Motor nenaskoci

Odpovědět
Naraxis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor nenaskoci

Příspěvek od Naraxis » 15.04.2012 11:37

zdarec, tak jse mi upeklo čerpadlo. sehnal jsem nový, vyměnil upečené konektory, vrazil ho zpátky, otočim 4x klíčkem , vše ok, startujem... a nic.. :dih: zkusil jsem tam dát i to staré ( ještě funguje i přes ohořelé plasty ) a vypadá to že mám problém že čerpadlo mi nenasává :D ani jedno.. a nechápu proč. odpojil jsem přivod před filtrem paliva a do pet lahve ani kapka.. absolutně to nechápu, a vše mám správně zapojené.. netěsnosti žádné.. tlak neuniká.. já už fakt nevim co to muže být :-( DTC 9359 závada.. alias auto rozbité.. netušíte čím to může být ? buď jsem fakt lempl a nebo obě čerpadla sabotují.. :wallbash:
ST220 Black Panter, 2002

petulak
Test driver
Test driver

Příspěvek od petulak » 15.04.2012 11:52

A máš tam benzín??- :nazdravi:

zavrčí ti čerpadlo,po otoč. klíčku?
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

Naraxis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Naraxis » 15.04.2012 14:29

jo problem vyřešen :D.. obrácená polarita na kontaktu čerpadla. Dal jsem obráceně dráty :D.. no ale ujel sem 4 km a motor cukal, a ted mi zdechnul za jízdy.. nastartoval jsem, na volnoběh šel a jak jsem přidal plyn tak zdechnul.. a ted při startu nenaskočí. má tendenci se chytnout ale nejede. svíčky ok, jiskra ok, benzín do lišty de... OMG :wallbash:
ST220 Black Panter, 2002

Naraxis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Naraxis » 15.04.2012 14:33

Naraxis píše:jo problem vyřešen :D.. obrácená polarita na kontaktu čerpadla. Dal jsem obráceně dráty :D.. no ale ujel sem 4 km a motor cukal, a ted mi zdechnul za jízdy.. nastartoval jsem, na volnoběh šel a jak jsem přidal plyn tak zdechnul.. a ted při startu nenaskočí. má tendenci se chytnout ale nejede. svíčky ok, jiskra ok, benzín do lišty de... OMG :wallbash:
Benzín tam mám :D jeste sem tankoval. čerpadlo po vymnene šlape na jedničku, chvíli focus cukal ale pak to krásně chodilo. a po ujetí 4 km me to začalo cukat ( jako by byla v riti indukční cívka kterou už mám po 3 vymněněnou ale ta chodí ) no a u branky mi to zdechlo a proste už to nenaskočí.. sem tam to udělá drnc ale pak točim na prázdno.. a čerpadlo je ted nový a chodí, odpojil sem přívod před lištou a lítá to tam jak vodopád
ST220 Black Panter, 2002

Punisher
Nováček
Nováček

Příspěvek od Punisher » 01.05.2012 23:20

Nestartovalo - nastartovalo

Ahoj lidi. Dost podivný problém!

V pátek jsme jeli do jižních čech na prodloužený výlet. V pátek žádný problém. Cesta do J.Hradce s přestávkou do Č.B.
Druhý den Červená Lhota a zpět J.H. Cestou jsem zjistil, že mi asi došla náplň v klimožce, ale jinak OK. Tlačítko svítí, ale fouká teplý vzduch.
A v neděli zpět do Č.B. s přestávkou k babi. Už jsme chtěli odjíždět domů do Klatov...Naskočíme do auta, nastartuji ale chcípne mi to. Baterka točí ale motor ne a ne naskočit! 8x z přestávkama. Zvednu haupnu a prohlížím motorový prostor. Nic jsem nenašel

Již dříve jsem měl problém se startováním začala mi praskat pojistka č. 15 palivové čerpadlo. Po výměně nové batarie tato událost přestala! (Někdy v září 2011). Baterie byla asi původní (Motocraft...). Ve Fordu mi to napíchli a nic nezjistili, prošel i kabeláž.
Od září do teď no problemo. I když nevím zda to s tím souvisí.

Prošel jsem všechny pojistky jak v motorovém prostoru tak pod volantem a nic jsem nenašel. Ani jedna prasklá. Už jsem myslel, že neodjedeme! Napadlo mi čerpadlo, ale nevim....
Ještě mi napadlo odpojit + kabel od baterie. Odpojil a znovu zapojil. Otočím klíčkem rafičky zaklepaly("restart systému").
Startuji a zese nic. Až po odpojení jednoho kabelového kablíku ( - ), jakoby lehce "zajiskřilo" nejsem znalec. Kablík vede do levého světlometu. Původně tam nebyl. Je napojen k dennímu svícení (Světla pro denní svícení, SJ287typ2)....
Montáž ve Fordu....(leden 2012)
jsem zkusil motor natočit a naskočil jako hodinky. S odpojeným kabelem jsem dojel domů. Potkávačky během jízdy normálně fachčily a v nulové/vypnuté poloze světel svítilo denní svícení led s obrysovkama. (asi odpojený kabel)

Až doma jsem vše vrátil do výchozího nastavení kablíku. A zkusil nastartovat. Auto naběhlo jako švýcary. A aby toho nebylo málo, tak se rozjela i klimožka. Fakt nevim! Od té doby auto startováno cca 15x a pokaždé na 100%

Poradí někdo, kde byla/je závada....

Děkuji moc
Ford Focus 1.6 16V, 74kW, r.v. 2003, Black Panther

rubenso
Nováček
Nováček

Příspěvek od rubenso » 30.05.2012 17:07

Moze byt tento podivny klepavy kovovy zvuk pri strartovani dosledkom slabej baterky (12,2V)? Pretoze to nejde nastartovat. Palivove cerpadlo bolo menene cca pred 2 rokmi. A niekedy sa to sprava ako v skrate, rucicky kmitaju 0-40 ako dostava impulz. Dakujem za akekolvek nasmerovanie k vyrieseniu problemu.

Este dopnim, ze som mal koliziu s miestnou zverou a odniesla si to lava strana naraznika, kus sa z neho urvalo. Ale odvtedy som jadil a az dnes sa objavil tento problem.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aWQh8j7XgKg[/youtube]
Ford Focus Hatchback, Ghia, 1,6 FYDA SE 74kW, 1998, šedá metalíza

Obrázek

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 30.05.2012 20:36

To zní,jako by vyskakovala kotva startéru,ale hned zase zaskočila. :nixw:
Zkontroluj kabely ke startéru.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Pepi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepi » 30.05.2012 22:03

Vedení ke startéru bych klidně překontroloval, ale podle mě spíš bude závada v přidržovacím vinutí cívky startéru.
Škoda Octavia 1.9tdi - Nikdy jsem po octávce netoužil a už mám druhou. Ale vždy jen kvůli výhodné koupi nebo kšeftu..
minulá auta:
Škoda Octavia Combi L&K 1.8T RS Look - solidní svezení
Ford Focus 1.4
Renault 25

Pepi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepi » 30.05.2012 22:05

mimochodem cívku myslím někde v ponku mám...
Škoda Octavia 1.9tdi - Nikdy jsem po octávce netoužil a už mám druhou. Ale vždy jen kvůli výhodné koupi nebo kšeftu..
minulá auta:
Ford Focus 1.4
Renault 25

rubenso
Nováček
Nováček

Příspěvek od rubenso » 01.06.2012 07:39

Tak to bolo sposobene vybitou baterkou. Po dobiti naskocil motor na prvy tuk. Uvidime, ci baterka este nieco vydrzi alebo bude treba kupit novu. Predsa uz ma cca 6rokov.
Ford Focus Hatchback, Ghia, 1,6 FYDA SE 74kW, 1998, šedá metalíza

Obrázek

Pepi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepi » 01.06.2012 08:00

:perfect:
minulá auta:
Ford Focus 1.4
Renault 25

Punisher
Nováček
Nováček

Příspěvek od Punisher » 20.09.2012 16:57

Zdravim,

došlo k výměně čerpadla...viz příspěvek:

http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &start=120
Ford Focus 1.6 16V, 74kW, r.v. 2003, Black Panther

pkadecka
Test driver
Test driver

Příspěvek od pkadecka » 14.10.2012 17:45

V pátek jsem chtěl odjet z práce, ale neodjel, nastartoval jsem, vycouval z parkoviště a pak to zdechlo a už nešlo natočit. Startér točí, baterka je nabitá, ale ani ťuk. Napadlo mě palivové čerpadlo, ale to je slyšet, že po otočení klíčkem zabzučí. Taky mi připadá, jako by ten startér točil nějak jinak, jakoby pomalejc. Čím to může být? (Cívku, svíčky a kabely jsem poměrně nedávno vyměnil, navíc by to aspoň škytalo, tj. pálil by aspoň některej válec, ale nedělá to vůbec nic.)
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002

Pepi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepi » 14.10.2012 18:09

Signál otáček motoru?... Jiskru dává?..
minulá auta:
Ford Focus 1.4
Renault 25

pkadecka
Test driver
Test driver

Příspěvek od pkadecka » 15.10.2012 16:10

Tak první info ze servisu: jsou to rozvody. Což je divný, protože byly vyměněný před 20 tisíci km.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“