Krbový kamna s výměníkem versus krbová vložka
- Jari
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Krbový kamna s výměníkem versus krbová vložka
Tyhle měl švagr:
http://www.verner.cz/main.php?id=0431d7 ... &locale=cz
O těhle uvažuji:
O těhle uvažuji:
- robo
- Nováček
Mam doma obstavanu krbovu vlozku + rozvody tepleho vzduchu do podkrovia.Kedze krb je denne v prevadzke, zacina mi vadit kazdodenne nosenie dreva do obyvacky a neporiadok pri cisteni popolnika.Koli tomu uz dnes by som nesiel do krbu aj ked esteticky to nema chybu.Dalsim minusom je to ,ze rozvody nemam v kupelkach a tak ked poobede kurim krbom vecer musim prekurit kupelky el.ohrievacom.Ak mas doma kotolnu tak moja rada pre teba je kotol na drevoplyn,ak planujes denne vyuzivanie.Cely dom bude vykureny a teplo v jednotlivych izbach si vyregulujes cez termostaticky ventil.
focus 1.8 TDCi 74kW 2003<br>
- Jari
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Jak už jsem tady psal-hlavní topidlo bude plyn,krb bude pouze na přitápění
- herizn
- Pokročilý
to Jari:já bydlím na baráku 18let,a souhlasím s robem,a ne jen proto,že to tu píše,ale mám i několik známích,kteří to mají,taky tak:je to pěkný,je to super,ale málokdo chce mít v obýváku bordel,kterému se moc nevyhneš,při tomto způsobu topení,ale volba nakonac zůstane na tobě.
Ale poradím ti ohledně toho plynu,o kterém se taky zmiňuješ v uvodu.
V žádném případě se nenech jakoukoliv firmou umluvit na průtokový ohřívač.Zvol si variantu plynového kotle vedle kterého bude instalován zásobník vody(ideální je 40-60l)a nebo samostatný plynový bojler.na ničem jiném netrvej,a nikdy nebudeš zklamán s přípravou teplé užitkové vody.
Ale poradím ti ohledně toho plynu,o kterém se taky zmiňuješ v uvodu.
V žádném případě se nenech jakoukoliv firmou umluvit na průtokový ohřívač.Zvol si variantu plynového kotle vedle kterého bude instalován zásobník vody(ideální je 40-60l)a nebo samostatný plynový bojler.na ničem jiném netrvej,a nikdy nebudeš zklamán s přípravou teplé užitkové vody.
- robo
- Nováček
to iste som si povedal ked som staval dom,krb iba na prekurenie jar-jesen.,ked sa mi bude chciet.Dreva mam dost a ako pises tak aj ty.Ale ked chcem usetrit peniaze za plyn,krbom kurim kazdy den.Rano plyn,poobede hodinku plyn medzi tym zakurim do krbu a vecer len krbom.Takze z toho ked sa mi bude chciet je teraz kazdodenne kurenie.Zalezi len na tebe ako casto ho budes pouzivat a ako ta to chyti,ale ja som zmenil nazor a myslim ,ze nie sam.
focus 1.8 TDCi 74kW 2003<br>
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Letos na Infoterme jsem poprve videl krby, ktere maji klasicke predni oteviraci sklenene dvirka, ale take i bocni. Lze jej zabudovat do pokoje tak, ze ty bocni jsou pristupne z chodby a prikladani je mimo vytapenou mistnost. Je to presne tak, jako za stara na zamcich, kdy sluzebnictvo prikladalo z chodby a nerusilo slechtu. Take binec je mimo pokoj a jdou lepe prikladat delsi polinka.
- Jari
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
to Herinz:Chtěl bych plynový kotel+++++bojler kombi.(plyn+elektrika)
- mansart
- Zkušený
Jari kolik m2 budeš vytápět tím krbem (místnost ve které bude instalován)
- mansart
- Zkušený
Velikost zásobníku záleží na tom kolik je lidí v domácnosti a kdy a jak se využíváherizn píše:Zvol si variantu plynového kotle vedle kterého bude instalován zásobník vody(ideální je 40-60l)a nebo samostatný plynový bojler.
- Jari
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
21m/2mansart píše:Jari kolik m2 budeš vytápět tím krbem (místnost ve které bude instalován)
- herizn
- Pokročilý
Ano to souhlasím,uváděl jsem to pro průměrnou rodinu,což je 3-4členů,ale v pohodě si myslím,že to zvládne i více členů,ono spíš než členů to chce vědět kolik je odběrných míst a podle toho se zařídit,ale standart je 1 koupelna,takže zásobník na 40-60litrů je naprosto super a dostačující,mám odzkoušeno,že z 0 na 70 stupňů je tento zásobník vyhřátý za necelých 8 minut,což je postačující na to,aby se vystřídal další člen,který chce "spáchat hygienu" v koupelně,prostě jsem nepřítel průtokových ohřívačů a doporučuji jen zásobníky,každej v okolí kdo nedbal mé rady se těd bije do hlavy,že si nedal říct,průtokáče jen tak do hotelů apd.,ne do domácností.mansart píše:Velikost zásobníku záleží na tom kolik je lidí v domácnosti a kdy a jak se využíváherizn píše:Zvol si variantu plynového kotle vedle kterého bude instalován zásobník vody(ideální je 40-60l)a nebo samostatný plynový bojler.
- mansart
- Zkušený
Tak to ti ten co sis vybral bude stačit, já sem si vybíral podobný výkon. Ale ještě se teď dívám na značku. Nevím úplně které z nich jsou kvalitní a které ne. Hass-soon patří mezi kvalitní, ale o jiných bych si nechal poraditJari píše:21m/2mansart píše:Jari kolik m2 budeš vytápět tím krbem (místnost ve které bude instalován)

- Jari
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Byl to jen orientační výběr.
- mansart
- Zkušený
Já už takhle orientačně vybírám skoro půl roku a hlava mi jde kolem. Asi vlezu do prvního obchodu a je to 

- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mám druhým rokem v bytě tyhle kamna sice bez výměníku, udělal sem si rozvod teplého vzduchu a mám krásně teplo v celém bytě o úsporách ani nemluvím 

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II