Já jsem ale nereagoval na tebe, ale na MiloshCZ, který psal, že ji testovali s 6 bagama. Jsem ho i citoval (tebe ne).pbjun píše:salamino: pletes se...
Náhrada airbagu
- salamio
- Junior
Re: Náhrada airbagu
Kdo se bojí, sere v síni.
-
- Junior
Už jsem to prozkoumal, jo, měl jsi pravdu. Ale testy nové octávky (III) jsem tam nenašel. Ale když porovnám cenu a bezpečnbost současného toura (2 airbagy) a focuse, tak je jasné pro co jsem se rozhodlsalamio píše:Já jsem ale nereagoval na tebe, ale na MiloshCZ, který psal, že ji testovali s 6 bagama. Jsem ho i citoval (tebe ne).pbjun píše:salamino: pletes se...

Ale už jsme trošku OT. Kdybych se měl vyjádřit k tématu, tak jsem pro to, dát tam nový bag ať to stojí co to stojí (život/zdraví se penězma nedá porovnat)
- pbjun
- Test driver
Tak defakto octavka se od roku 2004 co se tyce bezpecnosti nezmenila, nejsou tam zadne nove prvky, interier ma jiny volant a podsviceni budiku a nejake ty listy, venku jen jine svetla a jiny vyrez v blatnikach, ale nosne prvky jsou stejne, maximalne co muze pomoct bezpecnosti ze by davali bagy navic v zakladu 
salamino: vim ze si reagoval na neco jineho, ale i tak si vzal spatne testy
Porad resime fofo I pred fl a novou octavku pred fl 
ps: octavia II FL tam neni protoze tam ani nedojela tak se bali ze by se jim rozpadla strachy jeste pred testem
(otec ma najeto 50tis a uz byla 4x na reklamaci a jednou musela prijet asistencka k nam domu aby vubec odjel) 

salamino: vim ze si reagoval na neco jineho, ale i tak si vzal spatne testy

ps: octavia II FL tam neni protoze tam ani nedojela tak se bali ze by se jim rozpadla strachy jeste pred testem

- salamio
- Junior
A je to tady zas: škodovky jsou shity, fordy jsou nejlepší
. Hele, já proti Fordům nic nemám a proti Focusům už vůbec (až na nějaké drobnosti teda) – jinak bych doma dva neměl – ale zase je třeba se na to dívat trochu rozumně. Anebo ani ne, mě to je vlastně jedno. Řek bych jen, že OIIFL tam patrně není z podobného důvodu, proč tam není FFIIFL.
Ale jak píše MiloshCZ, zpět k tématu: já si naopak nemyslím, že by si to tam montovat neměl: člověk, která má na autě „Eibach+OZ Racing+Rieger+Brembo+K&N+MOMO“ a je mu líto tam dát airbag, by se neměl účastnit pokračování lidské rasy. Sám si je toho zřejmě vědom a záměrnou absencí airbagu tomu chce i napomoci
.
Chci vlastně říct: ku.va, Froste, bez urážky, dělám si pr.el. Ale ne.er a koukej si tam ty pytle namontovat!

Ale jak píše MiloshCZ, zpět k tématu: já si naopak nemyslím, že by si to tam montovat neměl: člověk, která má na autě „Eibach+OZ Racing+Rieger+Brembo+K&N+MOMO“ a je mu líto tam dát airbag, by se neměl účastnit pokračování lidské rasy. Sám si je toho zřejmě vědom a záměrnou absencí airbagu tomu chce i napomoci

Chci vlastně říct: ku.va, Froste, bez urážky, dělám si pr.el. Ale ne.er a koukej si tam ty pytle namontovat!
Kdo se bojí, sere v síni.
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Jen doplnim, ze bocni airbagy bez hlavovych zase nemaji takovy ucinek, jaky se ceka. U FoFo1 jde o Kopf-Thoraxy (ostatne jako vetsina bocnich pytlu z te doby), jejichz ucinek konci v oblasti krcni patere. Hlava uz dostatecnou ochranu nema. Nicmene i presto dopadl test FoFo1 vs. sloup vcelku obstojne ...
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- Frost
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Fokimu děkuji za objasnění věci "náhrady". Sehnat origo bag a přišroubovat bude možná jednodušší.
Ostatním také děkuji za zájem o mou nebohou dušičku s OZ koly a Eibach podvozkem. Až se zrušim, může je Romík levně odkopit od pozustalích. Když po nich tak touží.
Nehodlám se tu nijak ospravedlňovat jak pravděpodobně lamenteři čekají. Ježdění se sportovním volantem je jen čistě moje věc a aby té hrůzy nebylo málo...nejsem sám
co takto jezdí. Můj dotaz byl jasně specifikován a nežádal jsem rozbory bezpečnostních "expertů". Hrůzu pouštějte na svá děcka, ty vám budou možná naslochat. Klasiku chci nahodit jen na dobu než budu mít přečalouněný nový momo...poté si o něj budu moci dát do tlamy.
Pokud by měl někdo "bez emocí" informaci o funkčnosti "repasovaných" bagů....rád si počtu. Zdůrazňuji "bez emocí"!
Příliš se mi nezdá, že bude zachována funkčnost airbagů po bouračce a znovunamontování do jiného vozu. Ale třeba se mýlím.
Ostatním také děkuji za zájem o mou nebohou dušičku s OZ koly a Eibach podvozkem. Až se zrušim, může je Romík levně odkopit od pozustalích. Když po nich tak touží.

Nehodlám se tu nijak ospravedlňovat jak pravděpodobně lamenteři čekají. Ježdění se sportovním volantem je jen čistě moje věc a aby té hrůzy nebylo málo...nejsem sám

Pokud by měl někdo "bez emocí" informaci o funkčnosti "repasovaných" bagů....rád si počtu. Zdůrazňuji "bez emocí"!
Příliš se mi nezdá, že bude zachována funkčnost airbagů po bouračce a znovunamontování do jiného vozu. Ale třeba se mýlím.
Ford Focus 5dv 1.6 Ghia 00 Eibach+OZ Racing+Rieger+Brembo+K&N+MOMO
Frost Focus
Frost Focus
- r0mik
- .
- Kontaktovat uživatele:
jo rad koupim OZ, pokud jsou to 17" vicepaprsky tak muj zajem bude trvat dlouho
Eibach nepotrebuju, bych si pripadal vysoko jak v traktoru

Eibach nepotrebuju, bych si pripadal vysoko jak v traktoru

Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
- pbjun
- Test driver
Koupis bagy ktere jsou ok, vymenis jednotku bagu za nevystrelenou a vymenis predepinace pasu a je to
Tot vse... Jinak sportovni volanty se delaji i s airbagem - v nemecku je do aut bezne montuji i celkem normalni tuningari a dokonce tam vetsinu normalnich uprav i zapisou do TP... Teoreticky bys se sportovnim volantem asi nemel ani projit pres beznou stk, v pripade nehody Ti muze pri pouziti neorigo volantu pojistovna kratit plneni a cast nebo celou skodu budes muset uhradit ty - je to jak s nepredpisovyma kolama, podvozek pokud je do -40mm neni problem ani na legalni stk, pri vetsim snizeni jsou pozadovany tlumice se zkracenou drahou. Kola a gumy doporucuji ve spravnem rozmeru - ET nikomu nevadi kdyz to neleze ven... Ale pokud je to docasne tak bych ani kryty neresil, jsou to vyhozene prachy...