na vlastní oči
.

- peca
- Nováček
-
- Nováček
nemáš zač. ani nevíš jak mě to potěšilopeca píše:Tak jsem dneska sundal kola a oddělal ty podložky a je po problému volant je v klidu a auto se chová uplně jinak chtěl bych poděkovat Marasovi za skvělej tip a doporučuju vyzkoušet všem co mají podobný problém s chvěním volantu

FF 1,6/74kW LPG r.v.99
- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- toro
- Nováček
to all
Zkontroluj si rovnoměrnost opotřebení pneu / házivost disku, házivost pneu, k r u h o v i t o s t /.Postačuje na to nějaká měrka s dorazem. Stačí si probrzdit plošku / měl jsem tak do 2 mm hloubky na ploše necelých půl dm2/, vyvážené pneu a problém byl.Výměnil jsem za nové pneu a bylo bez problémů, auto sedí jako jako přibitý.
1,8 TDDI 66 kW - HB, red pipe met.
- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: to all
U mě problém v gumách neni na 99.9%, původně jsem myslel, že jo, protože to i hučelo a to dost.
Takže jsem gumy reklamoval a vyměnil, hučení přestalo, ale chvění trvá.
Takže jsem gumy reklamoval a vyměnil, hučení přestalo, ale chvění trvá.
- rogallo
- Nováček
Chvenie celeho auta
Ja mam problem , ze ked silnejsie pridam plyn, roztrasie sa mi auto, citim ako mi plynovy pedal akoby kopal do podrazky, trasie sa aj rychlostna paka, akonahle prestanem pridavat chvenie,trasenie prestane...
vcera som bol u jedneho automechanika, ten mi povedal ze su to vymlatene poloosy a ze ich je potrebne repasovat...mohol by niekto poradit...? diky
------------------------------------------
FF turboDi, 66Kw,hatchback,r.v.2000, strieborna metaliza
vcera som bol u jedneho automechanika, ten mi povedal ze su to vymlatene poloosy a ze ich je potrebne repasovat...mohol by niekto poradit...? diky
------------------------------------------
FF turboDi, 66Kw,hatchback,r.v.2000, strieborna metaliza
- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chvenie celeho auta
Nemusí to být přímo poloosy, ale homokinetický kloub, ten to většinou dělá při záběru, tušim, že poloosa by to dělala pořád.
Kdyžtak mě někdo zkušenějších opraví
Nepovim Ti kolik by to vyšlo na Focuse, ale na Galaxy asi 5000.-
Kdyžtak mě někdo zkušenějších opraví

Nepovim Ti kolik by to vyšlo na Focuse, ale na Galaxy asi 5000.-
- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chvenie celeho auta
Tak jsem se k tomu sundání podložek včera konečně dostal.
Bohužel bez výsledku, volant se klepe pořád
Prostě budu pátrat dál...
Bohužel bez výsledku, volant se klepe pořád

Prostě budu pátrat dál...

-
- Zkušený
Před týdnem jsem na předních kotoučích odstranil ty jistící
podložky a je po problému,v autoriz.servisu nad tím jen
kroutili hlavou (no prostě odborníci)
Konečně můžu po dálnici jezdit předpisovou rychlostí,problém
s kmitáním volantu se projevoval v rozmezí 120-140 km/h.
Marasovi patří velký dík
podložky a je po problému,v autoriz.servisu nad tím jen
kroutili hlavou (no prostě odborníci)

Konečně můžu po dálnici jezdit předpisovou rychlostí,problém
s kmitáním volantu se projevoval v rozmezí 120-140 km/h.
Marasovi patří velký dík

FORD FOCUS 2,0 l, 3dv., 99, moondust silver
FORD FIESTA 1,25 l 5dv.99 blue metla
FORD FIESTA 1,25 l 5dv.99 blue metla
- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele: