Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu
-
- Nováček
Re: Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu
Na diagnostice to hodilo chybu - příliš chudá směs + nahodilé chyby.
Lambdy by měly být v pořádku.
Lambdy by měly být v pořádku.
Ford Focus 1.6 fl 3d. r.02
- matys
- Pokročilý
Lukyman........až budeš mít opět k 1/4 v nádrži , zkus povolit a opět dotáhnout víčko nádrže (pro zrušení podtlaku v nádrži) a uvidíš , jesti se bude závada opět projevovat .
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

-
- Nováček
Tak jsem to vyzkoušel a žádná změna.matys píše:Lukyman........až budeš mít opět k 1/4 v nádrži , zkus povolit a opět dotáhnout víčko nádrže (pro zrušení podtlaku v nádrži) a uvidíš , jesti se bude závada opět projevovat .

Ford Focus 1.6 fl 3d. r.02
-
- Nováček
Mám taky podezření na špatnou cívku, cuká to stejně jak ostatním.
Jen je mi divný, že když to cukne, mrknu na tachometr a v ten okamžik
nadskočí ručička rychloměru- zhruba o 10-30 km/h, podle síly cuknutí.
Setkal se s tím už někdo??
Jen je mi divný, že když to cukne, mrknu na tachometr a v ten okamžik
nadskočí ručička rychloměru- zhruba o 10-30 km/h, podle síly cuknutí.
Setkal se s tím už někdo??
v tvém případě to může být čidlo rychlosti
a nestane se ,že (pokud tedy máš origo rádio) se zesílí v momentě co popisuješ??

-
- Nováček
Na čidlo rychlosti jsem původně taky myslel, ale co jsem vyčetl, tak to spíš padá na nulu, ne?
Rádio je v klidu, mám zapnutý i aut. zesilování...
Tak nevím, no.
Rádio je v klidu, mám zapnutý i aut. zesilování...
Tak nevím, no.
- bladerunner
- Nováček
môj fofo II. - 162500km - nedávno menené rozvody, olej, filtre, sviečky - všetko origo diely z jagfordgarage, robil mi to jeden šikovný "garážista". zároveň som mal prasknutú tlakovú hadicu od serva - najprv to skúšal opraviť, ale nešlo to, takže som objednal nový diel- súprava dvoch tlak. hadíc- po namontovaní OK. Z viacerých príčin, však auto cca 2 mesiace nejazdilo. Následne mi začalo nepravidelne trhať pri akcelerácii, pritom bliká kontrolka diagnostiky motoru, resp. nejakú chvíľu aj trvalo svietila. myslel som, že sa to možno upraví- predsa len auto 2 mesiace stálo. Pri pokojnej plynulej jazde išlo celkom dobre, ale pri pridávaní plynu trhá, občas buchot asi z výfuku- najprv som myslel , či sa nedostali nejaké myši do tlmiča výfukuTRT píše:...........Focus II, 1.6.......i pri prudsim pridani plynu auto zacalo cukat, a sviti oranzova kontrolka motoru............... svicky jsou prakticky az po vrsek zalite v rezave vode................

Ford Focus II. kombi 2005 1.6 74kW/100k
Peugeot 307 XS hatchback 2002 2.0 HDi 66kW/90k
Peugeot 307 XS hatchback 2002 2.0 HDi 66kW/90k
-
- Nováček
Ahojte, tiež mám problém so šklbaním motora. Prejavuje sa to výlučne pri rozbiehaní na 1 stupni, keď potrebujem prudšie akcelerovať. Pri vytočení motora pri cca 3000-3500ot sa mi často stáva, že motor šklbe a to tak, že je počuť a cítiť dosť tlmené nárazy, opísal by som to ako keby zuby ozubených kolies namiesto aby do seba hladko zapadli, tak o seba narážajú, auto šklbe. Pri ubratí plynu tieto nárazy zmiznú a auto sa plynule rozbieha. Keď prudko vytočím motor, tak kolesá začnú prešmykovať, ale nie je cítiť žiadne trhanie, taktiež keď sa plynule rozbieham je všetko bez problémov. Pri ostatných prevodových stupňoch tento problém nepozorujem. Pri jazde do kopca taktieť žiaden problém. Sviečky, káble ani cievku som zatiaľ nemenil, budúci týždeň mi idú meniť olej a filtre, tak asi začnem od tých sviečok.
Každopádne by ma zaujímalo, či šklbanie, ktoré tu opisujete sa prejavuje práve takto?
A ešte jedna vec, dosť často mám problém zaradiť spiatočku, namiesto spiatočky tam občas dám 4, alebo keď ju zaradím silou, tak autom trochu šklbne a výlučne pri cúvaní je počuť klepot, pravdepodobne z prevodovky. Je možné, že aj toto by mohlo mať spolu súvis? Podotýkam, že auto mám ani nie dva mesiace, čiže je ťažké porovnať ako sa chovalo predtým.
Vďaka za názory.
Každopádne by ma zaujímalo, či šklbanie, ktoré tu opisujete sa prejavuje práve takto?
A ešte jedna vec, dosť často mám problém zaradiť spiatočku, namiesto spiatočky tam občas dám 4, alebo keď ju zaradím silou, tak autom trochu šklbne a výlučne pri cúvaní je počuť klepot, pravdepodobne z prevodovky. Je možné, že aj toto by mohlo mať spolu súvis? Podotýkam, že auto mám ani nie dva mesiace, čiže je ťažké porovnať ako sa chovalo predtým.
Vďaka za názory.
Ford focus C-max 2006, 1.8 - 92kW, flexifuel - E85, 154 000km
LPG - Gastech
LPG - Gastech
-
- Junior
Nejlevnější zapalovací cívka u auto kely vychází na 1690-.kč a je od firmy Valeo. 

- miki21
- Test driver
Ovšem to,jestli a jak dlouho bude fungovat Ti nikdo neřekne.Jediná a několikrát vyskoušená pravda o motorech zetec-origo svíčky,káble,cívka.
Tak a teď se do mně můžete pustit

Tak a teď se do mně můžete pustit

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Junior
JJ souhlas to my říkaly všude v servisech že fordy jezdí jenom na origynál svíčky a na nic jiného. 

-
- Junior
Dal jsem rozdělovač od Valea tak uvidím jak dlouho bude fárat je na to dva roky záruka a stál 1300-.kč i s poštou. U mně to dělal rozdělovač ,při prudkém rozjezdu jízda na tři válce po výměně klid motor krásně jede bez žádného trhání škubání apod.

- Hugi_77
- Nováček
...Ford C-Max 1.8i 88kW - nechal jsem si v neautorizovaném servise detekovat příčinu + odstranění - cena 1500,-Kč za výměnu zapalovací cívky a práci (včetně kontroly svíček, pročištění škrtící klapy atd...). Problém zmizel. Naprostá spokojenost!
Ford Grand C-Max Titanium, 2.0 TDCi 103 kW, rok 2011
-
- Nováček
Taky cuká
Pred půl rokem na roční prohlídce u Forda, svíčky asi rok staré, najeto 101 000. Jdu se objednat do servisu 

-
Zdravím všechny, jsem sice novým, ale hrdým majitelem fíkuse 1.6 16V r.v.2001, najeto 100000km,
ale mám bohužel také problém s cukáním a potřeboval bych poradit. Když je motor studený tak je vše ok, ale jakmile se zahřeje, tak okolo 2000 ot. začne škubat a to při prudším sešlápnutí plynu.
nad 2500 ot. už je zase všechno tak jak má být a jede skvěle.Když zrychluje zvolna tak je v pohodě. A další věc, teda neví jestli to s tím souvisí, ale při volnoběhu mi kolísají otáčky mezi 700 až 900
. Takže prostě jak se to zahřeje tak to blbne. Už jsem měnil svíčky a dal jsem tam Boschky. CO jsem se zatím dočetl tak by to mohla asi být cívka, ale pak mě zarazil jeden příspěvek a to že pokud kolísají volnoběžné otáčky, tak je dost možné, že to můžou být ventily. Po výměně svíček to na nějakou chvilku přestalo ale po ujetí cirka 600 km to dělá zase. Prosím o radu jestli někdo neví co bych měl dělat jako první a vůbec celkově dál moc děkuju za odpověď. 

1.6 16 V r.v. 2001