Aktuálně vybírám na své STčko nová 19´´ kola, neb všechny slušné upgradované brzdy začínají na velikosti předních kotoučů min. 350 mm, což se mi do továrních 18´´ kol nevejde.
Původně jsem chtěl koupit originální RSková 19´´ kola, ale mají hodně loukotí a blbě se dá čistit vnitřek kola (wapkou se tam člověk blbě dostává - poznatky přímo od od majitele RSka). Jinak na trhu je kol dost, ale z českých prodejců je u 19´´ nic moc výběr - buď staré, provařené designy nebo dle mého kola, která se na STčko moc nehodí.
Po dlouhém hledání jsem nakonec do nejužšího výběru zařadil následující 2 tipy - švýcarské Barracuda Tzunamee a německé Motec Pantera.
Barracudy jsou produkt původem ze Švýcarska, mají být hodně kvalitní, jsou na STčko k mání v rozměru 8 x 19, ET 40, rozteč 5 x 108, cena 7.250,- Kč / kus. Od objednávky zde jsou za cca 5 dní . Detaily jsou hezky vidět např. na následujícím videu:
http://www.youtube.com/watch?v=u0idBUA67hw
MOTECy mají být rovněž dost kvalitní, mají mít nízkou váhu a některé modely mají být vyráběny výhradně pro PORSCHE. Rozměrově by měly na STčko pasovat, MOTEC Panthera nabízejí v rozměru 8,5 x 19, ET 45, rozteč 5 x 108, kolo má leštěný nerezový límec, cena 7.450,- Kč / kus.
Jen doufám, že při ET 45 u MOTECů nebude kolo v blatníku moc "utopené" - stávající 19´´ kola od Wolfa mají ET 40 a připadají mi na autě akorát....
Jestli máte někdo z uvedených typů na autě, budu rád za všechny praktické připomínky a poznatky.

Originál STčková tovární kola 18´´ (obutá na v podstatě nových zimních DUNLOPech 3D Winter Sport) budu současně prodávat - během týdne je dám do rubriky ALU kola s pneu - prodej.