Novy cestny zakon (SR)

Moderátor:phofy
Odpovědět
jamaka
Test driver
Test driver

Re: Novy cestny zakon (SR)

Příspěvek od jamaka » 28.09.2008 12:17

Wolf2 píše:to jamaka - no vždyť tady to budeš vědět také kolik dostaneš ,10000 maximálně a když budeš hodný dostaneš slevu za 5000 ,jaký je rozdíl mezi DE ???? :lol: :wink:
sory ale asi nevies aky je pokutovy system v DE. Na kazdy priestupok mas danu pokutu. Nemas pas - tusim 15,-Eu. Ja som nemal spravne zaviazane auto - 25,-Eu, ak nevies po nemecky, da pred teba komplet sanon a vyber si jazyk aky chces na konci mas presnu sumu za tvoj priestupok. Prekrocenie rychlosti tusim do 10km/h je tam nejako 30,-Eu. Takze netusim co ta tam ruinuje. Este som nezazil (no mozno par krat z velmi vela) aby ma predbiehali nemci niekde v dedine, ked ja idem predpisovo, a napr poza dedinu ide 10 aut, z toho 8 ide presne 90km/h, jeden ide trochu rychlejsie a ten druhy sa mozno ponahla. U nas (a aj v CZ) by sa vsetkych 10 len ponahlalo. Toto nie je o pokutach, toto je o soferoch a ich rozmyslani. Ked jazdim po DE, tak idem normalne ako oni a vobec mi to nevadi. Avsak ked sa vratim na SK, tak este som ako keby zabudnuty z DE, ale tu som zrazu brzdic kolony a pomaly by ti kazdy presiel aj cez auto.
A k tym radarom a merani - persne ako pise WnemOne - urcite nebudes brzdit, ked uvidis tajne odparkovane auto. Ked ta chytia zaplatis a znova ides ako .... A ked ta nechytia tak stale jazdis ako .... Avsak keby co len stala odparkovana hliadka na kraji cesty, si pis ze by vsetky auta sli o dost pomalsie a to by ani nemuseli merat. Ano je jasne ze takto nic nezarobia - ale do r...i policia tu ma byt na nieco uplne ine. Takto je to len vyberanie do statneho rozpoctu a ziadne udrziavanie moralky.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 28.09.2008 12:50

Vždyť tady máš taky takovej sazebník s maximální pálkou za přestupek ,sice to nemají přeložený do x jazyků ,ale ... . A jak píšeš, přijedeš do CZ a SK a je to tady jako ve zvěřinci.A na zvěř patří pořádný bič a represe ,jinak to tady nebude nikdy jako v DE. Lidi se to tady asi sami od sebe nenaučí jezdit slušně. :wink: A ruku na srdce ,když budeš vědět ,že za překročení rychlosti bude pokuta ve výši min. 5000 ,pojedeš rychle ???? Já tedy ne :wink:

Jemar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Jemar » 28.09.2008 13:08

Někomu stačí 1000, pro někoho je 5000 legrace. Záleží na velikosti peněženky řidiče, eventuáně na kontaktech s patřičnými úředníky.

jamaka
Test driver
Test driver

Příspěvek od jamaka » 28.09.2008 13:42

ale tou pokutou to v ziadnom pripade nevyriesis. Ako pisal Jemar, pre niekoho bude tych 5000,- ako nejake drobne, a ten co uz teraz nema na 1000,-Sk pokutu aj tak jazdi pomaly. Takto sa to nevyriesi. Ale o to som nechcel. U nas bude rozsah pokuty od 2000 do 20000,- namieste. Takze ked sa zeleny nas...e, tak ti kludne daj za prekrocenie 10km/h 20000,- a potom chcem vidiet co budes robit. Mne ide o ten princip - ze je to na jeho posranej lubovoli kolko ti napari.

_djproces
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _djproces » 28.09.2008 17:27

jamaka píše:djproces - a to cervenym myslis ze nefunguje? ved to je normalny postup, stratis, nahlasis, a ides is pre nove osvedcenie
sorry zle som zaskrtol :oops: :oops: :oops: to malo byt to NAD :mrgreen:
Obrázek
3.5.2004, 1,8TDCi 85kw, HatchBack, Moondust met., LED vzadu, Angel eyes vpredu, climatronic, PC, 4*airbag
old fofo
new fofo
Obrázek
Obrázek

WnemOne
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WnemOne » 28.09.2008 22:52

Stale si myslim, ze skryte radary su blbost a vysoke pokuty neriesia nehodovost a to boz nie odhalovane skrytimi radarmi ... nech policia ukaze svoju silu, tym ze ju bude vydno
Ak nebudu skryte radari a budu vysoke pokuty potom som za, ale skryte radary s kombinaciou vysokych pokut dava podla mna neadekvatnu pravomoc policajtom ...
represia by mala byt az po prevencii podla mna!!!

keby miesto meracih pusiek nakupili staticke radari a do najnehodovejsich /z dovodu vysokych rychlosti/ oblasti dali radar s tabulov, "tento usek je merany radarom" tak podla mna viac dokazu ako s tymi svojimi extra pristrojmi , lenze staticky "viditelny" radar nezaraba peniazky v takom mnozstve ako skryty!!!
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45
Obrázek

Bulbaj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bulbaj » 29.09.2008 15:57

Ve statistikách je uváděna jako jedna z příčin nehod překročení přiměřené rychlosti . Přiměřená rychlost se špatně měří . Proto měření překročení max. povolené rychlosti je jen další zisk do státní kasy a nemá nic společného s prevencí .
Obrázek

1.8 TDCi combi , 74 kW , tmavá modrá , 2004

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 29.09.2008 16:08

tu vo Francuzsku su staticke radary, tak priemerne kazdych 50km podla mojho odhadu...
najprv je obrovska tabula, pozor usek je merany a potom radar ktory je oznaceny este reflexnymi pruhami a to je podla mna frajerina....

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 29.09.2008 16:35

A na takovém místě kdo překročí rychlost musí být idiot :lol:
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 30.09.2008 14:45

tato tema mi nejak unikla. Mozem k tomu povedat len toto:

kazdy bude jazdit rychlo len dovtedy, pokial niekoho nezrazi a nebude mat fasa pamiatku az do konca zivota. V SR ale aj v CZ je problem to, ze sa jazdi ako u debilov. Maximalna rychlost je pre vodicov len nejake cislo, ktore sa moze prekrocit tak o 10-20 km/hod, to sa da este ukecat s policajtom. Takze hranica v obci nie je 60 km/hod. ale tak 70, na dialnici nie je 130, ale ked sa da tak aj 150 a na obchvate nie 80 ale 100. A to nehovorim o tom, ze tachometer ajtak ukazuje o nieco viac, takze da sa ist este rychlejsie.

Za vsetky problemy na cestach si mozme sami. Zakon ja zakon, hovori o povolenom a nepovolenom. Kde da niekto na cestu obmedzenie na 80 km/hod, tak asi vie preco. To iste plati o rychlosti v obci alebo mimo obce a o dialnici ani nehovorim. Kazdy si mysli, ze limitom je vydrz auta. To ze ohrozuje ostatnych, to uz dotycneho nezaujima. On sa citi bezpecne. Nikto z nas nema pravo na to, aby si menil predpisi podla seba. Aj ked su niektore obmedzenia nezmyselne, tak riesenim nie je to, ze to obmedzenie ignorujem.

Ked je napisane, ze sa ma ist 80, tak sa ma ist max 80, nie min 80. Aj ja som jazdil rychlejsie, ale postupne som si zacal uvedomovat, ze na ceste v sucasnej dobe nejde o mna, ale o ostatnych. Rano ked idem po obchvate 80 km/hod, tak som najpomalsim autom, jedine nakladne auta idu tak rychlo ako ja. Vsetci ostatni ma obiehaju v takej 100 - 110 km/hod. Zeby to bolo tym, ze vsetci okolo su amateri a ty za volantom nakladnych aut su profici a vedia co je to necakana udalost ??? V tom videu z '94 roku bol pekny nazov pre takto rychlych vodicov: supervodic

Teraz som bol v Prahe a musim povedat, ze ceska D1 je najhorsia cesta, ktoru som kedy jazdil. Ked predbiehas auto iduce 110 a ty ides 130, tak to nestaci, musis este pridat, inak su schopni do teba napalit zozadu. Blikaju, vybocuju, robia vsetko mozne len preto, aby ukazali, ze sa mam uhnut.

No a dorazilo ma, ked som sa rano vracal spat a na Zahori na D1 bola hmla. Ja som spomalil asi tak na 60-80, aby som stacil zareagovat, lebo fakt nebolo nic vidiet. V tom ma predbehla dodavka v takej rychlosti, ze sa mi rozhybalo auto a o chvilu nejaky sedan v takej rychlosti, ze som si ani nevsimol o aku znacku islo. Obidvaja isli naslepo, ved je to dialnica a oni su supervodici.

Pokial budu na cestach jazdit takyto ludia, tak som za to, aby boli vsade radary. Ak sa da, tak uplne vsade. A pri bezdovodnom ohrozeni okamzite vodicak. Totalne bez milosti.
Pokuty by sa mali zakazat a mal by sa odoberat vodicak. Nemas bezpecnostny pas, vodicak na 3 dni. Nedal si prednost, vodicak na tyzden. Prekrocil si rychlost, 2 tyzdne bez vodicaku. Prekrocil si zasadne rychlost, vodicak na pol roka. Az ked aj mne hrozilo odobranie vodicaku, uvedomil som si, ze peniaze nic nevyriesia, ale zakaz jazdy si uvedomi kazdy.

Jazdime ako prasata a preto je aj taka velka nehodovost. Ked ides po dialnicnom obchvate, kde sa ti kazdy picha do cesty a nezmyselne ta ohrozuje, tak ked z neho zides, tak v tebe zostava adrenalin a podobne sracky a musis sa nejak vyfiltrovat. Trocha nepozornosti je len vysledkom toho, co sa dialo predtym.

Vsetko je to o ogresivite, o vedomom porusovani pravidiel a limitov, v podstate o nasej blbosti. Ked si porusil pravidla tak mas narok na to, aby si ich porusil este raz ? Nedal som prednost v jazde, to nemyslite vazne, ze za taku blbost mam zaplatit 500 Sk ? Ked by tam isto auto a v tom aute by niekto umrel, tak by takuto otazku nikto nevyslovil.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 30.09.2008 15:11

vcedula je to pěkně napsaný a výstižné ObrázekObrázek Obrázek
- až se budeme na silnicích chovat jako řidiči v Západní Evropě (pořád tady někdo poukazuje na Německo a td.) ,tak mějme jejich pokuty ,označené radary a td. Ale pokud se chováme na silnicích jako HOVADA ,tak musíme mít represe a pokuty jako pro hovada :wink:

jamaka
Test driver
Test driver

Příspěvek od jamaka » 30.09.2008 16:03

SOm presne za to co pisal vcedula, ALE chcem aby bolo presne urcene aka pokuta ta stihne ak nedodrzis zakon. Nie, ze policajt sa zle vyserie a bude davat pokuty ake chce. Toto je pre mna dolezite, nech je ta pokuta aj 5000,- aj 50000,- ale nech je presne urcene za aky priestupok. A to ako sa jazdi, tak za to si fakt mozeme sami :(

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 30.09.2008 16:07

to jamaka - když budeš jezdit slušně ,tak ti to může být úplně jedno ,jaké jsou pokuty ,stejně žádnou nedostaneš. :wink:

jamaka
Test driver
Test driver

Příspěvek od jamaka » 30.09.2008 16:22

Sam dobre vies, ze niekedy sa aj majster tesar utne. Mne nejde o to ci dostanem alebo nedostanem. Mne ide o princip veci. Aj minule som si nedal pas (prejazd z domu na postu cca 600m) a postavili sa na take super miesto ze jasna trzba a davaj po 500,- a druhy policajt este pekne zdoraznil, ze od januara to bude drahsie, ja mu na to ze este to nepreslo a on ze to urcite prejde. tymto urcite nevychovavali vodicov, ale zarabali.

WnemOne
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WnemOne » 30.09.2008 16:32

jj, bude to take na noze .. nebranim nikoho kto chce jazdit rychlo, ale policajti budu teraz ako taki mali bohovia ...
dost ma stve, ze som nikde nenaiel toto: prekrocenie o 20 km/h je sadzba od 5 - 25 000 Sk a rozdelenie roznych sum za rozne prekrocenie rychlosti.
Hadam, ked sa nastvu a prekrocim rychlost o to minimum daju mi azda "mozno" aj tych 20 000 -25 000 Sk ???
proste tie sumy budu davane z brucha ???
Ak ste to niekto nahodou nasli, kopnite link ...
Ak nie, tak je to pruser ...
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“