rozmer pneumatik
- panther7
- Test driver
Re: rozmer pneumatik
Jo a prosím Tě co je to to U na indexu rychlosti-to sem nenašel
-
- Test driver
- panther7
- Test driver
OK díky tak je rozhodnuto T tam být nesmí tak jedině H. Myslím u gudyrék jak sme se včera bavili.

-
- Test driver
jj nemas co riesit...cena je viac nez super, takze sup do H-ciek 

- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
Detailistochmelko píše:index V je do 240km/h, zase nerobme s tych pneu pneu na F1

ST150
- zeck
- Nováček
chlapi, tak jsem z toho jelen. Co je tedy pravda - podle kterého parametru si je potřeba vybrat rychlostní index penumatiky? Jeden píše dle nejvyšší konstukční rychlsoti uvedené v TP, jiný zas dle označení ráfku a pneu v TP.
A jak je to si indexem Q u pneu M+S. Musí mít pneu označení M+S abych ji mohl použít s indexem Q nebo to může být jakákoliv zimní?
panther7: můžu vědět o jaké pneu se jedná?
A jak je to si indexem Q u pneu M+S. Musí mít pneu označení M+S abych ji mohl použít s indexem Q nebo to může být jakákoliv zimní?
Nyní: Ford Mondeo combi 2.0i, 107kW, 2010, barva šedá
Dříve: Ford Focus combi 1.6, 74kW, 2003, stříbrná metla tmavší
-
- Nováček
Já už z toho taky uplně magořim ... Už se tu někdo odvolával na legislativu, takže jsem to dohledal. Vyhláška 341/2002Sb. o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích říká § 21, první dva odstavce:zeck píše:chlapi, tak jsem z toho jelen. Co je tedy pravda - podle kterého parametru si je potřeba vybrat rychlostní index penumatiky? Jeden píše dle nejvyšší konstukční rychlsoti uvedené v TP, jiný zas dle označení ráfku a pneu v TP.
(1) Pneumatiky musí být pro každý typ vozidla použity tak, aby jejich konstrukce, provedení, rozměry a huštění odpovídaly podmínkám provozu, zejména největší povolené hmotnosti vozidla (povoleným zatížením připadajícím na nápravy) a jeho nejvyšší konstrukční rychlosti (rychlostní kategorie pneumatik musí být shodná nebo vyšší, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla).
(2) V případě použití zimních pneumatik (M+S) s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena.
Zákon tedy neříká, že musí být dodržený index dle TP. Pokud má auto papírovou maximálku 180, musí tedy stačit index T (190), i když je v papírech uvedený U (200). Pneu M+S chápu jako speciální pneu do sněhu, mají jinej vzorek (větší kosky), a tedy zpravidla mají nižší index rychlosti, než je maximálka auta (dělají se asi jen právě do indexu T - to je ale jen můj dojem).
FF II kombi 2008, 1.6 74 kw, stříbrná moondust
-
- Test driver
osobne nepoznam cistu zimnu pneu (ziadne celorocky)ktora by nemala oznacenie M+S
to ze sa da pouzit i z nizsim indexom som uz vysvetloval..dostanes nalepku ktoru si musis pred seba nalepit kolko max.mozes ist..
a to,ze sa v TP pise o inej max.a o inom rychlostnom indexe je podla mna len nieci bordel...
smerodatna je konstrukcna rychlost, nie index,ktory je uvedeny pri pouziti-z toho co popisujes mam silne podozrenie,ze je pre kazdu motorizaciu nakopirovany rovnaky
to ze sa da pouzit i z nizsim indexom som uz vysvetloval..dostanes nalepku ktoru si musis pred seba nalepit kolko max.mozes ist..
a to,ze sa v TP pise o inej max.a o inom rychlostnom indexe je podla mna len nieci bordel...
smerodatna je konstrukcna rychlost, nie index,ktory je uvedeny pri pouziti-z toho co popisujes mam silne podozrenie,ze je pre kazdu motorizaciu nakopirovany rovnaky

-
- Test driver
len aby som ti vyvrqtil tvoju domenkuHonek píše: Pneu M+S chápu jako speciální pneu do sněhu, mají jinej vzorek (větší kosky), a tedy zpravidla mají nižší index rychlosti, než je maximálka auta (dělají se asi jen právě do indexu T - to je ale jen můj dojem).

Název: Dunlop SP Winter Sport 3D
285/35 R 18 97 W zimní
Parametry:
Maximální nosnost 1 pneumatiky 730 Kg, maximální rychlost 270 km/h
-
- Nováček
A má označení M+S? Je mi jasný, že zimáky se běžně dělají na vyšší rychlosti. Ale třeba Nejlevnejsipneu.cz nabízejí Ultra Grip 7+ i Ultra Grip M+S. Zajímalo by mě, jak se ve skutečnosti liší. Napsali mi, že M+S jsou spíše více do sněhu (asi tedy neudržované silnice), 7+ na běžné silnice. Prostě si M+S představuju jako klasický traktory, který jsme doma měli na stodvácechmelko píše:len aby som ti vyvrqtil tvoju domenku![]()
Název: Dunlop SP Winter Sport 3D
285/35 R 18 97 W zimní
Parametry:
Maximální nosnost 1 pneumatiky 730 Kg, maximální rychlost 270 km/h

FF II kombi 2008, 1.6 74 kw, stříbrná moondust
-
- Test driver
to uz je fakt na zasmiatie
ja mam ultragripy 7+ a su M+S,no ale sa mozno mylim a robia sa aj bez M+S ale to by potom musela byt uplne ina pneu a nedavalo by to zmysel.....rovnaky dezen, jedna je a jedna nie
to iste plati o tom priklade s dunlop...

ja mam ultragripy 7+ a su M+S,no ale sa mozno mylim a robia sa aj bez M+S ale to by potom musela byt uplne ina pneu a nedavalo by to zmysel.....rovnaky dezen, jedna je a jedna nie
to iste plati o tom priklade s dunlop...
- zeck
- Nováček
Honek: blbě se mi čtou dlouhý texty, ale už jsem se taky chystal podívat do vyhlášky, abych se dozvěděl jak to má být. Díky, žes mi ulehčil život.
Ještě se na to zeptám kámoše, kterej dělá u dopravky a jsem zvědavej, co z něho vypadne.
Jednoduše řečeno dle vyhlášky: směrodatná je konstrukční maximální rychlost zapsaná v TP a rychlostní index pneu nesmí být nižší. Vyjímkou jsou zimní pneumatiky a v případě použití nižšího indexu je nutno nalepit do zorného pole řidiče nálepku s povolenou nejvyšší rychlostí. Ovšem jak taková nálepka má vypadat, to předepsáno není?

Jednoduše řečeno dle vyhlášky: směrodatná je konstrukční maximální rychlost zapsaná v TP a rychlostní index pneu nesmí být nižší. Vyjímkou jsou zimní pneumatiky a v případě použití nižšího indexu je nutno nalepit do zorného pole řidiče nálepku s povolenou nejvyšší rychlostí. Ovšem jak taková nálepka má vypadat, to předepsáno není?
Nyní: Ford Mondeo combi 2.0i, 107kW, 2010, barva šedá
-
- Test driver
zeck:amen
vyzera nieco ako znacka omezujuca ryhlost na cestach..predpokladam, ze ju pneuservisy musia mat

vyzera nieco ako znacka omezujuca ryhlost na cestach..predpokladam, ze ju pneuservisy musia mat
- vaporx
- Nováček
koupíš aji na benzince..
- JVT
- Nováček
Zdravim vsechny, dotaz ohledne vetsich pneumatik...
Potrebuji koupit nove letni pneu na FF1 (2002) , kola original Ford 16". Chtel bych pneu v rozmeru 205/55-16 misto originalnich 205/50-16 ale nevim zda nebudou az moc vysoke a budou eventuelne drit o podbehy (pri plnem 'rejtu' ci zatizeni). Duvod? Vetsi vyber pneu a o 20% levnejsi.
Pripada mi ze by se vesli bez problemu ale chtel bych vedet jestli nekdo nema zkusenost...
Zimni jsem koupil take vetsi, 195/65-15 a bez problemu. (i kdyz relativne na tesno) Tento rozmer pneu je dokonce vyssi nez 205/55-16 ale zase je uzsi na jinem rafku z jinym ET, takze se daji tezko porovnat...
Predem diky... (jestli se toto tema nekdy probralo tak se omlouvam, ale v tomto vlakne jsem nic nenasel a vyhledavani taky bez uspechu)
Potrebuji koupit nove letni pneu na FF1 (2002) , kola original Ford 16". Chtel bych pneu v rozmeru 205/55-16 misto originalnich 205/50-16 ale nevim zda nebudou az moc vysoke a budou eventuelne drit o podbehy (pri plnem 'rejtu' ci zatizeni). Duvod? Vetsi vyber pneu a o 20% levnejsi.
Pripada mi ze by se vesli bez problemu ale chtel bych vedet jestli nekdo nema zkusenost...
Zimni jsem koupil take vetsi, 195/65-15 a bez problemu. (i kdyz relativne na tesno) Tento rozmer pneu je dokonce vyssi nez 205/55-16 ale zase je uzsi na jinem rafku z jinym ET, takze se daji tezko porovnat...
Predem diky... (jestli se toto tema nekdy probralo tak se omlouvam, ale v tomto vlakne jsem nic nenasel a vyhledavani taky bez uspechu)