Jeseníky

Rady, tipy , ubytování ...
Odpovědět
Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jeseníky

Příspěvek od Gromik » 27.07.2010 07:26

Zdravíčko, chystáme se s přítelkyní do Jeseníků. Chtěli bychom vyrazit tuto neděli, ale počasí zatím moc nevypadá (i když věřte těm našim rosničkám :roll: ) Délku pobytu vidím min. na 7-8 dnů.

Tak se chci zeptat, co rozhodně nemáme minout, jestli nemáte tipy na pěkné trasy a výšlapy nebo naopak hrady / zámky / jeskyně - čili něco kam se dá zajet, když bude chcát. Vím, že existuje spousta stránek (už mám i něco vytištěno), ale není nad vlastní zkušenosti co stojí či naopak nestojí za to :-)

Budeme bydlet v Bělé pod Pradědem, ale počítám s tím že se budeme přesouvat Fofíkem :-)

Díky všem.
Ford Focus II 1.6 (74kW) Trend, 5dv.hatchback, 03/2007, Fotogalerie.
Obrázek
Obrázek

bofi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Jeseníky

Příspěvek od bofi » 27.07.2010 13:03

Čau, nebudu ti tady psát kde bys měl zajít a kde ne.Jenom bych ti tady nastínil co jsme dělali my.Zrovna minulý týden jsme tam byli ,ale jenom na 3 noci tedy necelé 4 dny včetně cesty.Bydleli jsme v kempu Bobrovník mezi Jeseníkem a obcí Lipová Lázně.První den jsme se po příjezdu podívali do Jeskyní na Pomezí, které jsme měli kousek od kempu.Pak jsme jeli, po předchozí telefonické objednávce na exkurzi na vodní elektrárnu Dlouhé Stráně.Další den jsme se vydali na Praděd.Využili jsme možnost vyjet autem na Ovčárnu, za poplatek 200.-Kč / auto, a pak jsme se prošli na vrchol.Měli jsme děti a psa tak jsme jeli autem, ale chystáme se tam ještě jednou ,asi se vyvezeme autobusem na Ovčárnu, za 16.-/osoba/jeden směr, a potom sejdeme do Karlové Studánky údolím Bílé Opavy.Podle toho co jsem četl to má být trasa plná bystřin a vodopádů.Potom jsme si prošli Karlovou Studánku,krásnou lázeňskou obec.Další den jsme navštívili Rejvíz s Mechovými jezírky – nenáročná procházka lesem.Potom jsme zajeli na Zlatorudné mlýny, které jsou kousek za Zlatýma Horama směrem na Mikulovice.tam je ukázka toho jak tam kdysi těžili zlato.No a potom jsme si dali ještě výstup na rozhlednu na Biskupské kupě.Tam se jde z Petrových boud, které jsou na silnici mezi Zlatýma Horama a Petrovicema, je to cca 1.5 km pořád do kopce.No a poslední den cestou domů jsme se zastavili ve Velkých Losinách v muzeu papíru a pak jsme ještě zajeli na Rešovské vodopády,ale to už bylo fakt cestou domů.Je to trochu zajížďka z Jeseníků.Tak to bylo vše co jsme za ty necelé 4 dny stihli.Jestli tě něco zajímá tak se klidně ptej.
Byl - Focus Kombi 2001, 1.8 TDdi, Byla - Fiesta 1,25 16V 55kW, 1998

Opel Zafira 1.6 74kW + LPG

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 27.07.2010 14:59

Zeptal bych se na tu vodní elektrárnu. Četl jsem něco, že je třeba se objednat, což mě teda zarazilo. To musím den dopředu nebo stačí ráno zavolat "za hodku přijedu na exkurzi, chcete mě?" :-) Budeme jenom dva, tak nevim, jestli mají nějaký limit.

Na Praděd se chystáme pěšky z Karlovy studánky právě udolím Bílé Opavy (též jsem slyšel, že tam jsou vodopadky atd.), tak uvidíme :-) Jestli jezdí nahoru BUS, tak bych mohl nechat auto v Karlově studánce, jednu cestu jít pěšky a zpátky BUSem :-)

Jeskyně jsou dobrý nápad, když by nevycházelo počasí. Stejně tak ty papírny - stojí za to ?

Rešovské vodopády asi spláchneme spolu se Sovincem cestou tam nebo zpět.

Já bych chtěl ještě na Kralický sněžník (poklonit se Moravě :gott: :-) ) a navštívit i nějake vojenské bunkry, pokud je něco přístupného - zatim jsem moc nenašel.

Zbytek asi tůry po okolí - Šerák, červenohorské sedlo ...
Ford Focus II 1.6 (74kW) Trend, 5dv.hatchback, 03/2007, Fotogalerie.
Obrázek
Obrázek

bofi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bofi » 27.07.2010 19:19

Na ty Dlouhé stráně jsem se objednával v sobotu nebo neděli a chtěl jsem to na následující úterý.Chlap mi nabídnul už jenom dva termíny na to úterý, tak nevím, ale zájem bude asi celkem velký.Kapacita je jeden autobus tzn. cca 50 lidí.Jezdí se tam asi každou hodinu, možná půlhodinu, to nevím přesně.
Ten Praděd jsem chtěl původně jako ty, ale mám líná děcka :nixw: :dih: :lol: .
Jeskyně jsou tam ještě jedny Na Špičáku, ale tam už jsme nešli.
Papírny si myslím, že stojí za to, už jenom proto, že jsou to jediné ruční papírny v Čechách.Můžeš si tam sám udělat svůj list papíru :palec_nahoru: :D .
Jinak ti teda nepomůžu, ale ta tvoje představa Šerák - Keprník je určitě u mně v plánu na příště.
Ještě mě napadlo, že jsme se chtěli podívat na Nýznerovské vodopády u Žulové, ale to už nevyšlo.

cipius
Nováček
Nováček

Příspěvek od cipius » 30.07.2010 14:54

Ahoj,v Jeseníku jsme byli minulý rok a také super.Ubytováni jsme byli taktéž v Bělé pod Pradědem(ubytování Rychlý) a super.Dalo se odtud dobře vyrážet na výlety.Doporučil bych to co Bofi.Super to bylo na Pradědu,Dlouhé Stráně-krásný výhled-doporučuji:Rezervace
Telefonicky - na tel.č. 602 322 244, popř. 583 283 282 - pro jednotlivce a skupiny do 50 osob
,nad Jeseníkem je rozhledna Zlatý Chlum-krásný pohled na jeseník+polsko-Otmuchovská jezera,dále skalní rozhledna Čertovy Kameny,přírodní rezervace k mechovým jezírkům-REJVÍZ-krásná naučná stezka,Jeskyně na Pomezí-doporučuji si obleci,když jsme z nich vylezli,venku bylo cca 30C a tam asi 7C,prohlídka trvá asi 45min a za tu dobu seš pěkně promrzlej,tak doporučuji kalhoty+bundu,Zlaté Hory,Česká Ves-muzeum moto veteránů,bobová dráha Petříkov.Ramzová -minikáry-také super.Dá se toho hodně výjmenovat,ale hlavní je mít dost času.Ale ve směs jsem navštívil to co Bofi.Ty papírny byli také pěkné.tak hodně zdarů a ať výjde počasí.
NEW Ford Focus combi 01/2008 - royal grau,1.6/16V Duratec 100PS Trend Style-X
Obrázek

HAWK
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od HAWK » 08.08.2010 19:31

Vylézt na Praděd je fakt dobrý, skvělý výhled , ta panoramata :D . volný termín exkurze na Dlouhé stráně mi v pátek nabídli nejdříve na neděli, poněkud s křížkem po funuse, pěšky se tam dá, bez exkurze, až nahoru 11 km, mít víc času tak by to klaplo.
Bofi , moc mě mrzí, že jsme se minuli
P8050024.JPG
P8050031.JPG
FORD FOCUS 2,0 l, 3dv., 99, moondust silver

FORD FIESTA 1,25 l 5dv.99 blue metla

bofi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bofi » 08.08.2010 22:40

A kdy jste tam byli "jestřábe" ? :wink:

HAWK
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od HAWK » 10.08.2010 08:25

Ve čtvrtek minulý týden.
FORD FOCUS 2,0 l, 3dv., 99, moondust silver

FORD FIESTA 1,25 l 5dv.99 blue metla

bofi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bofi » 10.08.2010 10:20

Hmm, škoda, to jsme se minuli o 2 týdny.

Odpovědět

Zpět na „Dovolená“