SlavaM:Už jsem to tady někde popisoval. Problém začal asi před měsícem. Odpojil jsem baterku, kterou jsem chtěl přes noc nabít. Počítal jsem s restartem řídící jednotky a s tím spojené kolísání otáček, respektive volnoběhu...(už jsem to jednou absolvoval, ale po ujetých 9 kilometrech vše ok.) Tentokrát však nic. Najel jsem 200 km, 2 další restarty,ale nic. Při vyřazení, prošlápnutí spojky apod. šly otáčky rychle dolů... To znamená, buď k první čárce od spodu nebo pod ní... Párkrát chcípl. Když jsem dojížděl na křižovatku na neutrál, otáčky kolísaly v rozmezí cca 300 - 900, při zastavení se srovnaly. Když jsem dojížděl se spojkou, otáčky se srovnaly dřív. Žádné vypnutí motoru nepomohlo, maximálně kdyby schládl motor. Stačilo totiž, aby byl jen trošičku chladnější a sytič problém samozřejmě vyřešil. Takže se problém projevil až po zahřátí motoru. Prostě volnoběh proklatě nízko. Zkusili jsme vyměnit všechny věci, které by to mohli způsobit, ale vůbec nic nepomohlo. Váha vzduchu, hadice podtlaku, klapka sání, kabely, svíčky, volnoběžný ventil a já nevím co ještě. Na nic jsme nepřišli, tak jsem jezdil dál a rozhodoval se, jestli přeci jenom nezkusit diagnostiku... Jediné, co mi vrtalo hlavou byla baterka. 2 měsíce stará 55 Ah Banner z globusu

Každé ráno nebo vlastně každý den několikrát při startu - kontrolka ABS.. Nechal jsem ji změřit, dávala 10V, při plném nabití. Vzhledem k tomu, že je dle chytré knihy ke správnému restartu potřeba plně nabitá baterie, začal jsem věřit, že pomůže nová. Zajel jsem do Fordu, koupil originál a modlil se, ať se problém vyřeší. Jenomže po najetých 20 kilometrech nic. Přestal jsem se tím trápit a chystal se na diagnostiku,ale v den kdy sem posílal poslední příspěvek trošku víš, se po cca 80 kilometrech začal problém sám řešit. Volnoběh se začínal pomalu ale jistě srovnávat, takže teď sice nevím jestli jsem měl pravdu s baterkou nebo zasáhla vyšší moc, ale hlavně že je vše zase OK. Jediné co mě zarazilo, že mi dnes nebyla uznaná reklamace baterky, dle technika a protokolu, je v pořádku. Mazlíkovi ale nedělala dobře a za tím si stojím. Tak asi tak