Buchar píše:tak sem ten volnobezny ventil odpojil a otacky spadly uz se to chova uplne normalne a chci se optat jaky to ma vliv kdyz je tento ventil odpojen protoze me to jede s odpojenym uplne bez problemu i volnobezny otacky na teplem motoru sou v poho tak jestli mi tu nekdo na to odpovi dekuji.
kdyby byl nekdo tak hodnej a hodil mi sem link nebo obrazek jak ten volnobeznej ventil vypada ja ho ze zhora moc nevidel a byl sem rad ze sem se dostal k tomu konektoru dekuji.
1.8 - volnoběžné otáčky
-
- Test driver
Re: 1.8 - volnoběžné otáčky
presun....
to Buchar : když odpojíš volnoběžný ventil při teplém motoru ,tak se skoro nic neděje ,ale pokud ho odpojíš když bude motor studený ,tak ti bude motor chcípat

- Buchar
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
to Wolf2:tak sem to udelal na studenem i teplem a bylo to stejne jelo to nechcipalo to ale az do doby kdy sem ten ventil vytahl a vycistil sice pristup jak k penezum zkroucena ruka ale povedlo se ventil sem vratil zapojil a funguje ale kdyz ho odpojim tak motor uz neudrzi volnobeh a chcipne takze mel si pravdu ten ventil byl nejspis zaseklej a jak sem ho vycistil dalo se to do normalu diky vsem za pomoc ale stejne ten ventil koupim novy a vymenim.
- Buchar
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
jo jeste sem se chtel optat kdyz vymenim ten volnobezny ventil musim nechat prehrat soft? diky za odpoved.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Zatim vsichni jen vymenili ventil, je to jen heblo ovladane ridici jednotkou.
- Buchar
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ne nemusíšBuchar píše:jo jeste sem se chtel optat kdyz vymenim ten volnobezny ventil musim nechat prehrat soft? diky za odpoved.

-
- Nováček
Cau fordáci, tak jsem taky bojoval s volnoběhem u 1.8 a konečně mám pokoj. Na mojem fofo byl volnoběh co se týče otáček v pohodě, ale motor šel jakoby na tři válce , vibrace do volantu a auto se celé klepalo, ale po zkoumání kabelů svíček cívky atd. jsme zjistili, že motor zapaluje na 4. Po dalším zkoumání tady na foru jsem se dočetl o hadici odvětrání klikové hřídele a dnes jsem vlezl do motoru a zkouknul tu hadici, zdála se zpláclá ale tak blbě že to vypadalo joko origo tak jsem zkusil nastartovat a ta hadice se v kloubu uplně smrskla a nemohlo tam ani deko vzduchu. Sed jsem do auta a jel do Fordu, kde po otevření dveří v prodeji nd jsem po pohledu mechanika na hadici ze 4 metrů uslyšel "odvětrání klikovky Focus" což značí že s tím opravdu nemaj dobrý zkušenosti. Zacaloval jsem 321,-Kč a jel namontovat novou hadici a světe div se motor jde krásně bez vibrací, auto se neklepe . Prostě super. Děkuji všem na Fóru za rady
můžeš udělat fotku té hadice , kde se nachází na motoru ????? Podobný problém mám i já ,otáčky OK ,ale třes motoru mám.
-
- Nováček
Hned jak to půjde tak nafotím. Bohužel dnes jsem nastartoval motor uplně studenej a zase se to tak 30 vteřin klepalo jak traktor ale po tom se to uplne srovná a zahřátější je v pohodě tak tam asi ještě bude někde problém.
-
- Nováček
Cauky. Tak jsem dneska dobojoval s vibracema motoru. Stačilo jenom nechat seřídit ventily a motor jde krásně nic se neklepe, takže super.
-
- Test driver
presun...sice autor nepopisuje aku ma motorizaciu, ale jeho problem si važne nove vlakno nezaslužil..
petrrez píše:zdravím všechny
Koupil jsem si FF combi 99 z německa.Nalil jsem tam český benzín ze Shelky a začali padat otáčky volnoběhuPadají a pak přidávají a pořád dokola.Ale dělá to jenom někdy.Jindy je zase motor uplně v klidu.Můžete mi prosím někdo poradit co s tím.????Dík
-
- Test driver
tak dalsi presun..
calabre píše:Zdarec Forďáci, koupil jsem 1.8 combi, r.v. 99. Je normální, že při řazení otáčky klesají s časovou prodlevou ? Bylo mi řečeno (2-mi opraváři) , že prý ano, cca s 2 s. prodlevou. Je to pro mne nezvyk, jako kdybych řadil a neubíral plyn
- pmika
- Nováček
Taky jsem měl problém s otáčkama motoru, podobné jak takdy popisovalo už spousta lidu - při přeřazování vyskočily otáčky třeba o 500 výš a chvíli tam držely, pak spadly dolů, při studeném motoru zas při vyřazení spadly tak na 500-600, motor se chvíli hádal a pak se zase rozběhl tak na 1000 ot/min. Vrtalo mi hlavou, že to začalo zlobit docela z ničeho nic, a napadlo mě, že jsem poslední dvě nádrže tankoval u Hypernovy a u Globusu, že by to mohlo být benzínem. Tak jsem zas začal tankovat u Essa, a po cca 3 nádržích už zas fofík jezdí jako fík. Myslím že "kvalitní" benzíny u hypermarketů nemají mazací přísady, a pak se přidírá volnoběžný ventil.
FOFO 1.8i Combi, 02 Carving
-
- Test driver
zaujímavy nazor..podla mna može mat pri takom benzíne problemy aj lektronika, že nieje schopna spravne nastavovat predstih a preto pri prudkom poklesu začnu lietat otačky mimo...
teraz ked benzín je tak vysoko ako je..a jazdím po celej ČSR tak sa snažím vyberat len benzínky kde fakt vidím,že funguju a beriem len 98 (teraz je mojím favoritom benzínka tesne pre Hradcom KM Prona, kde ho maju za bezkonkurenčných 32,50 a auto mi fachčí rovnako ako pri Vpower..
teraz ked benzín je tak vysoko ako je..a jazdím po celej ČSR tak sa snažím vyberat len benzínky kde fakt vidím,že funguju a beriem len 98 (teraz je mojím favoritom benzínka tesne pre Hradcom KM Prona, kde ho maju za bezkonkurenčných 32,50 a auto mi fachčí rovnako ako pri Vpower..