Novy cestny zakon (SR)
- yozefb
- Pokročilý

Re: Novy cestny zakon (SR)
sa cudujem, ved kde sa nemci hrabu kvalitou STK na nas, netreba im verit, a radsej auto preverit u nas a poriadne 
Focus 1.6 16V HB 2003 silver
- foki
- Admin

- Kontaktovat uživatele:
jeste ti dam jeden priklad , mam znameho ten dela do rakouska , pred vanoci kvaltoval s jedním Boxtrem . dostal primo mezi svetla az k nadrzi a mel obtiskle svodidlo v boku a roztrzeny okenni ram . ten rakusak si privezl novy ram , novy blatnik , jine dvere ( z jineho auta ) vanu do kufru , vanu na nadrz , oba pouzite blatniky a predek s nosnikama az k personum . to vsechno mu tam menil . olakoval nastrojil , rakusak si to spokojene odvezl , cena podobných byla nekde u 40000euro on to vzhledem k tomu ze to bylo bourane daval asi za 34 nebo 35000euro .pekne auto za prijatelnou cenu (neco jako dvojkove focusy kolem 7000euro ) kdyz by to koupil slovak a prijel s tim na KO , tak se muze stat ze ho vyhodi , i kdyz to auto normalne proslo TUV v rakousku .yozefb píše:sa cudujem, ved kde sa nemci hrabu kvalitou STK na nas, netreba im verit, a radsej auto preverit u nas a poriadne
a jeste jeden priklad , mam znameho ten si koupil VW G4 , na podbeh , objednal se do VW servisu na rovnaci ram , tam objednali pripravky , on koupil nový podbeh , ten mu tam privarili a bylo to na 100% spasovane . nechal olakovat nastrojit a jezdil . a zase kdyz by ho prodal k vam , tak se muze stat ze by to kupujici neprihlasil . i kdyz to bylo kvalitne a opravene v autorizovanem servisu .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- vcedula
- .

chlapi pockajte, to je co za blbost ? To nemoze byt pravda, tomu neverim. Ved to by znamenalo, ze zo zahranicia mozes doviest len auto, ktore nemalo vobec nic menene ? Ved to je chujovina do neba volajuca
Ty kokos, to uz fakt zacina policajny stat alebo co ? Ked sa taketo nieco odzakoni aj vramci prepisu v SK, tak ked buchnem auto tak ho uz nikomu nepredam ? Jedine ze si ho dam opravit v autorizovanom servise (teda snad ?) ? Kokos, to je co za tunel
Ty kokos, to uz fakt zacina policajny stat alebo co ? Ked sa taketo nieco odzakoni aj vramci prepisu v SK, tak ked buchnem auto tak ho uz nikomu nepredam ? Jedine ze si ho dam opravit v autorizovanom servise (teda snad ?) ? Kokos, to je co za tunel
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- foki
- Admin

- Kontaktovat uživatele:
tam se nejedna o blatnik nebo naraznik ale spis treba o podbeh nebo treba podlahu v kufru , strechu atd .neoprávnené zásahy do konštrukcie vozidla (napr. rozrezané a poskladané z viacerých vozidiel)
ale zase kdyz se roztocis na dalnici a odrbes to kolemdokola , a vezmes kazdy dil ze jineho auta , no uf ani nechci domyslet jaky by jsi byl kriminalnik
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- jamaka
- Test driver

ked je STK a Emisna platna, tak plati aj u nas a moze to byt aj napr len jeden mesiac do konca platnosti. Ale KO musis mat tu na SK - ina jednoducho neplati.foki píše:takze kdyz bude platna STK z CR tak se nemusi delat na slovensku ? a musi se delat KO kdyz budu mit VINTEST ?
A dlasia vec k tym KO strediskam - vsade su len ludia (
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- Jozef
- Pokročilý

... o tych lekarnickach sa tu uz pisalo, tu je nieco novsie:
Autolekárničky budú oranžové s kartou prvej pomoci - autolekárničky čakajú v najbližšom období obalové aj obsahové zmeny ...
http://www.aktuality.sk/spravy/domace/v ... vej-pomoci
... zatial este v predaji nie su, vraj
Autolekárničky budú oranžové s kartou prvej pomoci - autolekárničky čakajú v najbližšom období obalové aj obsahové zmeny ...
http://www.aktuality.sk/spravy/domace/v ... vej-pomoci
... zatial este v predaji nie su, vraj
-
KUTY
No ak nikde nenajdem pre koho to je (zakon) tak normalne napisem na minist. dopravy, ci kazdy navstevnik SR musi pri vstupe do krajiny doplnat obsah vybavy podla zakona na danom uzemi.
Pretoze mi to pride ako nezmysel. Pochybujem totiz ze sa to bude predavat (lekarnicka s papierom resp. navodom) napr.v susednych krajinach SR.
Uz som to tu niekde pisal, ale este raz:
Toto nie je unia, ak musi cudzinec prisposobovat auto danym zakonom (tu je povoleny pruh na celnom skle, u susedov nie je tak ho tam budem strhavat...to uvadzam len ako priklad, napadlo ma to ako prve). Skratka ak je auto registrovane napr. v CZ a je tech. sposobile, mali by na SK vediet CZ zakon a nie sa riadit podla SK zakona. To mozem rovno pred tym organom urobit prestavbu auta aby som mohol pokracovat v jazde s tech. sposobilym vozidlom.
Pretoze mi to pride ako nezmysel. Pochybujem totiz ze sa to bude predavat (lekarnicka s papierom resp. navodom) napr.v susednych krajinach SR.
Uz som to tu niekde pisal, ale este raz:
Toto nie je unia, ak musi cudzinec prisposobovat auto danym zakonom (tu je povoleny pruh na celnom skle, u susedov nie je tak ho tam budem strhavat...to uvadzam len ako priklad, napadlo ma to ako prve). Skratka ak je auto registrovane napr. v CZ a je tech. sposobile, mali by na SK vediet CZ zakon a nie sa riadit podla SK zakona. To mozem rovno pred tym organom urobit prestavbu auta aby som mohol pokracovat v jazde s tech. sposobilym vozidlom.
- Anndy
- Test driver

No, a CR schvalili ine veci v povinnej vybave. napr. EU formulare o nehode, meracie pasmo, tuzka, reflexna farba, nastastie nie hasicak, v AT musis zase mat vestu pre kazdeho clena posadky, atd, atd.. Za chvilu budes musiet mat kufor plny povinnej vybavy a vlastne veci nikde neodnesies.
Uz vidim ako rakusaci budu zhanat karticku do lekarnicky plus aj tak tomu budu hovno rozumiet
. Najlepsie, keby kazda krajina mala svoju karticku - to by bolo skvele - by som mal celu knihu o prvej pomoci
.
Uz vidim ako rakusaci budu zhanat karticku do lekarnicky plus aj tak tomu budu hovno rozumiet
-
KUTY
Anndy: tak o meracom pasme a reflexnej farbe nic neviem...nic take v aute nemam...
Tuzku resp. potrebu na pisanie v aute mam stale pre pripad a formular o nehode som dostal k poisteniu tak kde inde by mal byt ak nie v aute, aj keby to zakon neprikazoval.
Tuzku resp. potrebu na pisanie v aute mam stale pre pripad a formular o nehode som dostal k poisteniu tak kde inde by mal byt ak nie v aute, aj keby to zakon neprikazoval.
- Anndy
- Test driver

To s tou farbou sa mi asi nejako zmiesalo s niecim inym. som to niekde cital, mam pocit.
vyber z clanku:
http://auto.idnes.cz/na-hasicak-v-aute- ... tomoto_fdv
vyber z clanku:
clanok:Naopak nově by ve výbavě mělo být měřicí pásmo, tužka, evropský formulář pro záznam nehody a reflexní vesta. Platit začne nové pravidlo asi v polovině roku.
http://auto.idnes.cz/na-hasicak-v-aute- ... tomoto_fdv
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Mělo být....!Zatím o tom páni zhora debatují 
- Jozef
- Pokročilý

hm, to nema byt obycajne pero na pisanie, ale specialna krieda ci co, na namalovanie pozicie aut po nehode na asfalt - si myslim siKUTAC píše: ...Tuzku resp. potrebu na pisanie v aute mam stale pre pripad ...
- vcedula
- .

na to je ten sprej
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
- Quickie
- Moderátor

no ja som teraz rano pozeral reprizu sprav na tv YOY. vraveli o tých kartičkách, či návodoch alebo ako to volaju. Že vraj neodporúčaju si to vyrábat doma, kopírovat alebo niečo podobné. Ale že prečo... to už nepovedali. Ja si to just niekde skopčím, zalejem do folie ako obciansky. Mám kartičku? mám.. je nepremokavá? je.. bozajte ma vriť
- canndale
- Zkušený

ale sak cele karticky do lekarniciek su chore.. uz vidim ako niekto najde zrazeneho cyklistu, ktoremu z nohy trcia pedale a zacne si citat manual a chlap mu tam zatial vykrvaca.. bravo za taketo zakony.. ked chcu aby sa vedela poskytovat prva pomoc, nach spravia ze sa kazde 4roky preskusa alebo co.. mimo to vela zamestani vyzaduje preskusanie s takychto veci, tak naco papier v lekarnicke? .. nemam v kufri nosit celu zdravovedu? aj tak instrukcie v tom manuali su velmi vseobecne a laik co nepozna prvu pomoc s tym nespravi nic aj ked si nastuduje cely ten manual..
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW