Zdravím všechny brejlounky na fóru
Při řízení brýle vs. čočky
- brava
- Junior

Re: Při řízení brýle vs. čočky
No, já si svůj ksicht bez brýlí už ani nedovedu představit a moje okolí tvrdí soucitně, že bez nich vypadám tak jaksi zvláštně. Když si je sundám a kouknu svýma krátkozrakýma očima do zrcadla, čučí na mě úplně někdo jiný.Tento pocit bývá umocněn zvláště po ránu nebo po probdělé noci. Brýle nosím už od 17-ti let a jsou holt součástí mého "imidže"
. Vzhledem k tomu, že je musím nosit stále, ušetřil jsem dva tisíce za dodatečnou montáž origo brýlové přihrádky (viz. misooův příspěvek)
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic

- Mata
- Pokročilý

tak tak...jsem na tom stejně - proto už neprahnu po čočkách, ani po operaci laserem...brýle jsou součást mý osobnosti, ksichtík bez nich vypadá ještě hůře než s nima...nosím brýle od třetí třídy, tudíž ani nebudu zveřejňovat, kolik je to let 
- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
moje vybava, drzi to magneticky:
- KASHA
- Pokročilý

hej tak takový brýle sem měl taky čoveče na základce, ale moc toho teda nevydrželypelen píše:moje vybava, drzi to magneticky:
ukážu Vám, jak skončily moje poslední brýle až je nafotím, potom sem si řekl DOST, už žádný obroučky...
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA
), GHIA...kůže, navi...bla bla bla
- Chobby
- Junior

Taky čučím na cesty skrz druhý oči, zatím jen tedy v autě.
Co se týče té operace, tak zas úplně na celý život to není, ono každýmu se věkem kazí zrak, nejdřív na dálku a pak i na blízko, ta operace to jen oddálí a za ty prachy mi to nestojí

Co se týče té operace, tak zas úplně na celý život to není, ono každýmu se věkem kazí zrak, nejdřív na dálku a pak i na blízko, ta operace to jen oddálí a za ty prachy mi to nestojí
- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
KASHA,
na ragby nebo na robotu si vezmi vzdy nejake obycejne bryle.
- Ahmed
- Test driver

Ne vzdycky je operace laserem uplne super, bracha mel celkem hodne dioptrii a sel na to asi pred 10 lety, na oku mu zustala jizva, takze furt vidi stejne ho jako predtim a s druhym okem radeji nesel vubec, tehdy to stalo nejakych 20k. Manzelka od bratrance mela asi kolem 3, ma operovane obe oci a bryle nenosi vubec a ani se ji to nezhorsuje.
Je jasne, ze v 60 nebudes videt stejne jako pred 30 lety i kdyz bys byl po laseru
Je jasne, ze v 60 nebudes videt stejne jako pred 30 lety i kdyz bys byl po laseru
- Damon
- Test driver

Já řídím v brýlích. Mám je zatmavovací ale v autě je to na ........ takže mám ještě klipsny. ale to co ukázal pelen - o tom jsem nevěděl. To je asi lepší protože se to neopírá a "skla".
Čočky jsem nikdy nepoužil ani neměl a bez brýlí ve dne by to ještě šlo ale za šera je to katastrofa. Ale už je mám několik let a tak mě to ani nepřijde.
Čočky jsem nikdy nepoužil ani neměl a bez brýlí ve dne by to ještě šlo ale za šera je to katastrofa. Ale už je mám několik let a tak mě to ani nepřijde.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- KASHA
- Pokročilý

no kdyby na ragby nebo na práci, ale mě je rozflákla šatnářka ve škole... a ješt mi pomalu vynadala, jak kdybych to udělal já, sem si je na chvilku odložil a prásk, rozmáčkla je deklem od pultu, takže fajný a ještě potom toho lítání a řešení s pojišťovnou aby mi vůbec něco dali..pelen píše:KASHA,
FORD FOCUS C-MAX, 2,0 TDci, r.v. 2006, titanová šedá, Kola hnusný plechový 16ky od JUNIORA
- Nightmix
- Junior

- Kontaktovat uživatele:
Dříve čočky, dnes už bohužel pouze brýle 
Ford Focus 2,0 Zetec r.v. 2000 - výměna za ...
Říká kočka praseti: "Hej čuníku, už vím, co z tebe bude, až vyrosteš." "Jé ty jsi četla můj horoskop?" Kočka: "Ne, kuchařku."

Říká kočka praseti: "Hej čuníku, už vím, co z tebe bude, až vyrosteš." "Jé ty jsi četla můj horoskop?" Kočka: "Ne, kuchařku."

- KASHA
- Pokročilý

jaktoo??? špatná zkušenost?Nightmix píše:Dříve čočky, dnes už bohužel pouze brýle
- Nightmix
- Junior

- Kontaktovat uživatele:
JJ bohuzel ... nosil jsem cocky dlouho (cca 5 let zpatky), ale jednou v lete jsem si parkrat nevzal slunecni bryle a bylo to spatne (na dovolene). Mel jsem neco s okemKASHA píše:jaktoo??? špatná zkušenost?Nightmix píše:Dříve čočky, dnes už bohužel pouze brýle
Jelikoz oci mas jenom dve
V ridicaku jsem mel napsano: bryle nutne mozne kontaktni cocky.
Ford Focus 2,0 Zetec r.v. 2000 - výměna za ...

- KASHA
- Pokročilý

no máš pravdu, že oči s čočkama sou o dost citlivější na slunce než bez nich, taky to na sobě pozoruju, takže radíš léto, slunko, čočky = 100% sluneční brýleNightmix píše:JJ bohuzel ... nosil jsem cocky dlouho (cca 5 let zpatky), ale jednou v lete jsem si parkrat nevzal slunecni bryle a bylo to spatne (na dovolene). Mel jsem neco s okemKASHA píše:jaktoo??? špatná zkušenost?Nightmix píše:Dříve čočky, dnes už bohužel pouze brýlea doporucili mi zpatky bryle.
Jelikoz oci mas jenom dvetak jsem se radeji k brylim vratil. Porad mam nutkani cocky zkusit, ale jeste jsem nesebral tu odvahu. Pry uz dnes existuji s UV filtrem, ale porad nevim. Lekare jsem se jeste neptal
![]()
V ridicaku jsem mel napsano: bryle nutne mozne kontaktni cocky.