Mám takovej trošku problém, baterka je skoro hotová a abych ji vytáhl musím oddělat takový plasty pod předním sklem, sice jsem už pochopil jak to tam je sešroubované, ale přesto se chci zeptat jestli jste to ted někdo nedemontoval jestli to je vůbec potřeba oddělávat? předpokládám že ten horní plast je přilepenej ke sklu. Máte někdo nějaký postřehy at se s tím dlouho netrápím, podle mě je tam teda umístěná pěkně blbě. Díky moc
vytažení baterky fofo II
-
Honza7100
- Nováček

vytažení baterky fofo II
Zdravím, tak jsem si pořídil FOFO II 1.6 TDCi r.v.2005 s vědomím všech záludností z Německa, šlape zatím dobře.
Mám takovej trošku problém, baterka je skoro hotová a abych ji vytáhl musím oddělat takový plasty pod předním sklem, sice jsem už pochopil jak to tam je sešroubované, ale přesto se chci zeptat jestli jste to ted někdo nedemontoval jestli to je vůbec potřeba oddělávat? předpokládám že ten horní plast je přilepenej ke sklu. Máte někdo nějaký postřehy at se s tím dlouho netrápím, podle mě je tam teda umístěná pěkně blbě. Díky moc

- Marťas
- Test driver

Re: vytažení baterky fofo II
Horni kryt je nacvaknuty - tahej nahoru a k sobe
Abys vyndal baterku, musis odpojit kabely (snad mas PIN k radiu
) a vyndat to predni "celo".
Jde to dobre....no big deal
Abys vyndal baterku, musis odpojit kabely (snad mas PIN k radiu
Jde to dobre....no big deal

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam
- Sobull
- Zkušený

No zas tak dobře ne, ale jde to. Záleží jak máš velkou baterku, já si se svojí 80Ah málem zlomil pazoury. Ale plast pod sklem určitě neoddělávej, je to jak píše Marťas. Jinak zatím nejpitomější umístění baterky, co jsem kdy viděl...Marťas píše:
Jde to dobre....
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Road
- Člen klubu

baterka jde fakt "paradne" vytahnout... Musis napred ten vrchni kryt sundat, jak psal Martas, odpojit kable...no a jestli mas palubni pocitac, tak se na to rovnou muzes vykaslat, a jed si rovnou do servisu, protoze kdyz odpojis baterii a mas palubni pocitac, tak ti pak bude svitit kontrolka
ja mel baterii ok, na to, ze je skoro 6 let stara, ale chtel jsem si ji nechat dobit, tak jsem vymontoval...palubni pocitac nemam, takze jsem nemel zadny problem
stacilo akorat zadat code k radiu, kdyz jsem ji daval zpet 
- Sobull
- Zkušený

Jaká kontrolka prosim tě? PC mám a nic mi po odpojení nesvítilo. jen nakodovat radio a fertig.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Road
- Člen klubu

stalo se to znamymu a musel do servisu, aby mu tu chybu vymazali a byl klid 
- Marťas
- Test driver

Taky PC...taky vicekrat odpojena baterka....taky zadna kontrolka 

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam
-
Honza7100
- Nováček

Ok díky vám všem, jsem rád, že souhlasíte s tím, že baterka je tam umístěná pěkně na prd
nějak se s tím teda poperu hold.
- Nepér
- Zkušený

Odpojením by se němělo nic stát. Pokud si chceš ušetřit nastavování rádia, můžeš před výměnou připojit do zapalovače náhradní 12V zdroj a pak ho zase odpojit, jen se nesmíš plusovou svorkou dotknout karoserie.
Mondeo mk4, 2.0i, 2010