jedneho casu si sa pytal cerny.fikus, ze ako to je so vzduchovym filtrom. Takze moja odpoved je: neskutocna parada ! Ja mam uz ten novsi model (po 4/2007), kde sa uz pouzili niektore prvky z auta po FL 2008, mimo ine aj filter. Takze ako som uz pisal, nemam panelovy filter, ale valec, velky valec. Teraz som kupil sportovu vlozku K&N a nechal som vrch airboxu otvoreny. To, ze to riadne pridalo na vykone, to nema zmysel rozoberat. Teraz to hrabe ako blaznive a auto musis nahanat po ceste, ked das dvojke plny.
Co je vsak naozaj uzasne, je zvuk. To je nenahraditelne zlepsenie. Auto je celkom kludne, tiche, pokial jazdis normalne. Avsak po zosliapnuti pedala az na podlahu sa auto rozreve, vrieska tak, ze sa ludia obzeraju, a to nie len okoloiduci pesi, ale aj v autach.
A dam este jednu informaciu. Dnes som si povedal, ze snad prvy krat vyskusam, aku ma auto spotrebu pri normalnej jazde. Takze po ceste k rodicom som isiel 10 km usek s resetovanou spotrebou. Usek bola cesta II. triedy (panelka asi 4 km), potom asi 3 km do dediny po vedlajsej ceste, prejazd cez dedinu (spolu so stopkou a dalsou prudkou zakrutou na 2, takze to nebol len cisty prejazd). Uz davno som zabudol, ako sa ma ekonomicky jazdit, takze som mal vacsinou nohu na plyne az po tabulu obce

. Mimo obce som isiel standard 90 km/h, v obci 60 km/h. Spotreba na tychto 10 km mi vysla 5.8 l/100 km, co je podla mna totalne super.
Potom som skusal aktualnu spotrebu pri roznych rychlostiach. Pri 130 to bolo 7.3, pri 110 to bolo 6.7, pri 90 to bolo 5.8 (skoro ako pise vyrobca) a pri 60 to bolo 4.8. A to neboli len minimalne spotreby, ale priemer aspon z 1 km jazdy.
Sam som bol prekvapeny, ze 15 litrov spotreba je fakt dan za moje hranie sa s plynom.