Vstřiky 1.8 tdci
-
- Nováček
Re: Vstřiky 1.8 tdci
chlapi, pročpak taková panika, myslíte že si makro a další obchodní řetězce destilují vlastní naftu z použitého fritovacího oleje. Omyl mají naftu od Orlen, Slovnaft, OMW at.. jenom všechny "značkové" benzínky - vyjma premiové nafta od Shellu či jak se to píše, si nechávají v rafinerce nebo Čepru přidat vlastní aditíva - všechny nafty tak či tak musí splňovat ČSN-ku(normu). Ale velká výhoda těchto "makro" benzínek je, že mají tak rychlou obměnu paliva, že nestačí se vysrážet voda a "zestárnout" - mají pořát "čerstvé" palivo, a správny Fofusák ropák má VIF.
Fo Fo Combi 1,8 TDDi 10/2002, 66kW, šedá metal?!

- richisan
- Zkušený
ja mam nieco po 130000, auto ide tichucko ako hodinky. O vstrekoch ani neviem, lebo auto poslucha na slovo, ked sliapnem na to, tak taha krasne ako ma, inac len spokojne pradie. Tankoval som do minulej jesene na OMV v Lamaci (najlepsia skusenost), teraz chodim na plnu do AGIP-u v Kittsee maju tam kvalitnu naftu, spotreba mierne klesla, v zime vsetko ok. (naposledy cena 0,992). U nas 1,03. Podla mna zivotnost vstrekov zavisi na tychto common-rail systemoch hlavne od sposobu jazdy/nicenia motora niektorymi ludmi pri studenom motore, nedochladeni a p. Ziadne aditiva nedavam na odporucanie mechanika, kedze uz nafta z tychto cerpaciek obsahuje rozne aditiva.
- JxJ
- .
No, většině vás závidim poněvadž u mě se maj věci takto :
V zimě obrovskej problém nastartovat - 8. pokus, chcípání apod. .. - dobrá beru to, pročítal sem fórum - Tdci špatně startujou, chce se to naučit je startovat, 3 x žhavit apod. ..
V zimě, jak byli mrazy, - 20 , tak mi vodešla vodní pumpa, dal sem to k Valouškovi na výměnu a ať se kouknou na startování ( vstřiky ) - ani mi to nepotvrdili, ani nevyvrátili.
Teď už je tedy tepleji, tak startování je v klidu, ale pořád nezmizela vysoká kouřivost při startu - to sou oblaka černýho dýmu
Mam najeto těsně přes 151 000km - druhý majitel, já osobně jsem na tom najel zhruba 35 000km.
No i známej automechanik řiká, že to sou vstřiky, tak nevim - jen s hrůzou čekám na další zimu.
Jinak motor tahá perfektně - ve výkonu žádnej problém, to kloubouk dolů.
Netušítě někdo co by mohlo způsobovat tu kouřivost?´- jinak při jízdě už nekouří, jde jen o ten start.
Když tak moc díky za případný rady a porady.
V zimě obrovskej problém nastartovat - 8. pokus, chcípání apod. .. - dobrá beru to, pročítal sem fórum - Tdci špatně startujou, chce se to naučit je startovat, 3 x žhavit apod. ..
V zimě, jak byli mrazy, - 20 , tak mi vodešla vodní pumpa, dal sem to k Valouškovi na výměnu a ať se kouknou na startování ( vstřiky ) - ani mi to nepotvrdili, ani nevyvrátili.
Teď už je tedy tepleji, tak startování je v klidu, ale pořád nezmizela vysoká kouřivost při startu - to sou oblaka černýho dýmu

Mam najeto těsně přes 151 000km - druhý majitel, já osobně jsem na tom najel zhruba 35 000km.
No i známej automechanik řiká, že to sou vstřiky, tak nevim - jen s hrůzou čekám na další zimu.
Jinak motor tahá perfektně - ve výkonu žádnej problém, to kloubouk dolů.
Netušítě někdo co by mohlo způsobovat tu kouřivost?´- jinak při jízdě už nekouří, jde jen o ten start.
Když tak moc díky za případný rady a porady.

JE : Ford Fiesta ST150

BYL : Ford Focus ST225

BYL : Ford Mondeo 2.0 107 KW
BYL : Ford focus 1.8 TDCi 85KW
BYL : Ford Focus ST225
BYL : Ford Mondeo 2.0 107 KW
BYL : Ford focus 1.8 TDCi 85KW
- richisan
- Zkušený
to moze byt sposobene mnohymi vecami...interval vymeny pal. filtra, kvalita tankovaneho paliva, mozno bola upravovana startovacia davka paliva. Niektori to robia. Ja som raz natankoval na Shell-ke v Petrzalke na Panonskej a auto dymilo, ze som sa za to jednak hanbil a nebol na take daco zvyknuty. Pruznost auta aj pri zahriatom motore o nieco horsia ako pri nafte z OMV. Tazko povedat 
Pokial ide startovanie v zime...Ja som tiez tuto zimu rozmyslal, ako startovat co najkratsie a "bezbolestne" Vacsina ludi si sice kupi novu baterku, ale kupia nejaky sunt za par drobnych a nie baterku vhodnu do tdci. Musi mat startovaci prud aspon 680A. Bezne sa davaju ovela menej vykonne. Ja budem buduci rok kupovat novu - Banner starting bull 80Ah (700A).

Pokial ide startovanie v zime...Ja som tiez tuto zimu rozmyslal, ako startovat co najkratsie a "bezbolestne" Vacsina ludi si sice kupi novu baterku, ale kupia nejaky sunt za par drobnych a nie baterku vhodnu do tdci. Musi mat startovaci prud aspon 680A. Bezne sa davaju ovela menej vykonne. Ja budem buduci rok kupovat novu - Banner starting bull 80Ah (700A).
- tomason
- Test driver
Tesco má pečeť kvality
taky a Makro má nejmodernější pumpy co splňují nejnovější předpisy nevíc oba dva ,alespoň v Praze a Stč.berou ze stejného a to z rafinerie Kralupy.K tomu Shellu neni Shell ,jako Shell .V power je jiný v Německu na Slovensku bude podobný v Čechách je určitě nejhorší ,alespoň dle cetanového čísla tak je .Shell v ČR aditivujeje 2EHN naprosto minimálně a šidí své klienty test zimní nafty to opět dokazuje http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=14&t=13976 .Do Makra nejezdim a do Tesca taky ne
jezdím jen na předaditivovaná paliva TOP Q a Verva Diesel a to proto ,že Benzina má pumpu u Makra a drží ceny podle Makra hlavní důvod je vyšší cetanové číslo což zaručuje nižší spotřebu a tišší chod motoru včetně lepšího startování
Tesco sem bral taky hrubý chod motoru spotřeba o 0,5 litru horší tak asi tak .Věřím že vyšší mazivost a vyšší cetanové číslo prodlouží životnost čerpadla a vstřiků rozhodně víc než těm co se nechají zlákat pofidérním palivem třeba od ONO 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Milano
- Nováček
[quote="zewl"]Milano: ono je otazka, co za sr...cky tam lili majitele pred tebou...[/quote
Auto jsem si dovezl sám z Německa, tam takový shity jak my netankujou...ale pointa byla jinde, jde o to, že nafta od Shell má obsahovat aditiva, co čistí vstřikovací systém. Takže kdyby tomu tak bylo, tak jak je možný, že ty sračky pustily až po přidání aditiva TDA od Castrol??
A co se týče W - power diesel, ja ho zkoušel jen jednou a nic, žádná změna ani ve spotřebě a ty výsledky testu, co sem hodil Tomason, snad hovoří za vše. U mě je Shell v Čr jen levota na lidi...
Auto jsem si dovezl sám z Německa, tam takový shity jak my netankujou...ale pointa byla jinde, jde o to, že nafta od Shell má obsahovat aditiva, co čistí vstřikovací systém. Takže kdyby tomu tak bylo, tak jak je možný, že ty sračky pustily až po přidání aditiva TDA od Castrol??
A co se týče W - power diesel, ja ho zkoušel jen jednou a nic, žádná změna ani ve spotřebě a ty výsledky testu, co sem hodil Tomason, snad hovoří za vše. U mě je Shell v Čr jen levota na lidi...
Focus sport 3D 2003 1.8 TDci 85 kw, xenony, vyhř. čelní okno, zrcátka i sedačky Recaro, el. nastavitelná sedačka řidiče + zrcátka, palubní počítač, digi klima, egr off, kat off, černá perlet'
-
- Nováček
zdravim ta kamoss mne vydrzali 220000km ked budes castejsie menit filter a tankovat kvalitnu naftu budes mat pokoj 

-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Po dnesni diagnostice - doufam, ze se timto aktivne nezapojim dop tehle debaty....jdu hledet po hadickach jestli jsou vsude tam kde maji byt a taky se tak trochu modlit k panu bohu 

- jamaka
- Test driver
No toto je asi najsprostejsia chyba. Teraz to riesime na jednom Tranzite a zatial bez uspechu.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ku*va kdyz mne tohle rekne jamaka, tak to uz jsem s autem pekne v <-> 

- tomason
- Test driver
si je necháš proměřit a vyčistit a špatnej repas nebo výměna
hroutíš se z ceny 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
To vis, ze hroutim nedr*u bankerovu dcerku 
Tak jsem asi doplatil na V-power

Tak jsem asi doplatil na V-power

- tomason
- Test driver
tak zas když bude jen jeden třeba tak to nebude tak hrozné ,kdo s tim jezdil a kde bral naftu víš a palivovej filtr měnil poctivě 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
no ja menil vse poctive....co majitel prede mnou vi buh...samozrejme porad spoleham na to, ze to nemusi byt nejhorsi...treba ten palivovy filtr...nbeo nejake to cidlo...ale radeji pocitat s nejhorsim, at to potom neni takovy sok 

- jamaka
- Test driver
A to uz bola vonku nadrz, su tam nove trysky, dali tam novy palivak. ideme skusit ist po trubkach.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003