Škubání motoru
- Thomas_333
- Nováček
-
- Test driver
cajda píše:Tak z mé strany doufam navždy ukončuji toto téma![]()
![]()
Auto opraveno![]()
Takže bylo špatné čerpadlo, nemělo sílu a kontakty tam byly v takovém stavu, že se v servisu divil, že jsem neshořel![]()
Další problém byl v hadičce která byla děravá a tím si to nasavalo falešný vzduch.
Sumasumárum 8550,- Z toho čerpadlo 6600,- Hadička z Fordu 530,- + práce zbytek!
Ted už auto jede jakoasi ho nastříkám na oranžovo
.urwa tak už zase

- hihi
- Zkušený
škubání TDDI
Popis závady:
po ujetí cca 150km při jízdě pod plynem do kopce v rychlosti kolem 130km/h (dálnice) se najednou objevilo zaškubání (ne nepodobné nedodávání paliva). Stav se objevoval za následujících podmínek - jízda pod plynem, jakýkoliv kvalt (reálně V.) Teplý motor. Při jemném lechtání plynu se záškuby nedaly registrovat. Po dalšíchcca 150km to najednou přestalo. Celkem jsemujel 450km. Zastavil jsem na cca 20 minut a vyrazil zpět. A začalo to IHNED znovu. Po ujetí dalších cca 50km to přestalo. A když jsem na hodinu zastavil po dalších 300km a rozjel se, tak zase... Po pár kilometrech byl klid.
Souhrn: první (mně známý) projev u teplého motoru v zátahu
Další opakování po zastavení a opět v zátahu.
Vymizení závady po prohřátí motoru.
CO to může být?
PS: čerpadlo měnil Foki před dvěma měsíci, rozvody taky. Z kontrolek nesvítí žádná.
po ujetí cca 150km při jízdě pod plynem do kopce v rychlosti kolem 130km/h (dálnice) se najednou objevilo zaškubání (ne nepodobné nedodávání paliva). Stav se objevoval za následujících podmínek - jízda pod plynem, jakýkoliv kvalt (reálně V.) Teplý motor. Při jemném lechtání plynu se záškuby nedaly registrovat. Po dalšíchcca 150km to najednou přestalo. Celkem jsemujel 450km. Zastavil jsem na cca 20 minut a vyrazil zpět. A začalo to IHNED znovu. Po ujetí dalších cca 50km to přestalo. A když jsem na hodinu zastavil po dalších 300km a rozjel se, tak zase... Po pár kilometrech byl klid.
Souhrn: první (mně známý) projev u teplého motoru v zátahu
Další opakování po zastavení a opět v zátahu.
Vymizení závady po prohřátí motoru.
CO to může být?
PS: čerpadlo měnil Foki před dvěma měsíci, rozvody taky. Z kontrolek nesvítí žádná.
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ty jo to co popisuješ mi dělá jak přes kopírák Mitsubishi Cordia 1.8T benzín. Už pár let a nejsem schopnej na to přijít, tak nějak jsem si na to zvyknul a hlavně mě to dělá třeba jeden čas často a pak to dá třeba 2000km pokoj. Na ten můj škopek v Mitsubishi bohužel nemaj program, tak diagnostika nepřipadá v úvahu a vyměnil jsem co se dalo. 

Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- hihi
- Zkušený
Setkal se s tím někdo u TDDI? Pokud jsem četl peředchozí stránky správně, tak jsou tu jen benzíny...
Doplňuji: jsem to dneska prohnal a závada se neobjevila... Nicméně jsem taky neujel 150km, ale 120 do kopce jsem s tím jel (teplý motor už byl).
Doplňuji: jsem to dneska prohnal a závada se neobjevila... Nicméně jsem taky neujel 150km, ale 120 do kopce jsem s tím jel (teplý motor už byl).
Naposledy upravil(a) hihi dne 28.12.2007 22:15, celkem upraveno 1 x.
- milford
- Junior
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- hihi
- Zkušený
Diky, to vim. Nicmene to myslim mohu vzhledem k chovani vyloucit. Uz to nedela... Coz by myslim v pripade poruchy potenciometru v pedalu delalo.
Celkove jsem mel pocit, ze je auto po te celkem rychle jizde nejak mimo (mam v haji poloosy, chystam se zjara do Lisova a kolem 130 to bylo naprosto strasny - jel jsem jako na zebrinaku, rachot strasnej a ten taky zmizel, ale to je jine tema... )
PS: letel jsem do NJ
. Naposledy.
Celkove jsem mel pocit, ze je auto po te celkem rychle jizde nejak mimo (mam v haji poloosy, chystam se zjara do Lisova a kolem 130 to bylo naprosto strasny - jel jsem jako na zebrinaku, rachot strasnej a ten taky zmizel, ale to je jine tema... )
PS: letel jsem do NJ

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Takhle mě to vždycky přišlo ve dvojkovym mondeu.Když jsme s nim jeli přes alpské průsmyky na dovolenou,bylo totálně narvaný,takže plyn na podlaze a dostával zakouřit.Pak si s ním někde zastavil a chtěl se rozjet a vůbec nešel za plynem,byl línej a při rozjezdech vždycky skoro chcípnul.Zastavili jsme a za takovejch 10 minut se zase choval normálně.Ale to byl koncepcí starej motor...
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Joui
- Nováček
Najeto necelých 120 000km, podělala se mi rozdělovací cívka, vysoleno 3,5 tácku za novou. Prý to Fíci dělají, jel na 3 válce (cukání, jel jsem jen na lehkou nohu a spotřeba - 15l/100km).Mira píše:co se toho škubání tak určitě ještě pohledejjá podobný problém řešil a pomohla až výměna cívky, ale u každého kdo podobný problém řešil to mohlo být něco jiného.
Tak např.: http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... highlight=
KAWASAKI team green + FOCUSKOMBI 2,0L / 100kW
-
- Test driver
Nechci furt otravovat, ale zjistil jsem že auto cuká a dusí se jen když dám plný plyn, když lechce uberu tak to přestane.
Taky když jsem jel a hodil jsem neutrál protočil jsem motor k 5tis. tak to začlo blbnout a vyletěla mi ručička teploty vody. Zastavil jsem zkontroloval teplotu vody a nevařila ani nahodou byla spíš vlažná. Poté se to opakovalo ještě asi dvakrát a teď už ručička neblbne, ale na plný plyn se to pořád dusí
Benzinové čerpadlo a vzduch. hadičku mám po výměně.
Mohla by to být cívka? Ale jak tu čtu tak mi to 15 litrů nežere a na tři válce mi to taky asi nejede ( myslím, že bych to poznal
)
Taky když jsem jel a hodil jsem neutrál protočil jsem motor k 5tis. tak to začlo blbnout a vyletěla mi ručička teploty vody. Zastavil jsem zkontroloval teplotu vody a nevařila ani nahodou byla spíš vlažná. Poté se to opakovalo ještě asi dvakrát a teď už ručička neblbne, ale na plný plyn se to pořád dusí

Benzinové čerpadlo a vzduch. hadičku mám po výměně.
Mohla by to být cívka? Ale jak tu čtu tak mi to 15 litrů nežere a na tři válce mi to taky asi nejede ( myslím, že bych to poznal

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Test driver
Děkuji Pelene !!!
Přeložil jsem si to v translatoru, protože umím jen československy a rozumím polákům
Přeložil jsem si to v translatoru, protože umím jen československy a rozumím polákům

Kód: Vybrat vše
-Přívod vzduchu systémové vakuum systém / netěsnosti
-elektrické konektory / motor/ baterie
-motronic / spojení / instalace vedení
-motoru snímač teploty chladiva
-čistič paliva palivové čerpadlo
-tlak paliva/odváděcí rychlost / regulátor tlaku paliva
-vstřikovače
-zahřátá lambda-sonda systému regulace emisí
-řídicí modul motoru