Náhrada airbagu

salamio
Junior
Junior

Re: Náhrada airbagu

Příspěvek od salamio » 21.01.2011 13:21

pbjun píše:salamino: pletes se...
Já jsem ale nereagoval na tebe, ale na MiloshCZ, který psal, že ji testovali s 6 bagama. Jsem ho i citoval (tebe ne).
Kdo se bojí, sere v síni.

MiloshCZ
Junior
Junior

Příspěvek od MiloshCZ » 21.01.2011 13:26

salamio píše:
pbjun píše:salamino: pletes se...
Já jsem ale nereagoval na tebe, ale na MiloshCZ, který psal, že ji testovali s 6 bagama. Jsem ho i citoval (tebe ne).
Už jsem to prozkoumal, jo, měl jsi pravdu. Ale testy nové octávky (III) jsem tam nenašel. Ale když porovnám cenu a bezpečnbost současného toura (2 airbagy) a focuse, tak je jasné pro co jsem se rozhodl :mrgreen:
Ale už jsme trošku OT. Kdybych se měl vyjádřit k tématu, tak jsem pro to, dát tam nový bag ať to stojí co to stojí (život/zdraví se penězma nedá porovnat)
Obrázek
Focus II Trend Plus Combi, 1.6 74kW, rv2010
Obrázek

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 21.01.2011 13:36

Tak defakto octavka se od roku 2004 co se tyce bezpecnosti nezmenila, nejsou tam zadne nove prvky, interier ma jiny volant a podsviceni budiku a nejake ty listy, venku jen jine svetla a jiny vyrez v blatnikach, ale nosne prvky jsou stejne, maximalne co muze pomoct bezpecnosti ze by davali bagy navic v zakladu :)
salamino: vim ze si reagoval na neco jineho, ale i tak si vzal spatne testy :) Porad resime fofo I pred fl a novou octavku pred fl :)

ps: octavia II FL tam neni protoze tam ani nedojela tak se bali ze by se jim rozpadla strachy jeste pred testem :D (otec ma najeto 50tis a uz byla 4x na reklamaci a jednou musela prijet asistencka k nam domu aby vubec odjel) :D

salamio
Junior
Junior

Příspěvek od salamio » 21.01.2011 14:13

A je to tady zas: škodovky jsou shity, fordy jsou nejlepší :D. Hele, já proti Fordům nic nemám a proti Focusům už vůbec (až na nějaké drobnosti teda) – jinak bych doma dva neměl – ale zase je třeba se na to dívat trochu rozumně. Anebo ani ne, mě to je vlastně jedno. Řek bych jen, že OIIFL tam patrně není z podobného důvodu, proč tam není FFIIFL.

Ale jak píše MiloshCZ, zpět k tématu: já si naopak nemyslím, že by si to tam montovat neměl: člověk, která má na autě „Eibach+OZ Racing+Rieger+Brembo+K&N+MOMO“ a je mu líto tam dát airbag, by se neměl účastnit pokračování lidské rasy. Sám si je toho zřejmě vědom a záměrnou absencí airbagu tomu chce i napomoci :).
Chci vlastně říct: ku.va, Froste, bez urážky, dělám si pr.el. Ale ne.er a koukej si tam ty pytle namontovat!
Kdo se bojí, sere v síni.

vitut
Člen klubu
Člen klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitut » 21.01.2011 14:37

Jen doplnim, ze bocni airbagy bez hlavovych zase nemaji takovy ucinek, jaky se ceka. U FoFo1 jde o Kopf-Thoraxy (ostatne jako vetsina bocnich pytlu z te doby), jejichz ucinek konci v oblasti krcni patere. Hlava uz dostatecnou ochranu nema. Nicmene i presto dopadl test FoFo1 vs. sloup vcelku obstojne ...
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004

byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

Obrázek

Frost
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frost » 21.01.2011 19:54

Fokimu děkuji za objasnění věci "náhrady". Sehnat origo bag a přišroubovat bude možná jednodušší.
Ostatním také děkuji za zájem o mou nebohou dušičku s OZ koly a Eibach podvozkem. Až se zrušim, může je Romík levně odkopit od pozustalích. Když po nich tak touží. :palec_nahoru:
Nehodlám se tu nijak ospravedlňovat jak pravděpodobně lamenteři čekají. Ježdění se sportovním volantem je jen čistě moje věc a aby té hrůzy nebylo málo...nejsem sám :shocked: co takto jezdí. Můj dotaz byl jasně specifikován a nežádal jsem rozbory bezpečnostních "expertů". Hrůzu pouštějte na svá děcka, ty vám budou možná naslochat. Klasiku chci nahodit jen na dobu než budu mít přečalouněný nový momo...poté si o něj budu moci dát do tlamy.

Pokud by měl někdo "bez emocí" informaci o funkčnosti "repasovaných" bagů....rád si počtu. Zdůrazňuji "bez emocí"!
Příliš se mi nezdá, že bude zachována funkčnost airbagů po bouračce a znovunamontování do jiného vozu. Ale třeba se mýlím.
Ford Focus 5dv 1.6 Ghia 00 Eibach+OZ Racing+Rieger+Brembo+K&N+MOMO
Frost Focus

r0mik
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od r0mik » 21.01.2011 19:57

jo rad koupim OZ, pokud jsou to 17" vicepaprsky tak muj zajem bude trvat dlouho :P
Eibach nepotrebuju, bych si pripadal vysoko jak v traktoru :mrgreen:
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 21.01.2011 20:20

Koupis bagy ktere jsou ok, vymenis jednotku bagu za nevystrelenou a vymenis predepinace pasu a je to :) Tot vse... Jinak sportovni volanty se delaji i s airbagem - v nemecku je do aut bezne montuji i celkem normalni tuningari a dokonce tam vetsinu normalnich uprav i zapisou do TP... Teoreticky bys se sportovnim volantem asi nemel ani projit pres beznou stk, v pripade nehody Ti muze pri pouziti neorigo volantu pojistovna kratit plneni a cast nebo celou skodu budes muset uhradit ty - je to jak s nepredpisovyma kolama, podvozek pokud je do -40mm neni problem ani na legalni stk, pri vetsim snizeni jsou pozadovany tlumice se zkracenou drahou. Kola a gumy doporucuji ve spravnem rozmeru - ET nikomu nevadi kdyz to neleze ven... Ale pokud je to docasne tak bych ani kryty neresil, jsou to vyhozene prachy...

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 1998-2004“