bezklucove otvaranie a "bezklucove" startovanie

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

bezklucove otvaranie a "bezklucove" startovanie

Příspěvek od chillik » 22.06.2009 11:53

Chlapi pisem tu lebo neviem kde sa mam s mojim poznatkom obratit.Kupil som si jazdenku ford focus..r.v.4/2005...som spokojny len ma zaraza jedna vec.Mal som pri tom bezklucove otvaranie dvery.vzadu je taky prijimac...v rukach mam ten ovladac s ktr sa da auto odomykat,zamykat,aj kufor....a v nom je taky maly klucik....ktr zas ked chcem nastartovat musikm vytiahnut..dat do takeho adaptera co je na mieste spinacej skrinky a az potom ide nastatrtovat......inac to otvaranie akonahle pridem ku autu je celkom pohodlne pretoze ked idem s nakupom mam hned otvorene auto..resp iba kufor ked pridem zozadu...ale k veci...startovat by sa malo dat iba ked mam ten klucik v palubovke zasunuty a mam pri sebe ten ovladac...preto aj ten klucik moze vraj byt stale zasunuty vo vnutri v doske...je to vlastne ako gombik startovaci keby bol......ale v sobotu sa mi stalo....ze som sa dol do auta..jasne ten ovladac somm mal pri sebe.....nastartoval som a isile do obchodu...ked som bypol motor...isiel som vybrat z palibovky ten klucik a zistil som ze ho tam vlastne nemam....ze ho mam stale v ovladaci....a predsa som nastartoval a isiel.....viete mi neikto nieco k tomu povedta??..ako je mozne ze som bez toho kluca v palubovke nastartoval???....som z teraz z toho jelen a o to radsej ze aj zeder som si namontoval ktr zadblokuje aj elektriku ked je volant uzamknuty......ma niekto tu ten system beuklucoveho otvarania a vlastne aj startovania???..dik za info a sorry za obsiahlost.... :evil: chillout :evil:

Anndy
Test driver
Test driver

Re: bezklucove otvaranie a "bezklucove" startovanie

Příspěvek od Anndy » 22.06.2009 11:58

a v manuale sa o tom nehovori nic?
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 22.06.2009 12:05

Myslím si, že ten klíček tam je pouze pro případ, že by se ti pokazil ovladač :wink:
Tím, že jsi tam zasunoval tento "servisní" klíček tak jsi se ochuzoval o tu pravou výhodu celého systému :wink:
Prostě stačí, aby jsi ho měl pouze v kapse a o nic dál se nestaráš. Je to prostě bezklucove otvaranie a bezklucove startovanie :D
Naposledy upravil(a) m.a.x.i.m.u.s dne 22.06.2009 12:06, celkem upraveno 1 x.
Ex ST220 model 2004

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 22.06.2009 12:05

Myslim,ze mas vsetko v poriadku.Doteraz si vlastne cely cas zbytocne ten kluc vyberal.
Myslim,ze LucoST to ma tiez,tak snad ti napise.Ak mas plny KEE FREE SYSTEM,na odomykanie,zamykanie a starovanie mozes nosit kluc stale vo vacku a manualne ho mozes pouzit v pripade poruchy elektrosystemu v aute.
ZEDER je myslim mechanicky sestem,ci nie?

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 22.06.2009 12:20

ZEDER je hlavne mechanicky, ale ma aj elektronicke blokovanie startu, alebo nieco podobne.
Obrázek

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 22.06.2009 12:29

chalani sak cita, ten manual dookola a som z neho jelen...uz mam aj ten novsi manual stiahnuty kde je viac o tom pisane...ale aj tak ..fakt neviem.....cize ten kluc tam nemusim vobec davat...resp ma byt tam v tom zamku strceny stale????..........zeder zamkne volant aj odpoji elektriku a nemozes vobec nastartovat....diodky sa rozsvieta ale to je secko ..auto je mrtve.....

....no ked sa mi pokazi ovladac tha neviemjak sa do auta dostanem bo nemam vonku ridny zamok kde by som ten mali klucik vopchal..len kapotu s nim viem otvorit....

stale nechapem vyznam toho male kluciku,ked ho tam nemusim mat strceny pri startovani.... okrem otvarania kapoty...hmmm
Naposledy upravil(a) chillik dne 22.06.2009 12:33, celkem upraveno 1 x.

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 22.06.2009 12:32

Klíček nechej v tom ovladači a užívej si pohodlí bez jakéhokoliv strkání čehokoliv a kamkoliv :wink:
Ex ST220 model 2004

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 22.06.2009 12:41

chillik: Ten maly klucik sluzi, vo vseobecnosti na to, aby ked sa ten system pokazi (staci, ze bateria vo vysielaci oddide) si mohol nastartovat auto a dostat sa aj do neho. Inymi slovami je to zalozne riesenie. Nieco ako klasicky kluc, aj ked mas central.

Ako sa vsak dostat do auta, keby to nefungovalo, to presne neviem, ale niekde to musi byt napisane, alebo tuto ti to, tak ako pisal zirafak, LucoST povie, alebo mu skus napisat SZ (sukromnu spravu - uzivatelsky panel->soukrome spravy->vytvorit novu) a spytat sa ho priamo.
Obrázek

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 22.06.2009 12:53

tak dobre....este mam otazku.....co ked nahodou budem na dovolenke....a vybije sa mi ovladac....zhodou okolnost..len tak teoretizujem.....ako sa dostanem do auta???....na klucke neni ziadny zamok.....a dokazem otvorit len kapotu klucikom....co potom???

oukej tak napisem sukromnu :o))

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 22.06.2009 13:05

no to je ta vec, co neviem :D kedze to nemam. Pri inych autach je aj zamok, alebo nieco, kam strcis ten malicky klucik.
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 22.06.2009 13:15

Na soferovych dverach by si mal mat klasicky zamok,alebo je tam krytka,ktoru das dole a pod nou je klasicky zamok.Tak to proste musi byt,lebo inak by ten miniklucik nemal vyznam.Cez kapotu cesta do vnutra nevedie :wink:

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 22.06.2009 13:19

chlapi hambim sa jak pes..nikdy som sa na to nesustredil ani som si to nevsimol az teraz na mojich fotkach...AAANO JA SLEPUUUCH MAM TAM AJ ZAAAMOK NA PREDNYCH DVERACH.......no je mi az smiesno zo mna :o)) asi sa pojdem hambit do kuta _o))

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 22.06.2009 13:23

Ajajaaaj 8O tak sa teda hanbi,ale hlavne je,ze si uz odteraz v obraze :wink:

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 22.06.2009 13:24

takze zaver je ten ze sluzi len na startovanie a otvaranie auta v pripade vybita ovladaca....ehm....asi tak...

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 22.06.2009 13:25

chillik: Inak keby si nevedel, mal by si mat aj rezervu v aute (vzadu pod kobercom v kufri :D) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

btw. to mas aj xenony alebo su len natacacie? (neviem, ci sa pred fl robili natacacie svetlomety)
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“