Novy cestny zakon (SR)
- Quickie
- Moderátor

- foki
- Admin

- Kontaktovat uživatele:
Re: Novy cestny zakon (SR)
hm nejste z levneho kraje 
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Anndy
- Test driver

foki: to sme nikdy ani neboli 
- foki
- Admin

- Kontaktovat uživatele:
to mas pravdu - zabudol som ktora ma oskubala a odkud bolaAnndy píše:foki: to sme nikdy ani neboli
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Palec4
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
ty voe ved rakusaci maju mensie sankcie....
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
No,sazebník opravdu řádný.Je to otázka jak tuto "zbraň" policisté využívají.Či k buzeraci nebo je to pro ně dobrej nástroj na ty namistrovaný frajírky,který se tady u nás našim stokorunám smějou.... 
-
zirafak
- Test driver

za prekrocenie o 18 km na znacke prikazujucej 70km/h som dostal v Rakusku pokutu 20 eur.U nas by ma to stalo pajduPalec4 píše:ty voe ved rakusaci maju mensie sankcie....
- vcedula
- .

odkedy je novy zakon, tak uz policajtov na uliciach ani nevidim. Tzn, ze za menej casu vyzbieraju tolko pokut, ako im prikazal nadriadeny. Prestavam verit tomu, ze policia tu je pre to, aby chranila ludi a strazila dodrziavanie dopravnych predpisov. Slovenska cestna policia (a sorry, ak tu je nejaky policajt, ale takto to vnimam), je tu na to, aby vyzbierala tolko pokut, aby im pokryli naklady na prevadzku aut a udrzbu budovy. Totizto pokial mam dobre info tak peniaze z pokut sa vracaju spat na oddelenie, ktore pokutu vybralo. Pokial tu bude takyto pristup, tak cely cestny zakon je zdrap papiera a ked sa s tym nieco nespravi, tak onedlho tu mame kulturu jazdenia ako v Grecku ci Taliansku.Kota píše:No,sazebník opravdu řádný.Je to otázka jak tuto "zbraň" policisté využívají.Či k buzeraci nebo je to pro ně dobrej nástroj na ty namistrovaný frajírky,který se tady u nás našim stokorunám smějou....
Ked som niekedy pisal, ze na moste Apollo asi 70% ludi jazdi rychlejie ako je povolena 50 km/h tak dnes si uz dovolim tvrdit, ze je to uz 99% a priemerna rychlost sa pohybuje okolo 70 - 80 km/h. A preco ? Lebo to nikto nekontroluje.
Takze tolko asi k slovenskej policii. Ja jazdim podla predpisov, lebo citim, ze ich hlavnym cielom je vyzbierat pokuty a kedze ja som mal na nich smolu, tak riskovat nebudem.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- misoo
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
no praveze ja v poslednej dobe stretam coraz viac policajskych aut. mozno nahoda, mozno nie, u mna je to tak.
a co sa tyka tych pokut, tak je to len a len dobre ! ja si davam pozor, mna nechytili uz ani nepamatam a vseobecne to urcite pomoze doprave ! ja som za velke pokuty !
a co sa tyka tych pokut, tak je to len a len dobre ! ja si davam pozor, mna nechytili uz ani nepamatam a vseobecne to urcite pomoze doprave ! ja som za velke pokuty !
- Anndy
- Test driver

na druhe strane v AT ma obvykle znacenie zmysel a je vidiet, ze je robene s rozumom. Ked clovek ide, tak normalne vidi, ze to robili ludia, ktori rozmyslali. to sa potom hned lahsie dodrzuje. Napr. stale omileane, -znacka obce ovybkle zacina az pri prvej hromadnej zastavbe domov, nie 1km pred obcou kvoli opustenej stajni. A ak je cesta hlavnym tahom a ide cez obec, castokrat je tam len 70, ci 80kmh obmedzenie namiesto 50kmh. Alebo 50 je len na nevyhnutne kratkom useku.
Dalsou dobrou vecou je to, ze na dlsie presuny maju dialnicnu siet, t.j. staci ist par km k dialnici (co tolko neotravuje) a potom uz moze ist rychlo (ak nie je zapcha samo
). A aj tam je to celkm rozumne urobene - aj ked niektore 80-ky a 100-ky na obchvatoch miest mi sli na nerv, priznavam. Tiez sa mi paci, ze ked sa jedna o dlhsie obmedzenie rychlosti (ci uz docasne alebo trvale), tak je pod tabulkou este oznacenie kolko km a podobne...
Proste iny svet, hlavne v rozmyslani...
Dalsou dobrou vecou je to, ze na dlsie presuny maju dialnicnu siet, t.j. staci ist par km k dialnici (co tolko neotravuje) a potom uz moze ist rychlo (ak nie je zapcha samo
Proste iny svet, hlavne v rozmyslani...
- Palec4
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Chlapi dnes idm do BA kolko je tam tej posr*nej 80 a 60?? to ma strasne rozculuje 
- misoo
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
anndy : mne sa v rakusku tiez dobre jazdi, az na jednu vec : doslova ma iritovalo znacenie odbociek. tam maju znacky ktore znacia zmenu smeru na inu obec az ZA krizovatkou ! vela krat sa mi stalo, ze som siel podla znaciek (nemal som navigaciu) a ked som zbadal znacku ktora ma mala odviezt prec z priameho smeru, bolo uz neskoro...
toto mame my lepsie, najprv mas niekolko km pred velku znacku ktore mesto kam a potom niekolko metrov pred samotnou odbockou je znacka. ne az za odbockou, toto nechapem...
palec : nechapem tvojej otazke
palec : nechapem tvojej otazke
- Anndy
- Test driver

misoo: hej, nie je to dokonale. Ale to asi zalezi kde. V okoli BA som sa s tym stretol, potom v okoli Kremsu a ceste pozdlz ceskych hranic. Teraz, co som bol v okoli Zell am See, tam som mal pocit, ze je to uz trosku nemcami smahnute a toto som tam moc nevidel. Bo niekdy som jazdil aj bez navi na kratke useky a vzdy som sa dostal.
To co spominas -hehe - raz som tak siel, pridem na krizovatku v dedine. mal som ist rovno ale ja som siel dolava po hlavnej (nevedel som najst tabulu s oznacenim, tak reku pojdem po hlavnej). za chvilu som zistitl, ze idem zle - otocil som sa a ked som prichadzal naspat k tej krizovatke ale z inej strany, tak zrazu tabulu vidim - bola tak umiestnena (teraz uz predomnou), ze vtedy som ju nemohol vidiet! Bola na mure pred krizovatkou nad vyskou auta. cize spolujazdec by musel hlavu vystric z okienka a pozriet sa hore na stenu par cm od auta
Jo a kvalita ciest... joj - skoda hovorit. Sem tam vymol, ci jama - to hej. Ale focus nemal sancu vrzgat
To co spominas -hehe - raz som tak siel, pridem na krizovatku v dedine. mal som ist rovno ale ja som siel dolava po hlavnej (nevedel som najst tabulu s oznacenim, tak reku pojdem po hlavnej). za chvilu som zistitl, ze idem zle - otocil som sa a ked som prichadzal naspat k tej krizovatke ale z inej strany, tak zrazu tabulu vidim - bola tak umiestnena (teraz uz predomnou), ze vtedy som ju nemohol vidiet! Bola na mure pred krizovatkou nad vyskou auta. cize spolujazdec by musel hlavu vystric z okienka a pozriet sa hore na stenu par cm od auta
Jo a kvalita ciest... joj - skoda hovorit. Sem tam vymol, ci jama - to hej. Ale focus nemal sancu vrzgat
- vcedula
- .

nj, dopravne znacenie u nas je pripravene na to, aby ta policajt mohol nachytat. Skryte tabule, neoznacene obmedzenia v dlhych usekoch, to su tie miesta, kde postavia radar a kde ta dostanu. Ja by som dal fakt povinne pod kazdu tabulu obmedzenia rychlosti povinnost napisat ake dlhe je to obmedzenie. Lenze u nas sa setri a preto osadili len minimum tabul, ked sa "zvysovali" rychlosti na vybranych cestach. Je to uz trapne, ako nas mozu policajti dod.bat za jednoduche veci. Ked soferujes na SK neznamej ceste, tak sa musis neustale obzerat, ci nahodou za tym krikom nie je znacka, ked vchadzas na krizovatku, tak musis hladat tabulu, ci si na hlavnej alebo nie. Toto v DE a AT je uplne iny svet. Ked ides po hlavnej, tak uz 200 m pred krizovatkou vidis jasne, ze si na hlavnej, u nas to zistis obcas tak 20 m. Ked je obmedzena rychlost, tak kazdy 500 m (mozno aj menej) je tabula, ze je tam obmedzena rychlost. Ked sa obmedzenie konci, tak je tabula, ze sa obmedzenie konci. U nas si musis davat pozor, kedy sa konci, ci ulicka z boku je len vyjazd z parkoviska alebo naozaj ulica.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
- Anndy
- Test driver

A hlavne, u nas je vela ciest (aj bocnych v BA), kde na hlavnej chyba oznacenie hlavna cesta, ale na vedlajsej je oznacenie daj prednost v jazde! Toto tiez neznasam - davam prednost zprava, ten tam ale stoji a este si mysli aky som jebo a az potom si vsimnem, ci tam ma trojuholnik. Proste kocurkovo - proste musis sledovat, ake znacenie ma ten na druhej cest. Fakt kocurkovo.
Rakusaci to maju tak, (treba si dat pozor na to), ze obmedzenie rychlosti vzdy konci znackou a nie krizovatkou, ako unas!
ale jednu vec maju rakusaci a nemci opacne ako my. Farebne znacenie dialnic a "nedialnic". Proste u nas zeleny podklad maju dialnice, modry, ostatne cesty. U AT a DE je to naopak! dialnice, resp. ciele kam sa dostanes po dialnici su na modrom podklade a tie mimo dialnice na zelenom!
Rakusaci to maju tak, (treba si dat pozor na to), ze obmedzenie rychlosti vzdy konci znackou a nie krizovatkou, ako unas!
ale jednu vec maju rakusaci a nemci opacne ako my. Farebne znacenie dialnic a "nedialnic". Proste u nas zeleny podklad maju dialnice, modry, ostatne cesty. U AT a DE je to naopak! dialnice, resp. ciele kam sa dostanes po dialnici su na modrom podklade a tie mimo dialnice na zelenom!