podezření na vyměněné airbagy
- qwerton
- Pokročilý
podezření na vyměněné airbagy
omlouvám se předem za nové téma, vím že o airbagu je tady toho napsáno dost, ale potřeboval bych konzultaci.
pocit nadšení z nového auta velice rychle vystřídal pocit zklamání. mám pocit, že na autě jsou vyměněny oba přední airbagy a pochopitelně je nezjistitelné, jeslti fungují jak jsem se dočetl. důvod je ten, že ten před spolujezdcem je jaksi nakřivo viz foto (pravý roh je nad palubkou a levý je utopenej. druhým důvodem je to, že jsem dnes zjistil, že volat při jízdě rovně uplně rovně není (bohužel jsem si toho všiml až dnes, takže následky si budu muset nést sám). airbag z volantu jsem sundal, vypadá to, že tam skutečně je, ale na volantu je asi na 3 místech takovej bílej prášek, předpokládám, že je to něco, co ten původní airbag odbouchlo a volant je popsanej pastelkou - jako z vrakoviště.
předpokládám, že jsem koupil auto po nehodě a původní airbagy neexistují a to co je tam těd moho být jen "neh´funkční náhražky"?
pocit nadšení z nového auta velice rychle vystřídal pocit zklamání. mám pocit, že na autě jsou vyměněny oba přední airbagy a pochopitelně je nezjistitelné, jeslti fungují jak jsem se dočetl. důvod je ten, že ten před spolujezdcem je jaksi nakřivo viz foto (pravý roh je nad palubkou a levý je utopenej. druhým důvodem je to, že jsem dnes zjistil, že volat při jízdě rovně uplně rovně není (bohužel jsem si toho všiml až dnes, takže následky si budu muset nést sám). airbag z volantu jsem sundal, vypadá to, že tam skutečně je, ale na volantu je asi na 3 místech takovej bílej prášek, předpokládám, že je to něco, co ten původní airbag odbouchlo a volant je popsanej pastelkou - jako z vrakoviště.
předpokládám, že jsem koupil auto po nehodě a původní airbagy neexistují a to co je tam těd moho být jen "neh´funkční náhražky"?
-
- Test driver
Re: podezření na vyměněné airbagy
bohužial máš 100% pravdu
ten biely prášok je od airbagu, ktorý je ním chraneny, aby sa nezlepil...
ako máš zámky pásov, su tiež vymenene?

ten biely prášok je od airbagu, ktorý je ním chraneny, aby sa nezlepil...
ako máš zámky pásov, su tiež vymenene?
- qwerton
- Pokročilý
zámky pásů jsou rovné (a špinavé
), na ty jsem se koukal, tak nevím, jestli třeba ty předpínače pásů nejsou jen u některých verzí. mám 4 airbagy a pod spolujezdcem jsme nypočítal myslím 4 dráty...

-
- Test driver
predpínače pásov maju tuším všetky fofa, ten tvoj na 100%.
diagnostiku si skusal? nechapem,že investovali do bagov a tak to odflakli..
- bofi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Já měl na focusovi ten airbag před spolujezdcem taky tak jak ty.Byl jsem , ale upozorněnej při koupi , že auto bylo bourané takže jsem to moc neřešil.
Tak jsem to mněl já:
Tak jsem to mněl já:
Byl - Focus Kombi 2001, 1.8 TDdi, Byla - Fiesta 1,25 16V 55kW, 1998
Opel Zafira 1.6 74kW + LPG
Opel Zafira 1.6 74kW + LPG
- qwerton
- Pokročilý
zjistil jsem to dnes, hned ráno zajedu k fordovichmelko píše:predpínače pásov maju tuším všetky fofa, ten tvoj na 100%.
opravdu se potvrzuje, že věřit se nedá nikomu (bohužel ani na doporučení kamarád kamaráda, kterej tam koupil 2 auta a vše ok) - jako kdyby to tu na foru nebylo asi milionkrát napsáno

- pbjun
- Test driver
Tak myslim ze toto jde potvrdit lehko, mrkni v motorovem prostoru na nosniky... Nikdy to nedokazou vyrovnat tak jak to puvodne bylo... Taky odstiny na dilech budou jine...
- romec
- Nováček
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Diagnostika to nezistí??? Já myslel že ano.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- qwerton
- Pokročilý
k Fordovi jsem se nedostal, objednám se až na příští týden, a nechám to prohlédnout "odborníky"
včera bylo ale auto na zvedáku, kryt motoru dole, koukal jsme na spodek. Sice nejsem odborník ale všechno to vypadalo jako origo, nikde nic ohnutýho ani rovnanýho, vše vypadalo jako nový. chlápek od kterýho jsem to koupil, mi napsal, že mi dává 100% záruku na to, že auto nebylo bourané na žádnou nosnou část vozidla a že airbagy nebyli venku. to že je stříkaný nárazník a měněný L blatník vím - to ale pořád nemusí znamenat havárii ne? (máme v práci půl roku staré auto a je tak odřený, že půjdou oba boky na lak, ale jsou to jen kosmetické věci)pbjun píše:Tak myslim ze toto jde potvrdit lehko, mrkni v motorovem prostoru na nosniky... Nikdy to nedokazou vyrovnat tak jak to puvodne bylo... Taky odstiny na dilech budou jine...
co mám informace, tak diagnostika zjistí, jestli je "něco" na tom okruhu, kde má airbag být, ale jestli to "něco" je airbag, nebo odpor, to už asi ta diagnostika neřeší (jestli to říkám špatně, tak mě prosím opravte)Jozkablack píše:Diagnostika to nezistí??? Já myslel že ano.
- Mata
- Pokročilý
vy mi dáváte! si tu něco přečtu a hnedka to jdu študovat do auta...tak jsem koukla i na ten kryt airbagu u spolujezdce....no nevím....
všude to pěkně lícuje, jen pod tím nápisem AIRBAG to trošku vyčuhuje nad okolní "terén" - tak max. 1mm - co myslíte? jste mi nasadili takovýho brabrouka do hlavy! 

-
- Test driver
nieje nič jednoduchšie, než to vyfotit..
- Mata
- Pokročilý
ano prosím, hned jen co se mi nabijou baterky do foťáku, klekly mi...
- qwerton
- Pokročilý
já to mám taky tak 1 mm, ale už jsem klidnější, než v neděli večer. věřím tomu, že je to origo 

- Mata
- Pokročilý
a jak jsi k tomu dospěl?, mě totiž ani nenapadlo, že by s tím mohlo být něco špatně, jsem si řekla, že to tak uplně přesně nesedí, je to vážně max. 1 mm a to jen pod tím nápisem, jinak to lícuje...to až jsem si přečetla tvůj příspěvek a dneska na to pořádně koukla, tak nevím...ale máme auto od známýho - krutibrko myslím, že tohle by nám řekl....