Instalace audio zástavby

Interier, sedačky, palubní deska ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Magic
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Instalace audio zástavby

Příspěvek od Magic » 06.07.2006 20:31

S jakou tolerancí lze úspěšně použít orig/"k repro" mřížky bez nutných úprav dveří. Rád bych do všech dveří nainstaloval 16 kompa, ale u Feli jsem byl nucen upravovat jak kapsy, tak přidat mdf a design dveří byl narušen. V případě, že si budu chtít ponechat repro při prodeji bych mohl mít následně problémy.

Další dotazy směřuji k lidem, kteří instalovali/instalují do MK1 kvalitnější audio zástavbu:

- mám klást důraz na kvalitu ev. značku redukce 1,5 - 1 DIN pro rádio, a nebo je to bezpředmětné?
- jsou problémy s průchodností napájecího kabelu od baterky, pod prahy, a nebo přímo za autorádiem ev. kudy a jak ho vést?
- nejspíše to již zde někde v minulosti bylo zmiňováno, ale dá se již v ČR někde bez problémů obstarat "záslepka" namísto orig. rádia s odkládací plochou?
- jaké části vozu doporučujete vytlumit a kde bych se ev. mohl setkat s problémy s přístupem? Plánuji nejméně dvě vrstvy "Tescoundu".
- shrnutí: jaké a kolik redukcí bude k montáži tedy potřeba?

Děkuji předem za rady a odpovědi, uvítám určitě i fotografie z montáží u Focuse, abych si s tím mohl rovněž pohrát.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace audio zástavby

Příspěvek od foki » 07.07.2006 01:00

Magic píše:S jakou tolerancí lze úspěšně použít orig/"k repro" mřížky bez nutných úprav dveří. Rád bych do všech dveří nainstaloval 16 kompa, ale u Feli jsem byl nucen upravovat jak kapsy, tak přidat mdf a design dveří byl narušen. V případě, že si budu chtít ponechat repro při prodeji bych mohl mít následně problémy.
budes muset udelat MDF adapter z ovalu na kruh . ale 1cm MDF neni problem pod tapic dostat .
Magic píše: Další dotazy směřuji k lidem, kteří instalovali/instalují do MK1 kvalitnější audio zástavbu:

- mám klást důraz na kvalitu ev. značku redukce 1,5 - 1 DIN pro rádio, a nebo je to bezpředmětné?
- jsou problémy s průchodností napájecího kabelu od baterky, pod prahy, a nebo přímo za autorádiem ev. kudy a jak ho vést?
- nejspíše to již zde někde v minulosti bylo zmiňováno, ale dá se již v ČR někde bez problémů obstarat "záslepka" namísto orig. rádia s odkládací plochou?
- jaké části vozu doporučujete vytlumit a kde bych se ev. mohl setkat s problémy s přístupem? Plánuji nejméně dvě vrstvy "Tescoundu".

Děkuji předem za rady a odpovědi, uvítám určitě i fotografie z montáží u Focuse, abych si s tím mohl rovněž pohrát.
adapter je jedno dela se jen s tenkým prouzkem nahore nebo drazsi jen pruh 0,5 DIN .

kabel se da tahnout dirou v A sloupku zboku tudy se dostanes do kabiny ,pokud nechces vrtat .

o te zaslepce s odladacim prostorem zatím v CR nevim , chtel jsem jich obhednat 5ks ale stale to vychazelo na cca 1500kc .

vnejsi plech je vytlumen z vyroby ja jsem daval doorboardy a tlumil jsem vnitrni stranu a staci to .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Magic
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Magic » 07.07.2006 10:07

foki píše:
Magic píše:S jakou tolerancí lze úspěšně použít orig/"k repro" mřížky bez nutných úprav dveří. Rád bych do všech dveří nainstaloval 16 kompa, ale u Feli jsem byl nucen upravovat jak kapsy, tak přidat mdf a design dveří byl narušen. V případě, že si budu chtít ponechat repro při prodeji bych mohl mít následně problémy.
budes muset udelat MDF adapter z ovalu na kruh . ale 1cm MDF neni problem pod tapic dostat .
Magic píše: Další dotazy směřuji k lidem, kteří instalovali/instalují do MK1 kvalitnější audio zástavbu:

adapter je jedno dela se jen s tenkým prouzkem nahore nebo drazsi jen pruh 0,5 DIN .

kabel se da tahnout dirou v A sloupku zboku tudy se dostanes do kabiny ,pokud nechces vrtat .

o te zaslepce s odladacim prostorem zatím v CR nevim , chtel jsem jich obhednat 5ks ale stale to vychazelo na cca 1500kc .

vnejsi plech je vytlumen z vyroby ja jsem daval doorboardy a tlumil jsem vnitrni stranu a staci to .
Máš fotografie z montáže? Dost by mi to pomohlo, sice na to nebudu sám, ale člověk Focuse ještě pod rukama neměl.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 08.07.2006 01:11

jen co je v galerii
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Magic
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Magic » 13.08.2006 13:04

foki píše:jen co je v galerii
Rád bych se ještě zeptal jaký přesně typ redukce pro anténu je potřeba k neorig rádiu? Ten kabel z orig rádia se mi tam nějak nepodařilo dostat, mám to zkusit ještě, a nebo je opravdu potřeba ta redukce?
Ford Focus hatchback 1,6 16V ZETEC 74kW, r.v. 99/00 v provozu, moondust silver
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 14.08.2006 08:16

zalezi co mas za radio ale vetsinou je potreba redukce
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Magic
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Magic » 14.08.2006 16:36

foki píše:zalezi co mas za radio ale vetsinou je potreba redukce
Clarion 748RPM , redukci mi pošle kamarád, údajně je to něco takového :

http://www.vltava2000.cz/sekin/goodsdet ... tmentID=59
Ford Focus hatchback 1,6 16V ZETEC 74kW, r.v. 99/00 v provozu, moondust silver
Obrázek

Lamik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamik » 11.02.2008 00:21

Zkousel sem hledat ale nenasel. Tak se zeptam zde, jak hluboke muzu dat repraky do dveri. Kterym prahem tahnete low signal a kterym napajeni zeziku?
Obrázek
Ford Focus 1,8 85 kw I4 16V, Combi, r.v. 2000
Toyota Supra MA70 3.0 I6 24V
Fiat 127 1050 ccm I4 8V- Paffoni Edition
Ford Fiesta VAN 1,4 I4 8V

stigi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stigi » 11.02.2008 07:13

Vzhledem k umisteni baterky je to snad celkem jasne... napajeci levym prahem, signalove pravym

UP: nejake priklady instalace budou u me - priklady instalace FoFo (1998-2004), vecer doplnim.
FORD Focus 1.6 16V, r.v.04/00, 5-dv. stříbrná MOONDUST, K&N, REMUS
Obrázek

stigi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stigi » 11.02.2008 07:50

Zaslepka s odkladacim suplikem (Scosche FM1375B) v CR asi ne, jinak se sehnat da, ale je to otazka poctu kusu.
Obrázek

stigi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stigi » 11.02.2008 20:45

Jak jsem rano slibil, pridal jsem do galerie par fotek ohledne instalace audia do fofo I, kdyby nekdo chtel tahat kabely apod. odkaz
Obrázek

maro
Nováček
Nováček

Příspěvek od maro » 21.02.2008 20:59

Ak pouzijes redukciu z ovalu na kruh hrubu 10mm, potom moze byt repro hlboke 75mm.

Joose
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joose » 21.02.2008 22:45

Hezký vzlášť foto č.17 :wink: :wink:
Fokus C-max 1,6 TDci 90K 2006 Red Tango Trend+
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Interier“