killerhammer píše:no kukol som to pozorne
podla mna to meranie c.2 v mercedese je blbost, otacky 7580 je volovina, podla mna tam doondiali prave tu synchronizaciu otacok
maximalny krutak v 5420 ot je proti principom turba
zabudni na to meranie a vobec o nom nepremyslaj, ze preco a co, blbost, zahod za hlavu
a teraz k meraniu c.1:
nadhera
krutak 444 Nm pri cca 3000 ot, s tym ze 90% mas od 2400-4600, brutalita, taha ako besne

ten pad na konci nie je vobec sposobeny elektronickym obmedzovacom rychlosti 250 km/h, podla mna to je mylna informacia
je to odpojenie turba v dosledku vysokeho tlaku v potrubi, poistka, inak by si ho prehrial a odpalil
podla mna viacej z toho nedostanes, musel by si dat vacsie turbo

code red stage 3 dava vacsie turbo a dosiahnu zevraj 500 Nm
kazdopadne, je to vyborna praca od volfa, podla mna si na mechanickom maxime tvojho motora a turba
dalsimi upravami sa uz neposunies ovela dalej

mozno dosiahnes tych 460Nm co ti garantuje wolf

Ahoj,
k tomu měření u Mercedesu - ty synchronizace otáček jsem sledoval pozorně, chodil jsem mezi autem a počítačem a opravdu po těch cca 30ti minutách, co to nastavovali, to bylo přesně sladěné....
To maximum 7.580 ot/min. je faktický údaj, to auto to opravdu takto točí - seděl jsem v tu chvíli vedle na sedadle spolujezdce a pozorně jsem se díval na budíky - otáčkoměr STčka končí standardně na 8.000 s tím, že červené pole začíná lehce kolem 6.600 ot(min. (poznačené světlejší červenou), a kolem 7.500 je tam ta červená už sytě barevná, tmavá, až do konce. Těch 7.580 ot/min. tam měl ten technik krátkodobě, cca 3 vteřiny, a jen proto, protože jsem mu jasně řekl, že chci na tu pětku mít graf v celém rozsahu rychlosti a ve všech otáčkách - nejen jako v CampPerformace do těch cca 6.000 ot./min. Takže na to potlačil řádně, na maximum, a ty otáčky jsem viděl přímo v autě na palubce. Protože v STčku seděl ten technik poprvé, byl jsem u něj vedle abych mu pomohl hlídat hlavně teplotu oleje turba - to šlo dost nahoru, hlavně ke konci

- vše ostatní "drželo" v pohodě, jako by se jezdilo do 150 km/h
Mám tam asi opravdu deblokovaný restriktor těch maximálních otáček - jediné, co vždy na palubce červeně zazářilo (už od těch cca 6.600 ot/min.), byla ta červená šipka v levém horním kvadrantu otáčkoměru = upozornění na příliš vysoké otáčky motoru.
Maximální krouťák u tohoto upraveného motoru má být na 6.rychlostní stupeň v 3.320 ot./min. a potom má jít křivka velmi zvolna dolů, je tam hodně plochá charakteristika. Jestli u Mercedesu naměřili strop krouťáku při 5.965 ot./min., pak to může být způsobeno možná tím, že to točili na pětku - nevím,,,,, ?????
Pokles otáček a výkonu u prvnío měření - nevím, to co píšeš jsem zatím neslyšel, odpojení turba nějakou pojistkou ......

........možná ano, toto zkusím zjistit u Forda zda to tam je takto udělané.....každopádně ti kluci mi tvrdili že to je omezovačem rychlosti a že je to charakteristický průběh v tomto případě u všech aut, co tam měřili a které tento omezovač měli rovněž aktivní....
Když to ten klučina měřil a byl při té šestce u těch 6.000 ot/min. , "spadlo" mu to opakovaně, asi 5x - a sám řekl, že se na vyšší otáčky na tu šestku nedostane protože prostě když v klidu dosáhne na těch 6.000 ot./min., tak to najednou vypne - a olej turba měl v tu chvílí cca 85 stupňů, plnící tlak podle budíku byl pouze na kraji červeného pole (u Mercedesu při těch stropových 7.580 ot/min. byl tlak cca 2 mm od úplného konce budíku, v podstatě nadoraz) a ta šestka je do rychla, takže že by bylo turbo v tu chvíli nějak extrémně moc namáhané - nevím
Turbo mám v autě po té úpravě u Wolfa velké, nové - je to tuším nějaký vylepšený Garret s cca 25% větším oběhovým kolem než je ve standardním STčku, a tlačí mně maximum 2,2 baru (ST v továrním provedení má strop 1,2 baru, RSko má tuším maximum cca 1,8 baru)
Zátah turba je opravdu smrtící, když se pod to naloží, to auto zrychluje pružněji než předposlední BMW M3 nebo Porsche Boxster, a nějak se nemůžu srovnat v hlavě s tím, že by se takto dimenzovaný díl odpojoval nějakou pojistkou už v 6.000 ot./min. na nejlehčím převodu do rychla, když potom u toho Mercedesu vydrželo na pětku těch 7.580 ot/min.

Focus II. ST - r.v. 2006, úprava Wolf Racing (340 PS,545 Nm), Bilstein B16 Gewindefahrwerk PSS9, AP Racing (kotouče 362 mm, 6 pístků) - desky Raybestos směs ST31, samosvorný diferenciál Quaife, výfuk MILLTEK turbo back, Semi Slick TOYO R888