Brzdy - MONDEO
- Spyke
- Nováček
Re: Brzdy - MONDEO
Desky jsem měl všude ATE a předchozí majitelka nechala měnit kotouče zhuba po sto tisících a to jí prý dávali originály z prvovýroby. Nevím, co dává Ford v prvovýrobě, jestli TRW? Nevím.... Byly to standartní kotouče, ve předu vnitřní chlazení, vzadu klasika, žádné vrtání nebo drážky na odvod spalin, prachu a tepla.... prostě normál. Na první ostřejší sešlápnutí ve mně vždycky hrklo, že je něco s brzdama, že je to hóódně slabé...na druhé ostré už to bylo lepší a takhle se to vždycky opakovalo po ujetí nějakého kilometru a schládnutí brzd. Patrně tvrdé desky, žádné nadměrné špinění ALU disku, s opakovaným bržděním rostla účinnost. Asi hodně záleží na deskách, kdybych to neprodal, tak bych asi šel do EBC, kotouče asi Brembo Max na předek, zadek byl jako novej.
Ford Mondeo 2.0i/107 kW rok 2002 Ghia
- ghostx5844
- Pokročilý
Spyke po 2005 maju mondea lepsi posilovac. Brzdi to o nieco lepsie. Inak nad EBC rozmyslam aj ja.
Ford Mondeo, 2.0TDCi 85kW, M6, 2004, Liftback, Magnum Grey, Titanium S Limited Edition 1/1
- Spyke
- Nováček
Myslím si, že EBC jsou dobrou volbou a člověk si může vybrat i řadu dle možností své šrajtofle. Na Nissanclubu o tom vedli dlouhou diskuzi a to včetně recenzí ohledně kombinací s jinými kotouči. Občas je na tuto značku nějaká akce a pak je to ještě zajímavější a nebo zkusit Poláky, ti jsou v kšeftu minimálně o krok před náma a to včetně cen origo dílů třeba zrovna na Forda.
- ghostx5844
- Pokročilý
Od poliakov jedine krovky 

Ford Mondeo, 2.0TDCi 85kW, M6, 2004, Liftback, Magnum Grey, Titanium S Limited Edition 1/1
- Spyke
- Nováček
Krowky jsou určitě super, člověk nepřestane cpát ruku do sáčku, dokud je všechny nespase.... Ale úplně bych ty Poláky nepodceňoval: tady máš orientačně ceny origo dílů i druhovýroby. Myslím, že je to zajímavé. http://ford.sklep.pl/.Cauki Samozřejmě, pokud nechceš jen vzduchový filtr, to by díky poštovnému byla pěkná petelice... 

-
- Nováček
ahoj kluci,
mame FOFO 1.6 TDCi , 66 kw ..
Auto jsem zakoupil asi pred dvema mesici . Auto bylo na plechacich a zimnich kolech,ktere byly znacne ojete . Volant byl take lehce nakrivo .
Sem tam jsem si vsiml,ze volant lehce vibruje . Neresil jsem to,nebot jsem vedel,ze zimaky jsou spatne a budu kupovat letni hlinikace .
Koupil jsem tedy letni hliniky 205 / 55 / 16" .. Pneu i kola nove . Nechal jsem obout ,vyvazit , udelal jsem geometrii . Geoska byla lehce rozhozena jak na predku tak na zadku . Vse srovnaly a vyrazil jsem . Volant je stale nakrivo ,ale auto nikam netahne . Co je horsi je to,ze cca od 100 km vyse volant vibruje a to same se deje pri prudsim brzdeni
Na kotouce vpredu jsem se dival a co se tloustky tyce,jsou jeste OK ,to same desticky . Spise mam pocit,ze je to tim,ze jsou kotouce pokrivene . CO je mi ale divne,ze to dela jak pri brzdeni tak pri rychlosti kolem 100 km .
Setkal jste se nekdy nekdo s timto ???
Pomuze vymena kotoucu + desticek ??
diky za kazde info ....... Jsem trosku "pacient " a tohle mi vadi ...
mame FOFO 1.6 TDCi , 66 kw ..
Auto jsem zakoupil asi pred dvema mesici . Auto bylo na plechacich a zimnich kolech,ktere byly znacne ojete . Volant byl take lehce nakrivo .
Sem tam jsem si vsiml,ze volant lehce vibruje . Neresil jsem to,nebot jsem vedel,ze zimaky jsou spatne a budu kupovat letni hlinikace .
Koupil jsem tedy letni hliniky 205 / 55 / 16" .. Pneu i kola nove . Nechal jsem obout ,vyvazit , udelal jsem geometrii . Geoska byla lehce rozhozena jak na predku tak na zadku . Vse srovnaly a vyrazil jsem . Volant je stale nakrivo ,ale auto nikam netahne . Co je horsi je to,ze cca od 100 km vyse volant vibruje a to same se deje pri prudsim brzdeni

Na kotouce vpredu jsem se dival a co se tloustky tyce,jsou jeste OK ,to same desticky . Spise mam pocit,ze je to tim,ze jsou kotouce pokrivene . CO je mi ale divne,ze to dela jak pri brzdeni tak pri rychlosti kolem 100 km .
Setkal jste se nekdy nekdo s timto ???
Pomuze vymena kotoucu + desticek ??
diky za kazde info ....... Jsem trosku "pacient " a tohle mi vadi ...

-
- Nováček
Nejsi, tohle vadi kazdymu... me osobne vadi daleko vetsi nesmysly.
Muze to byt vic veci, pokod to ale citis v pedalu, tak tipuju opravdu ty kotouce.
Jinak moznosti je vic, remena nebo jejich silenbloky,horni misky tlumicu, snad i loziska kol.. atd.
Snad to trefis..
Muze to byt vic veci, pokod to ale citis v pedalu, tak tipuju opravdu ty kotouce.
Jinak moznosti je vic, remena nebo jejich silenbloky,horni misky tlumicu, snad i loziska kol.. atd.
Snad to trefis..
Ford Focus 1,6 74KW
Ford Mondeo 2,2 TDCI
Ford Mondeo 2,2 TDCI
-
- Nováček
bohuzel v pedalu to necitim,je to ciste pouze ve volantu s tim,ze se mi zda,ze ty vibrace jdou do celeho auta ...
neni to nic zavratneho,ale jak pises,jsem clovek,kteemu tohle vadi a myslim,ze to normalni neni ..

-
- Pokročilý
bajdik: mně něco takovýho dělalo auto hned po koupi - vibrace do volantu při brzdění a právě z vyšších rychlostí, řekněme nad 80km. Zkontroloval jsem přední kotouče, byly prakticky na minimální tloušťce, tak jsem je vyměnil i s destičkami(i když byly ještě docela dobrý, použiju je příště) - jaká značka byly původní kotouče nebylo poznat, destičky Motorcraft. Já jsem dal kotouče ATE Powerdisc a destičky ATE a od té doby klid(asi 20t km), žádné vibrace.
Ford Focus Mk4 HB, 1.0EB/92kW, 2021
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
-
- Nováček
jasne,pokud jde o brzdeni,myslim,ze je jasne,ze jsou to kotouce,ale zarazi me,ze jsou tam ty vibrace do volantu pri rychlosti od 100 km ,kdyz nebrzdim ..
nevim,zda to muze byt spojene s kotouci,pokud nebrzdim ..
nevim,zda to muze byt spojene s kotouci,pokud nebrzdim ..

-
- Pokročilý
Jo ták, to jsem tedy blbě přečetl. Vzhledem k novým komplet kolům a geometrii, zkontroloval bych usazení disků na kotouči a také samotných kotoučů na náboji, jestli jsou dosedací plochy čisté a rovné. Jinak někde prý dělají vyvažování kol i přímo na autě, tam se dá poznat, že něco hází.
Ford Focus Mk4 HB, 1.0EB/92kW, 2021
-
- Nováček
to,co popisujes jsem udelal . Ocistil jsem dosedaci plochy , vse jsem obrousil,namazal a zadna zmena ..... To same delali i v servisu .. Takze proste zatim si myslim,ze je to temi kotouci .. Mohla by to byt i poloosa,ale to by se projevovalo jinak .. Dela to i kdyz motor neni v zaberu ..
-
- Nováček
Ano me rozvibrovavly kotouce Mondeo nad 120km/hod..bylo to jen jemne, a mel jsem z toho trosku strach, protoze parkrat uz jsem na jinych znackach podobne vibrace resil a polklo to dost casu a neco penez (brzdy to nikdy nebyly)
Ale po vymene komplet brzd (originaly) tyto vibrace naprosto zmizely, ale je fakt ze brzdy byly na odpis, auto stalo pres zimu.
Ale po vymene komplet brzd (originaly) tyto vibrace naprosto zmizely, ale je fakt ze brzdy byly na odpis, auto stalo pres zimu.
Ford Focus 1,6 74KW
Ford Mondeo 2,2 TDCI
Ford Mondeo 2,2 TDCI
-
- Nováček
me se nezda,ze jsou na odpis .. Ale je pravda,ze auto jem kupoval pred 2 mesici takze nevim,co se delo pred koupi a kdo a jak kotouce zajel .. V servisu mi bylo receno,ze desky i kotouce jsou co se tyce tloustek OK .. Ale myslim,ze muzou byt zvlnene ...
zitra to vezmu do servisu a uvidime ..
zitra to vezmu do servisu a uvidime ..
-
- Nováček
No, ale me to klepalo i pri brzdeni a intenzivneji nez pri samotne jizde, bylo evidentni, ze brzdy jsou zvlneny. Kotouce pak dokazaly rozvibrovat i celou napravu i bez pouziti brzd.
Znam i pripady, kdy dochazelo ke klepani pri jizde (vetsinou 100-120) a naopak pri brzdeni se vibrace sklidnily. Tam se jednalo vetsinou o vule na napravach.
Jinak nejlepsi je zacit vymenou kol za zimni/letni aby se vyradily pneu a kola (spatne vrtana stredova dira, krive kola atd)
Je to proste boj... uz jsem resil vibrujici auta s komplet novymi dily naprav a pak jsem jel se stejnym typem auta, ktery vule melo naprosto sileny a vibrace nebyly zadny
Znam i pripady, kdy dochazelo ke klepani pri jizde (vetsinou 100-120) a naopak pri brzdeni se vibrace sklidnily. Tam se jednalo vetsinou o vule na napravach.
Jinak nejlepsi je zacit vymenou kol za zimni/letni aby se vyradily pneu a kola (spatne vrtana stredova dira, krive kola atd)
Je to proste boj... uz jsem resil vibrujici auta s komplet novymi dily naprav a pak jsem jel se stejnym typem auta, ktery vule melo naprosto sileny a vibrace nebyly zadny

Ford Focus 1,6 74KW
Ford Mondeo 2,2 TDCI
Ford Mondeo 2,2 TDCI