Spomalovac na Lachovej v Petrzalke

Moderátor:Quickie
vcedula
.
.

Spomalovac na Lachovej v Petrzalke

Příspěvek od vcedula » 25.08.2008 16:10

Rovno na jedinej pristupovej ceste k mojmu domu (bytovke) postavili nedavno nadherny spomalovac. Nadherny v tom, ze je to asi najvacsi spomalovac, ktory som kedy videl a je podla mna robeny na to, aby spomalil aj transportery ozbrojenych sil Ruska, keby na nas zautocili. Fotky prilozim neskor, teraz ich neste nemam, ale na uvedenie do problematiky staci asi tolko, ze ak sa clovek rozhodne prejst tade na jedno rozbehnutie, tak tam asi necha napravu a ak si to rozdeli, tak ide 3x cez spojku.

Rozhodol som sa to nejako riesit a tuto "nechutnost" odtial odstranit. Ved predsa je to jedina cesta ku mne domov.

Nizsie budem postupne uverejnovat komunikaciu s uradmi.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

vcedula
.
.

Re: Spomalovac na Lachovej v Petrzalke

Příspěvek od vcedula » 25.08.2008 16:15

23.7.2008: moja sťažnosť na mestskú časť Bratislava - Petržalka, Oddelenie územného rozvoja a dopravy, Referát špeciálneho stavebného úradu pre miestne a účelové komunikácie
Dobry den,

obraciam sa Vas ohladom spomalovaca umiestneneho na Lachovej ulici. Ak nie ste vhodnym adresatom, prosim poradte mi, na koho sa mam obratit.

Byvam na Furdekovej 4 v Petrzalke. Pri vystavbe domu Dominant bol cez Lachovu ulicu postaveny spomalovac.
Vzdy, ked idem svojim autom z domu alebo domov, musim prechadzat tento spomalovac. Mam voci nemu tieto vyhrady:

1. Spomalovac je postaveny hned za krizovatkou Lachova - Namestie Hraniciarov. V pripade, ze na Lachovu vchadza viac ako 2 auta naraz, pricom prve auto musi zastavit na spomalovaci, tak tretie auto zostava stat este na hlavnej ulici a vznikaju krizove situacie zavanajuce dopravnou nehodou. Sam som sa niekolkokrat do tejto situacie dostal. Kedze niekolko desiatok metrov odtial je svetelna krizovatka, usek je neprehladny. Myslim si, ze umiestnenie spomalovaca je velmi nestastne a nebezpecne.

2. Spomalovac je neskutocne vysoky. Neviem, ci niekto spravil spomalovac pre terenne auta, ale ja mam normalne bezne auto a pri prvom prejazde som mal naozaj obavu z toho, ci ho dokazem prejst. Odhadujem jeho vysku na 30-40 cm. Nastasie som este spodok auta nesuchol, ale naco cakat ? Spomalovac je zbytocne vysoky.

3. Nabehova hrana je tak ostra, ze vzdy musim pred spomalovacom uplne zastavit a prechadzat cez neho za pomoci spojky. Nicim si zbytocne auto. Nie len spojku, ale este aj casti podvozka, ktore sa takto extremne opotrebuju a znizuje sa ich zivotnost.

4. V krizovatke, kde sa spomalovac nachadza, neustale parkuju auta. Viem, ze parkovanie je v Petrzalke velmi problematicke, uzil som si to pocas vystavby Dominantu. Ale auta stojace v krizovatke znizuju vyhlad na hlavnu cestu. Niekedy tam vobec nie je vidiet, ci ide auto. Dalej znizuju prejazd cez spomalovac, pretoze medzi stojacimi autami je miesto na prejazd len jedneho auta a ked z Lachovej vychadza auto, tak auto prichadzajuce na Lachovu musi zastavit az pomaly na hlavnej ceste, aby umoznilo vyjazd auta z Lachovej.

Toto su moje postrehy. Ako som pisal, riesenie tohoto spomalovaca je velmi nestastne a vyslovene az nebezpecne. Kedze cez neho prechadzam denne niekolko krat, tak beriem tento problem vazne. Chcel by som tuto situaciu nejakym sposobom vyriesit.

Chapem, ze spomalovac tam bol postanevy hlavne pre chodcov, aby vedeli prejst na zastavku Namestie Hraniciarov. Avsak funkcia spomalenia je tam uplne zbytocna, pretoze je umiestneny hned za krizovatkou a auta vchadzajuce na Lachovu su uz spomalene.

Ako riesenie vidim odstranie spomalovaca a nahradenie iba prechodom pre chodcov (tak, ako to bolo doteraz), alebo vyrazne znizenie spomalovaca s tym, ze sa upravia nabehove hrany, aby neboli take kolme a auto mohlo plynulo prejst bez zastavenia. Tento problem urcite netrapi len mna, ale aj dalsie stovky ludi, ktori musia cez spomalovac denne prechadzat.

Je mozne s tymto problemom nieco spravit ? Alebo ake kroky je potrebne spravit, aby sa tento problem zacal riesit ?

Dakujem,
XYZ, BA

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 25.08.2008 16:17

22.8.2008: odpoveď z miestneho úradu
Vážený pán XYZ
na základe Vášho e-mailu zo dňa 23.7.2008, kde sa sťažujete na novozrealizovaný spomaľovací prah na Lachovej ulici, ktorý bol vybudovaný v rámci stavby "Polyfunkčný objekt - Námestie hraničiarov" objekt SO 03 Komunikácie a spevnené plochy, stavebníkom Investičná a obchodná spoločnosť Bratislava, s.r.o., Košická 52, 821 08 Bratislava, Vám oznamujeme:
Spomaľovací prah bol skolaudovaný v rámci kolaudácie vyššie uvedenej stavby dňa 6.3.2008 bez závad. Na Váš podnet bola dňa 21.8.2008 vykonaná obhliadka stavby - spomaľovacieho prahu. Obhliadku vykonal tunajší špeciálny stavebný úrad pre komunikácie a skonštatoval, že stavba nie je poškodená užívaním, stavebno-technický stav zodpovedaá navrhovanému riešeniu v projektovej dokumentácii, ktorá bola vypracovaná Ing. Soňou Ridilovou autorizovaným stavebným inžinierom s oprávnením na projektovanie dopravných stavieb. Umiestnenie spomaľovacieho prahu je zrealizované v súlade s určením dopravného značenia a dopravných zariadení hlavným mestom SR Bratislava ako obcou so súhlasom Krajského dopravného inšpektorátu podľa zákona č. 315/1996 Z.z. o premávke na pozemných komunikáciách v znení neskorších predpisov. Použitie dopravných značiek a dopravných zariadení bolo prerokované v Operatívnej komisii pri oddelení prevádzky dopravy Magistrátu hl.m. SR Bratislava za účasti Krajského dopravného inšpektorátu. Zrealizovaný spomaľovací prah na Lachovej ulici je v súlade so slovenskou technickou normou. Pri jazde cez uvedený prah je potrebné prispôsobiť rýchlosť a jazdu motorovým vozidlom. V prípade, že v križovatke parkujú vozidlá, ktoré bránia výhľadu, je potrebné nahlásiť porušovanie pravidiel cestnej premávky dopravnému inšpektorátu, ktorý je príslušný v uvedenej veci konať.

S pozdravom
Ing. Zavřelová

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 25.08.2008 16:18

25.8.2008 - moja odpoveď na miestny úrad
Dobry den,

dovolte mi este pokracovat v tomto probleme.
Z vasej odpovede vyvodzujem, ze stavba spomalovaca a jeho konstrukcia boli schvalene vramci stavby polyfunkcneho domu Dominant. Aj ked so silnym sebazaprenim, ale viem si predstavit, ze stavba splna vsetky technicke predpisy. Avsak nevidim dovod na to, aby na tomto mieste bola pouzita prave tato konstrukcia spomalovaca. Mne to jednoducho vadi a myslim si ze nie len mne.

Chcem sa preto spytat, na koho sa mam obratit, ak by som chcel zmenit dany spomalovac.

Dakujem,
XYZ

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 25.08.2008 16:20

25.8.2008 - odpoveď z miestneho úradu
Dobrý deň pán XYZ

Cestným správnym orgánom a správcom Lachovej ulice je Mestská časť Bratislava-Petržalka, odd. dopravy, Kutlíkova 17, 852 12 Bratislava. Umiestnenie spomaľovacieho prahu určuje Hlavné mestom SR Bratislava ako obec so súhlasom Krajského dopravného inšpektorátu podľa zákona č. 315/1996 Z.z. o premávke na pozemných komunikáciách v znení neskorších predpisov. Použitie dopravných značiek a dopravných zariadení sa musí prerokovať v Operatívnej komisii pri oddelení prevádzky dopravy Magistrátu hl.m. SR Bratislava za účasti Krajského dopravného inšpektorátu. Upozorňujem na fakt, že predmetný dopravný prah je zrealizovaný a navrhnutý v súlade so všetkými predpismi a nie je možné meniť použitie dopravných zariadení podľa subjektívneho názoru jednotlivých účastníkov cestnej premávky. Informácie Vám podajú na ktorejkoľvek z uvedených inštitúcií.

S pozdravom
Ing. Zavřelová
-------------------------------------------------------------------
Moja odpoveď
Dakujem velmi pekne,

uvedomujem si, na co ste ma upozornili ale kto iny by sa mal stazovat na nevhodne umiestnenie ako obyvatel, ktory cez toto "zariadenie" prechadza niekolkokrat denne.
Budem pokracovat vo svojej snahe a pokusim sa oslovit dalsie institucie.

Zatial dakujem,
XYZ

Radek 1.8 16V
Test driver
Test driver

Příspěvek od Radek 1.8 16V » 25.08.2008 16:38

Z paní Ing. Zavřelové mi běhá mráz po zádech. Vypadá, že je neprůstřelná, neochotná pochopit o co vlastně jde a hlavně úplně imunní ve snaze cokoli řešit. Přesně ji vidím, jak sedí na úřadě, kopíruje tyhle žvásty z mejlu do mejlu a hlavně čeká až bude 15:30, aby mohla jít domů. Držm palce, ale obávám se, že to bude dlouhej souboj. :?
Ford Focus 1.8i 16V Combi, r.v.00, Smoke Stone
Obrázek
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 25.08.2008 16:51

ja som uz pripraveny na dlhy suboj. Zatial hladam vsetky cesticky, ako sa k niecomu dostat. Velmi sa mi zatial nedari, ale snad sa to zlepsi.

Znie to sice hnusne a nemal by som na to ani len pomysliet :oops: , ale teraz by to chcelo taku riadnu buracku na tom T-cku, zopar zranenych, aby sa zacalo zistovat ze preco sa to stalo.

Najviac ma na tom serie ze tam byvam a zrazu niekto dostane bohovsky napad a neviem sa dostat domov.

Compressor
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Compressor » 25.08.2008 17:03

Podle me s tim neudelas vubec nic a muzes psat kam chces. POkud je to radne zkolaudovane podle vsech moznych predpisu,smernic a jinych koko*in,tak ti ta slepice bude stale kopirovat ty stejne zvasty.To bys musel mit nekde na urade znameho,hodne dobreho znameho,aby v tom zacal stourat.
Navic bych to videl tak,ze ten zpomalovac tam prosadil nejaky prominent bydlici v onom zminovanem komplexu,ke kteremu to patri.
Je to jen muj nazor,ale myslim ze nezmuzes nic. To by ta stavba musela porusovat nejake normy(ale to by zase nebyla zkolaudovana).A ikdyby porusovala normy,tak je to boj na nekolik let.
Ford Focus Kombi 1,6 16V,Ghia,r.v.2000,tmavě modrá metalíza
ObrázekObrázek

_djproces
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _djproces » 25.08.2008 17:07

:( :( :( :( :( :( :( nuz je to smutne. V kosiciach maju taky isty spomalovac pri blokoch az 3x po sebe a dokonca je natrety priechodom pre chodcov. Ak v rychlosti co by len 20km/h nabehnete osobnym autom nan, mate problem s podvozkom popripade inymi castami vozidla. Sam som videl ako si to jeden preletel a tak ho nadhodilo ze som cakal kedy necha naraznik na ceste...
Obrázek
3.5.2004, 1,8TDCi 85kw, HatchBack, Moondust met., LED vzadu, Angel eyes vpredu, climatronic, PC, 4*airbag
old fofo
new fofo
Obrázek
Obrázek

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 25.08.2008 18:11

Compressor ma "bohuzial" pravdu :roll:
Ak to bolo skolaudovane a ku kolaudacii nedoslo podvodom, resp. na zaklade "falošnej" projektovej dokumentacie ci trestnym cinom, vela sa tam urobit neda, lepsie povedane, nic. Pravne to maju ciste a ostava len verit ze sa to podari "ukecat" so spravnymi ludmi po ludskej a motoristickej stranke...
Ten typek co robi pre Sme dopravu co si mu pisal nereflektoval???

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 25.08.2008 18:24

este som mu nepisal, lepsie povedane este som to neposlal, mam to uz napisane. Najprv by som chcel vyuzit vsetky moznosti, az potom by som mu napisal.
No a co sa tyka toho, ze je to podla dokumentacie: ak by postavili taky retarder niekde v meste, povedzme na Safku, tak by to bolo tiez podla predpisov, len by to bolo nevyhovujuco postavene a o to mne ide. Nezmyselne umiestnene a v nezmyselnej velkosti, teda aspon obtiaznosti.
Uvidime, co napisu policajti, tam pojde dalsi mail.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 25.08.2008 19:22

nemas foto? 30-40 cm vyska je dost ne ? at ti uvedou podle jake normy to bylo postavene a schvalene
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 25.08.2008 19:35

tiez si bohuzial myslim, ze nemas sancu a aj keby nebolo z toho co pisala teta zavrelova nic pravda, tak si vymenite par mailov, ona ti odpise vzdy to iste a hotovo... :roll:
pokial sa tam nestane nejake nestastie a neobuje sa do toho tv, tak s tym nepohne ani prd.
jedine ze by sme si dali v noci brigadu so zbijackami :twisted:
ale drzim ti palce, tiez som uz par krat mal tu cest s danym retarderom (tento nazov asi vystihuje aj tvorcu !)

miggell
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od miggell » 25.08.2008 19:48

budeš asi musieť vymontovať pružiny ,aby si prešiel bez ujmy :D
bol :Focus combi II Sport 2005 2.0 TDCI 154PS + Eibach Prokit
je:Renault Laguna GT Grandtour 2.0 dCi 180 PS
Obrázek
Obrázek

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 26.08.2008 08:11

foki píše:nemas foto? 30-40 cm vyska je dost ne ?
presne aj mne toto udrelo do oci.. :D
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“