Novy cestny zakon (SR)

Moderátor:phofy
Odpovědět
vcedula
.
.

Re: Novy cestny zakon (SR)

Příspěvek od vcedula » 25.02.2009 08:53

vies, to je ako s ockovanim proti chripke. Presvedcili nasich zdravotnikov, ze by sa tym dalo zacharanit niekolko ludi za par rokov. Ano, to sa oplati. Ale to ze kazdy z nas bude musiet nieco kupit a tym financne podporit tvorcu napadu, to si akoze nevsimli. A vo finale sa moze stat to, ze ludia budu 5 min kukat na navod, ze co tym chceli povedat a vysledne cislo zahranenych este moze ist aj do minusu.

Kua, 99% ludi ma mobilny telefon. Ja osobne ked zbadam najblizsiu buracku, tak volam 112 a opytam sa ich, ci s nim mozem hybat, ak sa teda vobec dostanem do auta. A radsej sa ich spytam, co mozem robit, budu toho vediet milionkrat viac ako nejaka posrata karticka.

Mozno casom zistia, ze sa nedostane clovek do auta, aby vytiahol obet, tak budeme nosit so sebou aj noznice na plech....niekto si spravil fajn kseft.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 25.02.2009 08:57

ano a potom do povinnej vybavy pribudnu hydraulicke noznice, motorova pila a bandaska benzinu na zapalenie signalneho ohna.. uz fakt nevedia co vymysliet :roll:
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 25.02.2009 09:26

Podla mna je to len o tom, ze dohodia tlaciarensky kseft svojim kamaratom. Pre istotu sa 2x pomylia (akoze to zle zadal objednavatel), tym sa to pekne predrazi a nakoniec budu vsetci spokojni. A nic to nezmeni, my si zanadavame, policajti vyberu pokuty za to ze nemas karticku (lekarnicku) / mas zlu a vsetci na tom pekne zarobia.
Je: Skoda ST: Fabia 1,4 16V white devil
Bol: Ford Focus II Sedan, r.v. 2005, 1,6 74kW | Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 25.02.2009 10:35

vcera som sa este pobavil, ked som videl TV noviny (ale nepreveroval som to ci to nie je nejaka novinarska kacica), ze z povinnej vybavy vypadnu take tie hygienicke nahubky a pribudne nova povinna vybava - sacok na smeti. To bol tiez big inteligent, co to vymyslel (teda ak je to pravda).
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 25.02.2009 10:41

to aby ked ti pocas citania manualu k zachrane zivota, ten co ma byt zachraneny to uz nerozdycha, aby si si po sebe upratal??? :?: pripada mi ten zakon dost scestny, tie rusky mali vacsi vyznam.. aj ked aj zo sacka na smeti si vies rúško spraviť
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 25.02.2009 10:43

Aj tak dnes vacsina ludi prejde okolo buracky a sere na to.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 25.02.2009 11:17

Je to presne ako pise spigot, kseftikarstvo zakryvane verejnou potrebou ci bezpecnostou. Nove karticky, kazde 2 roky nova lekarnicka za neskutocne prachy... Raz musia byt nerezove noznicky, potom nahubok, sacok na smeti, o chvilu sacok na mrtvoly a patologicka suprava nastrojov, atd. atd. do nemoty :roll:

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 25.02.2009 11:22

no jasně kdejaký výrobce jakékoliv hovadiny si to prolobuje přes poslance do zákona - ti to stejně nečtou jenom zvedaj ruce - má odbyt zajištěnej. U nás je to stejný
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

jamaka
Test driver
Test driver

Příspěvek od jamaka » 25.02.2009 11:46

Ako som uz pisal inde - prvu pomoc, iba ak je to nieco lahke, inac zial bohu nedam. Zaluju lekarov za rozne ublizenia na zdravi a pod a co myslite, ze ak niekomu vy znicite nejakym sposobom pri prvej pomoci nejaku jeho cast alebo zdravie ze on sa bude na Vas usmievat a od radosti Vam vzdy zakyva - chachaaaa. Zial doba je taka a tak sa k nej postavym.
A k lekarnickam - niekto zistil ze mu nejde kseft, tak dal kamosovi typ, ten to posunul na ministerstvo, tak sa dozvedel nejaky minustrik ze z toho budu peniazky aj pre neho a teda podme na to - ze aby ju bolo lepsie vidiet, to co je za debilinu???? to akoze neviem kde mam v aute lekarnicku? Teda ked do nas pojde nejaky spaniel niekde od Gibraltaru, tak co bude na hraniciach niekde hladat lekarnicku ci coooo. Ved tu na tom SK je to uz totalna debilita.
To je ako napr v PL musis mat hasicak, je jedno aky velky ale musis, a mam teda taku asi 1,5flasticku a co myslis ze s nim asi tak urois ked zacne horiet - hovno, strekne to trochu a aj tak je to na nic, hlavne ze ho mas. Tam napr lekarnicka nie je ani v povinnej vybave a ani vesta.

Je to fakt chore - kurna asi som to mal pisat do Co vas dnes vytocilo. :evil: :evil: :evil:
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 25.02.2009 12:57

spigot píše:Podla mna je to len o tom, ze dohodia tlaciarensky kseft svojim kamaratom. Pre istotu sa 2x pomylia (akoze to zle zadal objednavatel), tym sa to pekne predrazi a nakoniec budu vsetci spokojni. A nic to nezmeni, my si zanadavame, policajti vyberu pokuty za to ze nemas karticku (lekarnicku) / mas zlu a vsetci na tom pekne zarobia.
je to presne tak, a takychto kseftov maju politici v celom spektre fungovania statu ! toto je to, preco sa politici hrnu do vlady a takto zarabaju tazke miliony ! ale budme spokojni, funguje to tak v kazdom civilizovanom state. :roll:

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 25.02.2009 13:31

uz v starom Rime skonstatovali: demokracia nefunguje... ale zatial sme nic lepsie nevymysleli :D
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 26.02.2009 22:55

toto je dost dobre..
Od půlky letošního roku se má změnit povinná výbava:
Ubyde: rezerva, klíč na kola.
Přibude: papír pro sepsání pojistné události, tužka, reflexni barva
pásmo, to aby si řidiči sepsali sami nehodu, protože ČR jezdí k nehodám nad 100 000 Kč nebo k nehodám s účastí aut v držení třetí osoby.

Od roku 2010:
Ubyde: přestane jezdit Záchranka k méně než dvěma zraněným.
Přibude: k povinné výbavě přibude anestetikum, převozní lůžko a resuscitační jednoka.

Od června 2010:
přestane jezdit pohřební služba k tragickým nehodám o méně než 3 mrtvých a k povinné výbavě přibyde lopata, krompáč, 2x černý pytel se zipem, mramorová deska 1x1m a 2x svíčka.
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 27.02.2009 07:22

Pani toto je fakt kocurkovo.

Takze ako pisu, nebude existovat oficialna verzia a kartu si moze spravit hocikto. Uz sa tesim ako ma zastavia zeleni muzickovia a povedia mi, ze moja nie je spravna, ze ta od Joza je ta spravna (mam pochybnosti, ze prejdu celu kartu a budu si pamatat vsetky nariadenia zakona, aby vedeli ktora je spravna).
To je taky strasny problem spolu so zakonom vydat vzor (nech si kazdy potom tlaci farebne podanie ako chce). :?: :?:
To nevedia dotiahnut veci do konca, ked uz si to vymysleli?
Obrázek Obrázek
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 27.02.2009 08:52

spigot to by sa potom ale nemohli predavat na čerpacich staniciach za cca. 1 €uro. Dnes to davali v telerane. A naozaj tam spominali aj nejaky nožík, vrecko na odpadky a ešte čosi ale som si nezapamatal. Cajti budu nosiť original kartičku so sebou v autach takže ta budu mocť kludne zhebať ked nebudeš mat origo.. pojdem na čerpačku, odfotim si to, a doma zbastlim na pc kartičku aj sam.. ktovie ci by ma aj potom zhebali.. šak podla mna ide o obsah napísaného a nie či je kartička zelena abo biela.. dementi sú to

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 27.02.2009 08:57

Quickie ale to je ten problem. Aku original karticku budu mat?? Ved ministerstvo ziadnu nevyda a umozni tlacit komukolvek "kto dodrzi pravidla". Takze ktora bude ta original?
Ale, skoda reci. SK = Mega maxi kocurkovo + 1.
Obrázek Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“