na Makarskou přes BiH
- panther7
- Test driver

Re: na Makarskou přes BiH
Já to mám bohudíky od pátku tak vyrazím ve čtvrtek sice ještě nevím v kolik, ale počítám kolem +-20 hod. a předpokládám, že na místě budu kolem 10-12 odpoledne.

-
couddy
- Zkušený

taky jedu ve ct vecer. mozna se jeste podivam do kdy a kde a kdo maji ve slovinsku otevreny pupmy, ev spolehnu na maribor. a pojedem tradicne. kolem 19. po 20 jidlo na mikulove a rano kolem 5té 6té split pak se uvidi jak do pujde do dugopolje a pak jeste pres makarskou do gradacu. coz se uvidi dle pekaru. 
- panther7
- Test driver

A kdy jedeš a jak to máš s slovin. známkou-kupuješ nebo objíždíš
-
couddy
- Zkušený

24 vecer. slovince kupuju. nebudu stat v kolone "objizdevsich" (ostatne na tom chorvatskem foru je dost blbcu
v kolonach na jednickach. Navic sami slovinci jeste nevi, zda znamka je nutna i na I. silnicich, takze to by bylo z blata do louze. Jsem zvyklej, ze pres noc v tydnu to trva 9 hodin do splitu i se zastavkama. a pak se rano na makarske magistrale dej vule bozi. tam uz je to na dyl....
- panther7
- Test driver

tak to jedeš týden přede mnou já vyrážím 31,7.

-
couddy
- Zkušený

budu tam 14 dní. jedeš dolů?
- panther7
- Test driver

Jedu na Pelješac do Boraku na 10 dní s tím, že si to ještě prodloužíme
- mafo
- Nováček

Já zkusím tu Bosnu,vyrazím v pátek odpoledne,do Blavy po dálnici,Maďary bez placení kolem Balatonu,Barcs,Daruvar,Banja Luka...Kdybych dojel dolů moc brzo,tak se stavím v sobotu dopoledne v Mostaru a pak to dotáhnu k moři..
Po návratu poreferuju
Po návratu poreferuju
Ford Focus combi 1.6 16V 74kW 02/00 tmavě modrá
Ford Focus combi 1.8 TDCI 85kW 10/07 bílá
- panther7
- Test driver

Tak ti přeji pěknou dovčumafo píše:Já zkusím tu Bosnu,vyrazím v pátek odpoledne,do Blavy po dálnici,Maďary bez placení kolem Balatonu,Barcs,Daruvar,Banja Luka...Kdybych dojel dolů moc brzo,tak se stavím v sobotu dopoledne v Mostaru a pak to dotáhnu k moři..
Po návratu poreferuju
-
couddy
- Zkušený

Hlavne to nafot
my mladsi si to nepamatujem 
- mafo
- Nováček

Tak jsem se včera vrátil z té "balkánské expedice". Až budu mít chvilku tak přidám pár fotek a postřehů z cesty,takže zatím stručně - při cestě přes BiH se potvrdilo snad vše co je popisováno ve fóru na ihvar.cz viz odkaz vložený výše.,tzn. pohoda přes Maďary ale bacha na zvěř (lišky,jeleni,srny-běhá toho kolem silnic i přes spousta),spousta policajtú s radary i bez hlavně v Bosně(tam radar cca po 20-30km), přes obydlené části Bosny tudíž pomalá jízda (spousta značek s omezením),ale silnice slušné. Poměrně nepříjemný celníci na hranicích HU/HR a HR/BiH (češi jsou v těch místech asi trochu za exoty)ale nakonec cesta bez větších komplikací....
Příjemé překvapení byla malá spotřeba(cca 6l) kvůli pomalé jízdě,i přes naložené auto,takže po finanční stánce je tato trasa O.K.(kilometrově nastejno jako klasika po dálnicích ale bez poplatků) časově je to samozřejmě horší (cca 18hod od Prahy do Podgory-Makarská riviéra) ale zase je toho spousta k vidění v oblastech kam jinak budete těžko hledat důvod vyrazit (Mostar,bosenské hory,údolí řeky Vrbas) takže pro toho kdo rád poznává nová místa,k moři vyloženě nepospíchá rád se cestou "kochá" mohu jen doporučit. Pro toho kdo bere cestu na místo jen jako nutný zlo a snaží se být na místě v co nejkratším čase to asi nebude to pravý... Pro toho kdo by to přece jen rád zkusil může být hodně zajímavá kombinace jedna cesta dálnice/jedna cesta Bosna (třeba pokud plánujete jet v sobotu kdy jsou dálnice stejně ucpaný)
Příjemé překvapení byla malá spotřeba(cca 6l) kvůli pomalé jízdě,i přes naložené auto,takže po finanční stánce je tato trasa O.K.(kilometrově nastejno jako klasika po dálnicích ale bez poplatků) časově je to samozřejmě horší (cca 18hod od Prahy do Podgory-Makarská riviéra) ale zase je toho spousta k vidění v oblastech kam jinak budete těžko hledat důvod vyrazit (Mostar,bosenské hory,údolí řeky Vrbas) takže pro toho kdo rád poznává nová místa,k moři vyloženě nepospíchá rád se cestou "kochá" mohu jen doporučit. Pro toho kdo bere cestu na místo jen jako nutný zlo a snaží se být na místě v co nejkratším čase to asi nebude to pravý... Pro toho kdo by to přece jen rád zkusil může být hodně zajímavá kombinace jedna cesta dálnice/jedna cesta Bosna (třeba pokud plánujete jet v sobotu kdy jsou dálnice stejně ucpaný)
Ford Focus combi 1.6 16V 74kW 02/00 tmavě modrá