Větší spotřeba

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 19.11.2006 22:36

fokina píše:No to máš pravdu....jsou to parchanti, určitě by mi tam dali něco vadnýho,aby mě to přinejmenším někde přizabilo...po tom, co jsem jim tam ztropila scénu při prodeji, protože mi bylo řečeno, že tam pojedu z Prahy cca350km pro VÝSTAVNÍ KUS BEZ KOSMETICKÝCH VAD a škrábanečky se tam našly....a taky trochu zakytovaný nárazník...ale byla to láska na první pohled, nakonec jsem uhádala cenu na 153tis. a to jsem nemohla nevzít...no řekněte...nafta, r.v.2000...,ale teď, bez airbagů...zas tak super kup to nebyl...
ty vogo a já myslel, že jsi někde z okolí Olmika :wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

fokina
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fokina » 20.11.2006 18:06

Tak jsem se rozhodla, že to ještě nechám dát někam do forda, abych měla 100% jistotu, že tam ty airbagy nejsou...jsem objednaná na čtvrtek na Černokosteleckou v Praze na diagnostiku, tak mi držte palce...Také jsem se orientačně ptala na cenu airbagů a prý s příslušenstvím cca 40.000,- faaajn :lol:
FF 1,8TDDI 2000 sedan ghia modrá met.
Obrázek

Ferino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ferino » 20.11.2006 18:11

Nic levnýho, takový dva pytlíky....
FF1 kombi 1.6 - r.2002 310 tis km a stále to jezdí
FF2 kombi 1.8 92kw - r.2008
S-MAX 2.0 TDCI 103 kw 2014

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 11.02.2007 13:20

Já mám průměrnou spotřebu cca 6,3 litru na 100 km - jezdím 90% po městě, tedy s nezahřátým motorem. Vyměněné žhaviče, vzduchový filtr, palivový filtr jsem zatím nestihl...Najedu na nádrž cca 800 km - s tím, že nádrž má tuším 52 litrů a 2 litry počítám na min.zásobu kvůli technologii - motor nesmí zůstat bez paliva (zavzdušněný) a prý to počítač hlídá...
Snažím se jezdit plynule a bez nějakých výkyvů, otáčky udržuju mezi 1500 a 2500. Když jsem jel plně obsazený na dálku, tak mi to vzalo cca 5,7 litru na 100 km (5 lidí, plný kufr). Připisuju to tomu, že motor má ideální spotřebu (a tedy i provozní paramety a opotřebení), když je zahřátý na provozní teplotu. Sice jsem jel po dálnici mezi 130 a 150, ale i tak si to nevzalo víc...
Pokud by někdo věděl, jak snížit spotřebu ve městě, dejte vědět, nejen já budu vděčen... :D
Ford Focus 1,8 tddi 09/2001 facelift 2002. hatchback, stříbrný
Obrázek

Žij tak, abys toho později nelitoval!
Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 11.02.2007 16:47

PedroH píše:Já mám průměrnou spotřebu cca 6,3 litru na 100 km - jezdím 90% po městě, tedy s nezahřátým motorem. Vyměněné žhaviče, vzduchový filtr, palivový filtr jsem zatím nestihl...Najedu na nádrž cca 800 km - s tím, že nádrž má tuším 52 litrů a 2 litry počítám na min.zásobu kvůli technologii - motor nesmí zůstat bez paliva (zavzdušněný) a prý to počítač hlídá...
Snažím se jezdit plynule a bez nějakých výkyvů, otáčky udržuju mezi 1500 a 2500. Když jsem jel plně obsazený na dálku, tak mi to vzalo cca 5,7 litru na 100 km (5 lidí, plný kufr). Připisuju to tomu, že motor má ideální spotřebu (a tedy i provozní paramety a opotřebení), když je zahřátý na provozní teplotu. Sice jsem jel po dálnici mezi 130 a 150, ale i tak si to nevzalo víc...
Pokud by někdo věděl, jak snížit spotřebu ve městě, dejte vědět, nejen já budu vděčen... :D
Nechat se tahnout na lane, tlacit to nebo namontovat majaky :D Nevim, jak je to s dopravou v Jicine, ale v Ostrave ve spicce po centru bud stojis nebo jedes 20km/h, vsude jinde 30km/h, aspon mas cas se divat, jak ta rucicka na hodinach jde na horu a hladina paliva dolu :D
Zkus si do nafty nalit ten sajrajt od Hekry, co tam lije Pelen, pokud to nedelas. Uvidis, jestli se ti spotreba zlepsi nebo ne.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 12.02.2007 23:41

Ahmed píše:
PedroH píše:Já mám průměrnou spotřebu cca 6,3 litru na 100 km - jezdím 90% po městě, tedy s nezahřátým motorem. Vyměněné žhaviče, vzduchový filtr, palivový filtr jsem zatím nestihl...Najedu na nádrž cca 800 km - s tím, že nádrž má tuším 52 litrů a 2 litry počítám na min.zásobu kvůli technologii - motor nesmí zůstat bez paliva (zavzdušněný) a prý to počítač hlídá...
Nechat se tahnout na lane, tlacit to nebo namontovat majaky :D Nevim, jak je to s dopravou v Jicine, ale v Ostrave ve spicce po centru bud stojis nebo jedes 20km/h, vsude jinde 30km/h, aspon mas cas se divat, jak ta rucicka na hodinach jde na horu a hladina paliva dolu :D
Zkus si do nafty nalit ten sajrajt od Hekry, co tam lije Pelen, pokud to nedelas. Uvidis, jestli se ti spotreba zlepsi nebo ne.
Já tam liju sajrajt od Sheronu, tak nějak nepozoruju rozdíl s a bez. Už jsem došel do takového extrému, že za jakýchkoliv okolností čerpám na stejné pumpě (benzina v NJ) a hlídám si nohu na plynu...tak nevím. Ale jestli je 6,3 u Tebe normál, tak na Nový Jičín to bude taky OK...no uvidím, zkusím ještě přidat sajrajt na očištění vstřikovačů a uvidíme...
Ford Focus 1,8 tddi 09/2001 facelift 2002. hatchback, stříbrný
Obrázek

Žij tak, abys toho později nelitoval!
Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“