Klimatizace-nefunkcni
-
- Nováček
Klimatizace-nefunkcni
Tak to uz neni mozne.....uz po druhe jsem si nechal doplnit klimu. Vzdy vse v pohode-doplneno,nezjisten zadny unik,klima v servisu chladila. Ale po dvou dnech,kdyz jsem ji zapnul tak nic. Proste nechladi. A ani nesepne. Je vubec mozne aby nezjistili takovy velky unik chladiva? Vzdy to prohlizeli a nic. A ted kdyz jsem jel na druhe plneni byla prazdna. Nezna nekdo v okoli N.J. nejaky poradny servis na klimu kde by mi uz konecne rekli duvod?
- petulak
- Test driver
-
- Nováček
Re: Klimatizace-nefunkcni
Doplneno i naplneno. Jednou ji doplnili,ale byla skoro prazdna a ted ji naplnili,protoze byla prazdna uplne..... 

- petulak
- Test driver
Tak to chce hledat a hledat, ten unik. Může to bejt dehydrátor, tam to nejčastěji uniká. Co jsem slyšel, jak se do něj někdo podívá, je po něm. A z vrakáče nebrat. Víc mě bohužel nenapadá. Chce to asi jinej serviz, kde na to jsou specializovaný.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- spanel
- Pokročilý
Opravdu dobrý klimaservis se po prvním úniku za 2 dny pořádně zaměří na hledání toho úniku. Minimálně doplní klimu a přidá fluorescenční látku, která pod UV lampou a brýlemi (které možná znáte z CSI NY
) hledají únik, auto projedou, aby se ohřálo a vibrace mohly ovlivnit otevření netěsnosti,.... Ne každý servis má fakt dobré vybavení. Takovýto únik do 2 dnu je masívní a měli by jej poznat. Osobně bych to viděl na únik kolem těsnění hřídele kompresoru, to bývá nejčastější příčina masívního úniku náplně. Obvykle se to dá repasovat, ale dražší, rychlejší a trvalejší efekt má výměna kompresoru. Ale jak říkám dobrý klimaservis to najde přes fluorescenční látku.

Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
- globe
- Test driver

presunuto, priste prosim nezakladej nove vlakno .. staci psat do jiz zabehleho vlakna se stejnym problemem, ktere tu neni jen jedno