Samozamykanie dverí.

Interier, sedačky, palubní deska ...
Moderátor:ZaQik
pSw
Nováček
Nováček

Samozamykanie dverí.

Příspěvek od pSw » 18.03.2006 17:09

Zdravim vsetkych "Forďákov", mám problém, s ktorým potrebujem poraďiť
  • Môj FF sa sám od seba zamýká: Proste auto je v hociakom stave (zapnutý/vypnutý motor, klúče v spínačke/mimo auta, dvere otvorené/zatvorené, idem/stojím), proste hocikedy sa mi auto samo od seba zamkne :!: Z ničoho nič cvak a je zamknuté :evil:
    Jediná vec, ktorú som postrehol je cvakanie (akokeby v zámku) v zadných pravých dverách.
Prosím poradťe mi s týmto problémom :!:
Naposledy upravil(a) pSw dne 18.03.2006 18:34, celkem upraveno 1 x.

Hans99
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hans99 » 18.03.2006 18:34

Jo, jo mě to dělá taky a po pročtení různých stránek na netu nejsme rozhodně sami. Je to asi nějaká vada elektroniky u Focusů, při studenějším počasí to holt blbne (v létě se mi to nestává). Bacha na to, zvlášť když máš jen jedny klíče, po netu kolují moc pěkné historky.
Ford Mondeo combi 2004, 1.8 duratec, 92 kW

pSw
Nováček
Nováček

Příspěvek od pSw » 18.03.2006 18:39

Hans99 píše:Jo, jo mě to dělá taky a po pročtení různých stránek na netu nejsme rozhodně sami. Je to asi nějaká vada elektroniky u Focusů, při studenějším počasí to holt blbne (v létě se mi to nestává). Bacha na to, zvlášť když máš jen jedny klíče, po netu kolují moc pěkné historky.
Tak to si ma moc nepotešil! S tými klúčami som si už svoje užil, musel som ísť kilometer peši pre náhradné :(

Mňa akurát zarazilo to cvakanie, aj tebe to robí? Ja si myslím, že v tých dverách bude neaký senzor, ktorý akurát v zime blbne. Ale na to, aby som to rozobral mám malú ovahu vzhladom na to, že nemám servisný manuál.
Ale ajtak ďakujem za radu...

Hans99
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hans99 » 18.03.2006 19:42

Nevím, jestli se to tady může psát, ale myslím, že hodně členů zdejšího fóra brouzdá i po forum.fordclubs.org a tam o tomto problému najdeš několik threadů. Nevím jaké cvakání máš na mysli, prostě třeba nastartuju, ujedu dva kiláky a ono to zamkne celou káru, jindy to udělá třeba při nasedání do auta, není v tom žádná pravidelnost. Taky jsem z toho byl vyjukaný, mám káru necelý rok, takže při letošní ladovské zimě to byla taky moje malá premiéra.
Ford Mondeo combi 2004, 1.8 duratec, 92 kW

mpsdesign
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mpsdesign » 19.03.2006 08:32

samovolné zamykání je problém ovládacího segmentu v zámku dveří.
Ford Focus CC 2.0

pSw
Nováček
Nováček

Podrobnejsie prosim

Příspěvek od pSw » 19.03.2006 20:08

mpsdesign píše:samovolné zamykání je problém ovládacího segmentu v zámku dveří.
A-ha, jasne, to som si myslel a ty si už riešil tento problém? Nemohol by si mi s tým neak poradiť? Napr. čo presne nie je v poriadku? diky moc...

mpsdesign
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Podrobnejsie prosim

Příspěvek od mpsdesign » 20.03.2006 09:39

pSw píše:
mpsdesign píše:samovolné zamykání je problém ovládacího segmentu v zámku dveří.
A-ha, jasne, to som si myslel a ty si už riešil tento problém? Nemohol by si mi s tým neak poradiť? Napr. čo presne nie je v poriadku? diky moc...
Jo je to problém v řídící jednotce co je u zámku ve dveřích. Bohužel nedá se určit která to je jestli u řidiče nebo spolujezdce. Řešil jsem to několikrát.
Ford Focus CC 2.0

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 21.09.2006 07:49

tak dnes jsem se přidal do klubu samovolného zamykání auta - už se to podařilo někomu vyřešit?? Jestli se to s narůstající zimou ještě zhorší, tak se mám na co těšit. Ještě víc mě ale znervózňuje, zda se to může stát i naopak, tj. že by se auto samovolně odemklo!
Nepodařilo se to už někomu vyřešit?
Dík..
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004

Bugin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bugin » 13.11.2006 14:47

Taky mezi vas patrim!divne je jen to ze kdyz auto zapomenu zamknout a jdu pryc tak nic!ale jakmile v nem jedu behem chvile se zamkne a taky mi to zacalo az kdyz se ochladilo!kdy

Peter
Junior
Junior

Příspěvek od Peter » 13.11.2006 15:37

Ja som mal tiež tento problem ale vyriešil som to rozobranim a dôkladnym vyčistenim zamku vo vodičovych dverach je tam mikrospinac ktory zostane stlaceny lebo stuhne vazelina ktora je okolo neho pomôže len vyčistit odmastovacim sprejom ....prejavuje sa to aj tak ze ked rano ked je zima skusite zamknut klucom na vodicovej strane tak sa druhe dvere nezamknu ked zamknete na spolujazdcovej strane tak to funguje...
Ford Focus r.v. 99 1.8TDDi Trend 3dv Panther black
Obrázek

bandy
Nováček
Nováček

Příspěvek od bandy » 13.11.2006 19:37

TAk vidím že nejsem sám s tím zamykáním dveří :( zkusím to zamknout klíčem až bude větší zima a uvidím... Mi to udělalo zatím jen párkrát,ale už když někde vystoupím i jen na skok tak si beru klíče s sebou nebo nechám otevřené dveře ať nemusím potom dělat někde ču..ka :D
Ford Focus combi 1,8 TDD Ghia 66kw r.v. 2000 brčal metla Obrázek

Jasio
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasio » 13.11.2006 22:46

Mě se to projeví nejdřív cvakáním zámku pátých dveří a pak buď to přestane, nebo se zavře celé auto. Tlakem na páčku ve dveřích spolujezdce se celé auto zas otevře. Páčkou u řidiče se mi otevřou jen samotné řidičové dveře. A je jedno jestli je léto, nebo zima - dělá mi to celoročně, sice jen když běží motor, ale z auta pro jistotu nejdu bez klíče ani na krok :?
Je Ford Kuga 1.6EB, 110kW Titanium 11/12
Je Ford Focus C-Max 2.0i, 107kW Ghia 02/05
byl Ford Focus Combi 1.6i, 74kW Ghia 02/99
Obrázek
Obrázek

Mysak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mysak » 27.12.2006 20:55

Ahoj Focusáci,
tak jsem se stal taky obětí samovolného zamčení dveří. Min. týden ráno odemknu auto, sednu nastartuji vystoupím a zavřu dveře a du si odevřít bránu, ale jak se vracím k autu, tak najednou cvak a auto se mi samo zamčelo. Tak a jsem v p..... Auto nastartované a já nemám druhé klíče. Zkouška vyháčkování byla po 45min beznadějná a já se už smířil s vypáčeným zámkem nebo rozbitým oknem, ale to jsem se pokoušel otevřít klíčemi z tchánového ff a zase nic. Nadávek bylo hodně a já vzpomínal na starého Favorita, že toto se mě stát nemohlo a když tak se to dalo otevřít mnoha způsoby. No není to Favál, ale FF. Chodil jsem dokola a přemýšlel co stím. Najednou jsem si všiml, že levé zadní okénko bylo špatně zavřené a je tam skulinka 2mm. Svitla naděje. První šel mezi okno a těsnění nůž apk šroubovák a dále 4mm drát, kterým jsem se snažil naproti trefit tu malou páčku pod otvíráním. Povedlo se mi to tak na pátý pokus a já byl šťastný, že nemusím ničit auto. Akce trvala tak 1,5hod a já došel pozdě do práce. Nemáte někdo zkušenosti, jak se dostat do zavřeného auta nějakým šetrným způsobem?
dík Myšák
FF 1,616V GHIA 100PS 00 SILVER COMBI

Obrázek

Mysak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mysak » 27.12.2006 21:00

Peter píše:Ja som mal tiež tento problem ale vyriešil som to rozobranim a dôkladnym vyčistenim zamku vo vodičovych dverach je tam mikrospinac ktory zostane stlaceny lebo stuhne vazelina ktora je okolo neho pomôže len vyčistit odmastovacim sprejom ....prejavuje sa to aj tak ze ked rano ked je zima skusite zamknut klucom na vodicovej strane tak sa druhe dvere nezamknu ked zamknete na spolujazdcovej strane tak to funguje...
Jak vypadá ten mikrospínač, je vidět nebo je nějak zalitý. Asi to bude nějaký čep, který se po zavření dveří aktivuje a když se nevrátí po zavření dveří, tak to pak blbne? Stačí teda vše rozebrat a promazat jak píšeš?
dík Myšák
FF 1,616V GHIA 100PS 00 SILVER COMBI

Obrázek

Beri
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beri » 27.12.2006 22:22

to Mysak:
mrkni na:
http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... 3f1bf99cd5

je tam z 15.prosince odemne příspěvek, jak jsem to nadobro vyřešil. Jen chci upozornit, že se jedná opravdu o RÁZNÝ krok, ale už jsem fakt neměl nervy se s tím zabývat. Hlavně aby mi to nezamklo klíčky v autě a já byl nahraný. Vždycky mě to zamklo když jsem v tom seděl.
Je to jeden ze způsobů jak na to.
Hodně štěstí.
Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Interier“