Novy cestny zakon (SR)
- jamaka
- Test driver

Re: Novy cestny zakon (SR)
Neviem, ja mam na lekarnicke EU schvalovaci znak a je platna v celej europe, takze nech ma pekne bo.... viete kam. Je platna, je schvalena a koniec.
A k prvej pomoci - aj by som ju dal, ALE nahodousa nieco stane (nie som predsa doktor) a nejako poskodim toho co mu pomaham. A myslis ze to jeho rodina necha len tak, ked nahodou napr skonci na voziku??? To vies. Sudia sa ludia s lekarmi z uplne mensimi poskodeniami, takze ja osobne prenecham pomoc kvalifikovanym ludom. A myslite si o mne co chcete.
A k prvej pomoci - aj by som ju dal, ALE nahodousa nieco stane (nie som predsa doktor) a nejako poskodim toho co mu pomaham. A myslis ze to jeho rodina necha len tak, ked nahodou napr skonci na voziku??? To vies. Sudia sa ludia s lekarmi z uplne mensimi poskodeniami, takze ja osobne prenecham pomoc kvalifikovanym ludom. A myslite si o mne co chcete.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- foki
- Admin

- Kontaktovat uživatele:
trochu odbocimkillerhammer píše:slovenskooooooooooo
prijel znamy a zacali jsme se bavit o dovozech o prodeji atd , a on mi rekl ze my to mame ok ze slovaci jsou v pr.... tak jsem se zeptal proc a on mi rekl ze potkal nekoho kdo koupil v nemecku nejake kangoo , a vezl ho zpatky ze na KO mu zjistili ze ma vymenenou strechu , tak mi to nedalo hledal jsem a docetl jsem si neco o kontrole originality
citat :
Kontrole originality od 1.1.2008 podliehajú vozidlá:
• jednotlivo dovezené zo zahraničia schéma procesu správneho konania
• vozidlá po prestavbe
Kontrole originality od 1.2.2009 podliehajú vozidlá ak ide o:
• odhlásenie vozidla do cudziny
• výmenu podvozka alebo karosérie, na ktorej sa nachádza identifikačné číslo vozidla VIN alebo identifikátor, ktorý bol úradne pridelený
• zmenu farby alebo farebného vyhotovenia vozidla
Cieľom kontroly originality je overenie spôsobilosti vozidla pre premávku na pozemných komunikáciách, pretože v súlade s ustanoveniami zákona č. 725/2004 Z.z. prevádzkovateľ vozidla nesmie v premávke na pozemných komunikáciách prevádzkovať vozidlo, na ktorom boli vykonané neoprávnené zmeny do identifikátorov vozidla, neoprávnené zásahy do konštrukcie vozidla (napr. rozrezané a poskladané z viacerých vozidiel) a do dokladov vozidla. Zároveň sa overuje výskyt údajov o vozidle a dokladoch v pátracích evidenciách a odhaľujú ďalšie neoprávnené alebo podvodné praktiky spojené s vozidlami. V zmysle § 220 Trestného zákona je pozmeňovanie identifikátorov vozidla trestným činom.
po telefonickem hovoru s jamakou , abych se presvedcil jestli to je pravda se mi znamy "vysmal " ze mel pravdu .
docela by me zajimalo , jak by se postupovalo , kdyz bych si dovezl auto na slovensko , proslo KO ja bych ho pri provozu poslal na boudu , nikomu by se nic nestalo , nemel bych havarijku , tak bych si tloukl hlavu o zed za moji blbost . nechal bych si ho opravit , abych nemel nekolik cm kitu na strese tak bych dal jinou , samozrejme z vrakoviste , nechal bych si to udelat melouchem takze ne autorizovany servis ale opravna ktera ma zivnost na opravy a rovnani karoserii a po nejake dobe bych ho chtel prodat treba do cech a sel bych na kontrolu a to auto by neproslo protoze ma podle zakona zasah do konstrukce vozidla .
a ted bych se zeptal proc se teda daji koupit , strechy sloupky , podbehy , podlahy atd , to vypada ze automobilky prodavaji na slovensku neschvalene dily . nebo jak se tomu da rozumet .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- tino3
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ked som kupoval fofo od jedneho dovozcu tu u nas,tak mi dal protokol o tom,ze preslo KO.V nom je napisane,ze je vsetko bez zavad,nic nie je vymenene,dokonca aj predne okno je povodne.Som si povedal,tak fajn,musi to tak byt,ked to preverovala institucia na to poverena a vyskolena.Ked som striekal dutiny,tak som zistil,v podstate laik
,ze je menena cast podbehu na strane spolujazdca.A stacilo mi na to stiahnut tesnenie dverí a bolo to jasne.
Otec kupoval peugeota,po celom aute ma ponalepovane take male kontrolne nalepky,ktorými na KO oznacovali vsetky preverovane casti karoserie.Je ich tam asi 22.
Na mojom aute nenajdes ani jednu kontrolnu nalepku po KO,len dve modre nalepky na celnom a bocnom skle.
Takze si myslim,ze je to len dalsia kontrola,ktorá vždy prebieha a dopadne tak,ako treba a ako je vhodne.
Hlavne je vytiahnut z ludi dalsie peniaze.
Otec kupoval peugeota,po celom aute ma ponalepovane take male kontrolne nalepky,ktorými na KO oznacovali vsetky preverovane casti karoserie.Je ich tam asi 22.
Na mojom aute nenajdes ani jednu kontrolnu nalepku po KO,len dve modre nalepky na celnom a bocnom skle.
Takze si myslim,ze je to len dalsia kontrola,ktorá vždy prebieha a dopadne tak,ako treba a ako je vhodne.
- yozefb
- Pokročilý

zase si mozes pozvat nezavisleho odbornika aby ti auto preveril.
http://www.cardetect.sk/ako-preverujeme-vozidla.php
A takisto sa da merat hlbka laku, podla toho lahko zistis co bolo prelakovane a co nie.
Pri kupe jazdenky nie je opatrnosti nikdy dost.
http://www.cardetect.sk/ako-preverujeme-vozidla.php
A takisto sa da merat hlbka laku, podla toho lahko zistis co bolo prelakovane a co nie.
Focus 1.6 16V HB 2003 silver
- jamaka
- Test driver

A ked si odriem blatnik o smetny kos, a potom sa prelakuje? a ked nahodou budem cuvat a oskriem druhu stranu o branicku? a co ked spadne lad zo strechy (cca dva dni som bol toho svedkom) a poskodi celu predku kapotu a rozbije sklo?
Potom ked to zmeraju tak povedia ze bol opravovany predok auta a ze sklo urcite rozbili vystrelene airbagy.
Pozri - KO je dana statom a ten ma aj nieco garantovat, ale garantuje ho...o a dokonca aj keby ti nieco s autom urobili tak nie su na to ani poisteny a ty v podstate suhlasis zo vsetkym. Jednoducho nemas vobec na vyber.
A dalsia vec - napr v DE sa auta neopravuju????
Potom ked to zmeraju tak povedia ze bol opravovany predok auta a ze sklo urcite rozbili vystrelene airbagy.
Pozri - KO je dana statom a ten ma aj nieco garantovat, ale garantuje ho...o a dokonca aj keby ti nieco s autom urobili tak nie su na to ani poisteny a ty v podstate suhlasis zo vsetkym. Jednoducho nemas vobec na vyber.
A dalsia vec - napr v DE sa auta neopravuju????
- foki
- Admin

- Kontaktovat uživatele:
uz me predbehl jamaka , to k tomu lakovani ,yozefb píše: A takisto sa da merat hlbka laku, podla toho lahko zistis co bolo prelakovane a co nie.
a co se "jazdenky" týká , vsichni chcou vonavku po prvnim majiteli najeto 70x do kostela a 2x na hrbitov (vse v jedne vesnici) , s plnou nadrzi ale za cenu totalky kterou prejel vlak a zbyly z ni jen doklady . pokud by kupujici akceptovali kvalitu a adekvatni cenu a nesnazili se z dovozcu delat kouzelniky tak by se vubec nemusely delat nejake kontroly originality .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- yozefb
- Pokročilý

toto sa tu uz preberalo, ja vam rozumiem, ale toto nie je moj pripad, ked som riesil nakup auta, urcite by mi nevadil meneny narznik, blatnik a pod, menena strecha podbehy stlpiky uz ano.
jasne doslo mi az teraz, to znamena, ze neprepisem auto na slovensku preto lebo mu menili blatnik
trochu volovina, nie ?
a co sa ceny tyka, uz som to pisal, sam to poznam z inej brandze, ked to clovek mysli uprimne so zakaznikmi, ma tazky zivot. Bol som ochotny si za slusny technicky stav (aj na ukor vybavy) za auto zaplatit.
jasne doslo mi az teraz, to znamena, ze neprepisem auto na slovensku preto lebo mu menili blatnik
a co sa ceny tyka, uz som to pisal, sam to poznam z inej brandze, ked to clovek mysli uprimne so zakaznikmi, ma tazky zivot. Bol som ochotny si za slusny technicky stav (aj na ukor vybavy) za auto zaplatit.
- jamaka
- Test driver

moj priklad bol pri nejakom predaji, alebo teda po KO kde ti napisu ze tieto diely boli menene, a skus potom vysvetlit zakaznikovy ze to bolo tak ako tvrdis.
Zatial este nefunguje povinnost robit KO v ramci slovenksa pri nejakom prepise majitel, ale vyhrazky su tu stale. A preco, lebo unia ma meter rovnaky na vsetkych, teda tak ako nemci neskumaju auta dovezene z francuzska (napr) tak mi tiez toto nemame robit, kedto nerobime napr v ramci SK.
Toto sa teda netyka blatnikov a pod. Ale zober si priklad ze mas svoje auto a ako pisal FOki, vygulas ho niekde, nebude to az take hrozne, ale kedze si to chces dat opravit, tak pouzijes tie diely co ponuka napr priamo Ford na opravu. Dajme tomu aj nosnik, kedze je v ponuke. A teraz to auto opravis a budes na nom jazdit. Medzitym sa na SK uzakonni ze pri kazdom prepise budes musiet urobit aj KO a tam ti teda zistia ze bol urobeny zasah do karoserie. Originalitu teda neurobis a auto teda nebudes moct predat. Co uz ostane ti do konca zivota, lebo si si ho dal teda opravit.
Zatial este nefunguje povinnost robit KO v ramci slovenksa pri nejakom prepise majitel, ale vyhrazky su tu stale. A preco, lebo unia ma meter rovnaky na vsetkych, teda tak ako nemci neskumaju auta dovezene z francuzska (napr) tak mi tiez toto nemame robit, kedto nerobime napr v ramci SK.
Toto sa teda netyka blatnikov a pod. Ale zober si priklad ze mas svoje auto a ako pisal FOki, vygulas ho niekde, nebude to az take hrozne, ale kedze si to chces dat opravit, tak pouzijes tie diely co ponuka napr priamo Ford na opravu. Dajme tomu aj nosnik, kedze je v ponuke. A teraz to auto opravis a budes na nom jazdit. Medzitym sa na SK uzakonni ze pri kazdom prepise budes musiet urobit aj KO a tam ti teda zistia ze bol urobeny zasah do karoserie. Originalitu teda neurobis a auto teda nebudes moct predat. Co uz ostane ti do konca zivota, lebo si si ho dal teda opravit.
- yozefb
- Pokročilý

jasne, chapem, no zial na SK je vsetko mozne. Asi som naivny, ale toto podla mna nemoze prejst.
- jamaka
- Test driver

Myslis???? A ako je mozne ze teraz preslo toto???
To iste ked si da nemec opravit auto, a tiez to moze byt kludne takto ako som hore popisal, a to som teda aj videl ze sa to takto niekedy opravuje, a potom na tom aute bude normalne jazdit napr rok dva a potom sa ho rozhodne predat, ty ho kupis, ved predsa na nom jazdil a vyzera byt v pohode, prides na SK a tu hop, neda sa prihlasit na SK. A co potom? Komu ho pojdes vratit? Ved sa ti vysmeje, ze a co ma byt, predsa tu v DE ho znova vie prihlasit, tak aky problem?
To iste ked si da nemec opravit auto, a tiez to moze byt kludne takto ako som hore popisal, a to som teda aj videl ze sa to takto niekedy opravuje, a potom na tom aute bude normalne jazdit napr rok dva a potom sa ho rozhodne predat, ty ho kupis, ved predsa na nom jazdil a vyzera byt v pohode, prides na SK a tu hop, neda sa prihlasit na SK. A co potom? Komu ho pojdes vratit? Ved sa ti vysmeje, ze a co ma byt, predsa tu v DE ho znova vie prihlasit, tak aky problem?
- yozefb
- Pokročilý

- jamaka
- Test driver

no hej len teraz mame znevyhodnovanie dovozu a pokial ti nie je aj pre auta tu na sk tak s tym je problem. bud sa to zrusi aj pre dovoz, co asi tazko, alebo sa to bude musiet zaviest pre vsetky auta.
- WnemOne
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
Nj, mozno ak by to aj preslo, tak sa zase ozve EUROPSKA Unia ako sa ozvala voci dovozu aut, kde zabijala volny trh slovenska republika tym, ze robila veci nad ramec svojic povinnosti (kadejake COC technicke a ine somariny, kde SR povolila len pod hrozbou europskej unie sudom) , mozno sa ozve aj teraz, "mozno" ale som skeptik 
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

- jamaka
- Test driver

praveze ak by to preslo tak sa nic nemoze riesit, pretoze by to bolo pre vsetky auta v SR.
Preto sa napr aj zrusila povinnost robit STK pri dovoze ak je platna. Kedze auto napr pri prepise v ramci DE ju malo platnu, tak sa nemusela robit, ale ako nahle si auto chcel doviest musel si ju robit, toto napadla unia a na SK sa to teda zrusilo.
Preto sa napr aj zrusila povinnost robit STK pri dovoze ak je platna. Kedze auto napr pri prepise v ramci DE ju malo platnu, tak sa nemusela robit, ale ako nahle si auto chcel doviest musel si ju robit, toto napadla unia a na SK sa to teda zrusilo.
- foki
- Admin

- Kontaktovat uživatele:
takze kdyz bude platna STK z CR tak se nemusi delat na slovensku ? a musi se delat KO kdyz budu mit VINTEST ?
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé