Chripka, alebo co to na nas utoci ... ?!
- Jozef
- Pokročilý

Chripka, alebo co to na nas utoci ... ?!
Coraz viac sa v mediach hovori o novej chripke, o jej mutaciach, jej zakernosti, ... o pandemii, ... o tom, ze jednotlive krajiny budu ockovat stvrtinu, polovicu, niekde (povinne ?) vsetkych obyvatelov:
http://zahranicni.ihned.cz/c1-37950330- ... ci-chripce
Lenze coraz viac sa zacinaju objavovat aj informacie o zakernostiach liekov, ktore by nas mali pred tou (tymi) chripkou chranit. Nuz a ja, ako jeden z davu, by som sa mal tiez bat (ved som tiez len jeden z konzumentov strasiacich sprav nasich medii) ...
Len do kelu, za svet neviem, coho sa vlastne mam bat. Tej chripky, alebo tych "liekov" ?????
Část dětí, které užívají Tamiflu, zvrací a má noční můry:
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... -mury.html
Polovina dětí, které ve Velké Británii užívají antivirotikum Tamiflu, trpí vážnými vedlejšími účinky této látky ...
http://zahranicni.ihned.cz/c1-37950330- ... ci-chripce
Lenze coraz viac sa zacinaju objavovat aj informacie o zakernostiach liekov, ktore by nas mali pred tou (tymi) chripkou chranit. Nuz a ja, ako jeden z davu, by som sa mal tiez bat (ved som tiez len jeden z konzumentov strasiacich sprav nasich medii) ...
Len do kelu, za svet neviem, coho sa vlastne mam bat. Tej chripky, alebo tych "liekov" ?????
Část dětí, které užívají Tamiflu, zvrací a má noční můry:
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... -mury.html
Polovina dětí, které ve Velké Británii užívají antivirotikum Tamiflu, trpí vážnými vedlejšími účinky této látky ...
- piechnik
- Pokročilý

Re: Chripka, alebo co to na nas utoci ... ?!
Ahoj na chribku je SLIVOVICE ne!!!.AT je jaka chce .jarek
- Jozef
- Pokročilý

Hej, hej, tiez pijem slivovicu, "AT je jaka chce"
zvlast, ked je zadara

- killerhammer
- Test driver

chripka mutuje a vali sa na ludstvo ako nova mutacia v pandemiach raz za cca 15-20 rokov uz od nepamati
kazdy rok okrem toho vznikaju este lokalne epidemie, tie su ale sposobene chripkou znamou
problem ludi je, ze dnes sa akykolvek priznak chripky aj ten sebemensi lieci silnymi antibiotikami
chripka (podobne ako ine virusy) na tieto lieky odpoveda mutaciou
antibiotika sa stavaju postupne neucinnymi
aj ockovacie serum proti chripke sa vyraba podla virusov ktore doteraz pozname, kazdy rok sa modifikuje, resp. ked vznikne novy druh chripky
preto casto aj po ockovani mozme chripku dostat ak sa jedna o zmutovany virus
to je typicke pre tuto novu chripku
tamiflu je uplna blbost, to je liek proti starym chripkam. preto aj jeho ucinnost proti novej chripke je minimalna
podavame ho pre istotu, pretoze nic lepsie nemame
tiez je tu tajny tlak od velkych farmaceutickych firiem aby sa zbavili velkych tamiflu zasob
nove serum proti A(H1N1) ale uz existuje, ak ma pamat neklame, bolo vymyslene vo svajciarsku pred nedavnom. bude ale este trvat par rokov kym sa dostane vsetkym ludom
vo farmaceutickom priemysle funguju patenty
ten kto vymysli liek a patentuje ho, moze vyrabat a predavat po dobu 25 rokov
az potom sa z neho stava generikum a mozu ho vyrabat vsetci ostatni (typicky penicilin, acylpirin atd. su vseobecne lieky na ktore uz padol patent)
patenty chrania velkych farmaceutickych hracov aby mali vyfinancovany vyvoj novych liekov. vyvoj noveho lieku stoji aj 10-tky milionov dolarov, aspon toto je ich pohlad
co sa tyka A(H1N1), tak mame zatial velke stastie, ze virus nie je extremne mortalny. u zdravych ludi je jej priebeh velmi lahky. male zvysene teploty, maly kasel, trochu soplov.
u chorych, malych a starych ludi je to horsie, chripka moze oslabit ich imunitny system a tito ludia mozu byt v nebezpecenstve ak maju ine tazsie choroby
toto vsetko sa moze samozrejme zmenit v priebehu niekolkych mesiacov, a dalsia nova mutacia A(H1N1) moze teoreticky kludne zabit vsetkych nakazenych
nastastie takto agresivny virus este ludstvo nezazilo a dufajme ze ani nezazije
kazdy rok okrem toho vznikaju este lokalne epidemie, tie su ale sposobene chripkou znamou
problem ludi je, ze dnes sa akykolvek priznak chripky aj ten sebemensi lieci silnymi antibiotikami
aj ockovacie serum proti chripke sa vyraba podla virusov ktore doteraz pozname, kazdy rok sa modifikuje, resp. ked vznikne novy druh chripky
preto casto aj po ockovani mozme chripku dostat ak sa jedna o zmutovany virus
to je typicke pre tuto novu chripku
tamiflu je uplna blbost, to je liek proti starym chripkam. preto aj jeho ucinnost proti novej chripke je minimalna
podavame ho pre istotu, pretoze nic lepsie nemame
tiez je tu tajny tlak od velkych farmaceutickych firiem aby sa zbavili velkych tamiflu zasob
nove serum proti A(H1N1) ale uz existuje, ak ma pamat neklame, bolo vymyslene vo svajciarsku pred nedavnom. bude ale este trvat par rokov kym sa dostane vsetkym ludom
vo farmaceutickom priemysle funguju patenty
ten kto vymysli liek a patentuje ho, moze vyrabat a predavat po dobu 25 rokov
az potom sa z neho stava generikum a mozu ho vyrabat vsetci ostatni (typicky penicilin, acylpirin atd. su vseobecne lieky na ktore uz padol patent)
patenty chrania velkych farmaceutickych hracov aby mali vyfinancovany vyvoj novych liekov. vyvoj noveho lieku stoji aj 10-tky milionov dolarov, aspon toto je ich pohlad
co sa tyka A(H1N1), tak mame zatial velke stastie, ze virus nie je extremne mortalny. u zdravych ludi je jej priebeh velmi lahky. male zvysene teploty, maly kasel, trochu soplov.
u chorych, malych a starych ludi je to horsie, chripka moze oslabit ich imunitny system a tito ludia mozu byt v nebezpecenstve ak maju ine tazsie choroby
toto vsetko sa moze samozrejme zmenit v priebehu niekolkych mesiacov, a dalsia nova mutacia A(H1N1) moze teoreticky kludne zabit vsetkych nakazenych
nastastie takto agresivny virus este ludstvo nezazilo a dufajme ze ani nezazije
- madbugie
- Zkušený

no vsak vyzera to tak ze ta velka ekonomicka kriza sa zatial nekona takze netreba vyzabijat polku ludstva cize tie virusy a zmutovane chripky ktore sem tam z casu na cas "uniknú" z tých supertajných a superstrázených amerických laboratorii sa zatial odkladaju (ale sak ich cas pride...) ved aj tato prasacina tusim pochadza z nejakych labakov na Floride...

------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

- killerhammer
- Test driver

ach, dalsi konspirator
kebyze niekto vyvija biologicku zbran, tak ju urcite nepostavi na chripke ale snazil by sa mutovat virus, ktory ma ovela vacsiu mortalitu.
v afrike to bola napr. ebola alebo lujo.
to su setko virusy, ktore sa siria rovnako rychlo alebo rychlejsie ako chripka, siria sa vzduchom (kvapockami) alebo tekutinami a navyse doba od nakazenia po umrtie sa rata v dnoch niekedy aj hodinach a mortalita sa moze blizit aj k 80% (8 z 10 ludi po nakaze zomrie)
a to ze chripka vznikla niekde na floride v laboratoriu, teda v nemocnici
to moze byt kludne pravda v tom zmysle, ze prave v nemocniciach vznikaju mutovane virusy najcastejsie, nielen chripkove
spomeniem kamarata, ktory dostal v nemocnici neznamu infekciu na ktoru mu nezabralo viac ako 10 druhov antibiotik
zabralo az posledne dovezene specialne pre neho z nemecka
znamena to teda, ze aj u nas v nemocnici vyvijaju tajne biologicke zbrane ?

kebyze niekto vyvija biologicku zbran, tak ju urcite nepostavi na chripke ale snazil by sa mutovat virus, ktory ma ovela vacsiu mortalitu.
v afrike to bola napr. ebola alebo lujo.
to su setko virusy, ktore sa siria rovnako rychlo alebo rychlejsie ako chripka, siria sa vzduchom (kvapockami) alebo tekutinami a navyse doba od nakazenia po umrtie sa rata v dnoch niekedy aj hodinach a mortalita sa moze blizit aj k 80% (8 z 10 ludi po nakaze zomrie)
a to ze chripka vznikla niekde na floride v laboratoriu, teda v nemocnici
to moze byt kludne pravda v tom zmysle, ze prave v nemocniciach vznikaju mutovane virusy najcastejsie, nielen chripkove
spomeniem kamarata, ktory dostal v nemocnici neznamu infekciu na ktoru mu nezabralo viac ako 10 druhov antibiotik
znamena to teda, ze aj u nas v nemocnici vyvijaju tajne biologicke zbrane ?
- madbugie
- Zkušený

killer uz by si mohol vediet ze mna netreba brat doslovne...
a ty si uz zasa dost stary na to aby si vedel ze na náhody sa na tomto svete nehráme....
a ty si uz zasa dost stary na to aby si vedel ze na náhody sa na tomto svete nehráme....
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
+ 100 fordích koníkov

- killerhammer
- Test driver

praveze, ja som tiez dakedy veril na konspiracie
lenze cim som starsi, tym sa mi viacej zda, ze ten svet je uz dnes tak zlozity, ze sa sam a samovolne ruti do zahuby bez nasej kontroly (a konspiracii)
lenze cim som starsi, tym sa mi viacej zda, ze ten svet je uz dnes tak zlozity, ze sa sam a samovolne ruti do zahuby bez nasej kontroly (a konspiracii)
- spigot
- Test driver

Ja by som povedal ze sa ruti do zahuby bez kontroli vacsiny. 
- lupo66
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Maličká oprava všeobecně známého bludu, na chřipku antibiotika nezabírají ,protože antibiotika zabíjejí bakterie. Chřipku způsobuje virus a na viry zabírají antivirotika.Antibiotika se ordinují při chřipce jenom jako prevence a nebo podpora při léčbě třeba zápalu plic který můžete při chřipce dostat.
Maličká oprava všeobecně známého bludu, na chřipku antibiotika nezabírají ,protože antibiotika zabíjejí bakterie. Chřipku způsobuje virus a na viry zabírají antivirotika.Antibiotika se ordinují při chřipce jenom jako prevence a nebo podpora při léčbě třeba zápalu plic který můžete při chřipce dostat.
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 2/2000 - Hatchback - Silver 63 - 0 Rh+

Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

- mehturt
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
hej hej.. takze killer, nabuduce najprv prispevok odkonzultovat s manzelkou 
- killerhammer
- Test driver

jasne, len nas sprostych liecia na chripku antibiotikami, nie ?
antibiotika sa podavaju standartne na chripku, ci uz ucinkuju na podstatu virusu alebo pridruzene premnozenie inych bakterii je fuk
tamiflu sa nepodava standartne, preco?
podstata toho co som napisal plati, chripka mutuje, urcite sa o tom vedu vedecke diskusie, ze preco. mozno prave podavanim liekov ako tamiflu, mozno mutuje automaticky
antibiotika sa podavaju standartne na chripku, ci uz ucinkuju na podstatu virusu alebo pridruzene premnozenie inych bakterii je fuk
tamiflu sa nepodava standartne, preco?
podstata toho co som napisal plati, chripka mutuje, urcite sa o tom vedu vedecke diskusie, ze preco. mozno prave podavanim liekov ako tamiflu, mozno mutuje automaticky
- killerhammer
- Test driver

ale fakt to nie je moja oblast, to mas pravdu. radsej koncim lebo budem za idiota 
- lupo66
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Killer nic proti tvému příspěvku a souhlasím s tebou že chřipka mutuje a nejen chřipka,veškeré choroby jak lidské tak zvířecí a nebo škůdci se stávají odolnější vůči prostředkům které se proti nim používají.V žádném případě jsem nechtěl aby můj příspěvek vyzněl proti tobě a jestli to tak vypadá tak se upřímně omlouvám. 
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 2/2000 - Hatchback - Silver 63 - 0 Rh+

- killerhammer
- Test driver

nie, v pohode, ze si ma opravil. som tam zasa taral