výměna bočního skla

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
commanderwar
Nováček
Nováček

výměna bočního skla

Příspěvek od commanderwar » 15.11.2010 06:21

zdravím, včera sem si musel rozbit boční sklo u dveří - levé zadni

auto se mi automaticky zamklo i s kličema v bundě. takže docela prekerka.

sklo si dneska seženu jedná se o levé zadní dveře. už je mam odstrojeny.
je nejaka finta jak tam sklo nainstalovat???...vubec nevim co me čeka zda se s tím musí človek mordovat nebo zda když je čalounění pryč tak tam pujde snadno zasunout..
Ford Focus 1.6 16V, 11/2001

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: výměna bočního skla

Příspěvek od foki » 15.11.2010 07:06

je tam takovy kolicek jko dve trubicky do sebe , to si das do okna , musis ale jeste vymontovat takovou vodici listu , je na 2 torxy , nasadis okno , namontujes listu pak si nasadis okno na ten plast co jezdi na stahovacce , a vytahnes okno nahoru , kdyz se ti zastavi tak musis stahovacku vytahnout uplne a ten jezdec se ti jakoby navlekne na ten kolík (ten musis mit stejne koukajici na obou stranach okna a a na tom jezdci jsou videt nabehy ) .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

commanderwar
Nováček
Nováček

Příspěvek od commanderwar » 16.11.2010 06:17

ahoj, tak sem bohužel četl zpravu až dneska.

a včera sem se s tim krapec trapil.

okno se mi tam podařilo dostat bez toho abych sundaval tu lištu a celkem to šlo a diky bohu že sem mu nic neudelal.

defakto sem sundal cely to gumovy tesneni a jeste ze vnitř dveři jeste takovy plastovy trojuhelnik což trochu zvetšilo manevrovaci prostor.

ale co se mi vubec nedaři je tam dat ten valeček.

potom co jsem pochopil že je ze dvou časti sem prvni zasunul, a snažil se tam nartvat ten maly, jenže se mi to podařilo jen na 90% na 10 porad čumí ven..protože sem to defakto delal tak že okno sem mel na stahovačce a snažil se obe diry jak na stahovačce tak na okno vycetrovat nasunul sem velky valeček a pak tam rval maly.
Jestli sem te dobře pochopil tak ty valečky (valeček) zasunu do samotnýho skla aby koukal stejne na obou stranach a když je okno uplne nahoře tak tam vytahnu i stahovačku a ta se přez ten valeček roztahne až zapadne ten valeček do toho otvoru na stahovačce??

jeste jedna vec netušíš kde koupit tu polystyren molytanovou folii?? ktera tam slouží jako izolace??...potřeboval bych ji trochu poopravit

jinak Dekuji
Ford Focus 1.6 16V, 11/2001

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 16.11.2010 06:45

commanderwar píše: Jestli sem te dobře pochopil tak ty valečky (valeček) zasunu do samotnýho skla aby koukal stejne na obou stranach a když je okno uplne nahoře tak tam vytahnu i stahovačku a ta se přez ten valeček roztahne až zapadne ten valeček do toho otvoru na stahovačce??

presne , venku se k tomu muze sikovkama si zamacknes ty valecky do sebe a pak jen najedes stahovackou
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

commanderwar
Nováček
Nováček