silnicari se divi velice, ze snih zasypal jim....

Moderátor:phofy
r0mik
.
.
Kontaktovat uživatele:

silnicari se divi velice, ze snih zasypal jim....

Příspěvek od r0mik » 15.11.2007 21:19

brutalni nastup zimy.. usek z poruby do vyskovic cca 12km jsem jel snad 30minut.. a kdyz jsme jel po silnici 1. tridy 40km/h tak jsem si pripadal jak pirat silnic... a bude uz jenom hur nasledujici 4mesice :-( za celou cestu ani jeden pluh, hlavne ze v odstavnem pruhu odstavene frezy+válce jak spravuji zas na posledni chvili silnice, ktere beztak ted nechaji rozkopane nez ten snih opadne :roll:
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 15.11.2007 21:25

ono je to zas zaskocilo, koneckoncu jako kazdy rok s tim nepocitali, ze proste bude v listopadu snezit.
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: silnicari se divi velice, ze snih zasypal jim....

Příspěvek od Kóťa » 15.11.2007 21:27

Ale nemůžou za to ty lidi co makaj na silnici,za to můžem nadávat těm nahoře,co seděj v teple na prdeli.Ty musej rozfofrovat prachy do konce roku,aby za rok měli zase.Kocourkov.Ono vozový park silničářů není celý nový a tolik aut taky nemaj.Prostě všude se to stihnout nedá.Osobně na ně nenadávám.V zimě je zima a sníh či led.Že to někdo uklidí je bonus :wink: Ale určitě si silničáři v zimě máknou.Je jich málo(kdo by je v létě živil)auta na prd(většina),prachy na prd(u koho ne)a ještě je každej kritizuje!Já jim už dopředu děkuju! :!: A do mně! :D
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 15.11.2007 21:27

zewl píše:ono je to zas zaskocilo, koneckoncu jako kazdy rok s tim nepocitali, ze proste bude v listopadu snezit.
Neměl ses jít koupat?Ty máš ten comp snad i v koupelně :lol: :lol: :lol:

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 15.11.2007 21:29

toz kdyz pojedes 200 km 5 hodin jako ja v nedeli, tak si par sprostych nadavek neodpustis :roll: A to se bavim o useku silnice pro motorova vozidla, ne zadna 20. okrska :!:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 15.11.2007 21:33

zewl píše:toz kdyz pojedes 200 km 5 hodin jako ja v nedeli, tak si par sprostych nadavek neodpustis :roll: A to se bavim o useku silnice pro motorova vozidla, ne zadna 20. okrska :!:
Ale já neřikám,že úplně vždycky za to nemůžou.Ale nikdy jsem je neviděl píchlý na pumpě u kafíčka.Vždycky v akci.A pak mě nejvíc zvedaj ze židle ty ankety,kdy i starý babky si na ně stěžujou,že jedou busem do lidlu pro rohlíky.Prostě já bych to nedělal za boha,páč bych na to neměl nervy!!!A řidičák teda.... :D

MobyDick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MobyDick » 15.11.2007 21:46

To Kota: Já s tebou souhlasím, je jich málo technika taky není nejnovější a o penězích nemá cenu diskutovat. Když během jednoho dne napadne všude sních nemůžou být na všech místech najednou. Já bych jejich práci nechtěl.
FORD FOCUS 3dv. 2.0l 96 kw r.v 98
Obrázek
Obrázek
Obrázek
galerie
Obrázek

FOCKI
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FOCKI » 15.11.2007 21:51

r0mik: zítra jedu do práce po rudné- to bude záhul! už i dneska když sem jel domů, opět po rudné, tak sem viděl prd, cesta pod sněhem, pluh nikde! auta jela tak 60tkou max... no a co je největší shit- tak to jak odrýpli cesty v Ostravě. bude to pod sněhem, ty přechody nebudou vůbec vidět. ku..va :evil: :evil:
je: Ford ,,Matýsek,, Mondeo Titanium kombi 02/2008,2.0 TDCi 103kw
Obrázek

byla: Ford Focus 1.4 16V Zetec rv.10/98, hatchback, červená beruška - Respect!
Obrázek

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 15.11.2007 21:53

No vzhledem k tomu, že přichází zima, furt v rádiích a v TV mluví o varování meteorologů před sněhem a venku je to, co je, tak bych se spíš divil, kdyby nebyly problémy. Ve většině případů si za to můžou řidiči sami - jak rychle v takových podmínkách jedou, na jakých pneumatikách atd.
Taky silničáři nemůžou být všude - mají plán údržby silnic. Nejprve dálnice, rychlostní silnice a důležité silnice I.třídy a pak to ostatní. Vzhledem k tomu, kolik a jaké techniky mají, kolik mají peněz na lidi a údržbu atd. se vůbec nedivím, že silnice nejsou furt sjízdné.
Se podívejte k sousedům (Německo, Francie, Rakousko), jak špatně jsou tam sjízdné silnice, když přijde takové sněžení, jako u nás.
Holt si to stačí promyslet a nelze přijít na jiný výsledek, než že se vyplatí mít kvalitní zimní pneumatiky, jezdit po hlavních silnicích, situaci přizpůsobit rychlost i styl jízdy a předvídat a pak je pro úspěšnou cestu uděláno ze strany řidiče maximum.
Ford Focus 1,8 tddi 09/2001 facelift 2002. hatchback, stříbrný
Obrázek

Žij tak, abys toho později nelitoval!
Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

opicak
Junior
Junior

Příspěvek od opicak » 15.11.2007 21:55

Tak pánové pozor - narazili jste na silničáře !!! A budu se bránit !! Dělám dispečera zimní údržby komunikací několit let a jestli něco nesnáším, tak řeči o tom, jak silničáři zase spí. Držím noční od 1.11. , min. co dvě hodiny kontrola rajónu (někde je mokro, někde to mrzne) a to celou noc. A pak pěkně na svou šichtu do půj 3. A opravdu za to není balík. A když začne sněžit, tak sehnat řidiče a do hodiny od zavolání řidiči domů musí vyjíždět s posypem ven. Na to jsou normy. A jezdí se celou noc. On si totiž řadový řidič nedokáže představit, že jsou 3 kategorie silnic a v každé kategorii cca 7 okruhů a to vše podle plánu zimní údržby rozděleno do stupňů důležitosti. V podstatě to znamená, že na třetí kategorii máme 24hodin od spadu první vločky a po dokončení 1 a 2 kategorie. Je na to norma ať se to někomu líbí nebo ne.A když je kalamita tak se jezdí kolečko po silnicích zařazených v prvním stupni a když se to stíhá, tak možná druhý stupeň. Zase dané normou. To znamená, že řidiči, kteří bydlí v nějaké zapadlé části můžou klidně zapomenout na představu, že si zajedou po suché silnici až do garáže. bohužel si to většina myslí.Ale takový je plán dělaný podle norem a zákonů.Ti řidiči se točí celou zimu, nemaj čas se ani vyčůrat, protože mají časové limity. Ale každý hned nadává, že neviděl ani sypač. On ten chlap za volantem na jednom okruhu musí udělat třeby 50km silnic a nemůže být všude najednou, aby se ukazoval. Já osobně mám za sebou nejednu noční, kdy jsem makal celou noc, zajišťoval opravy, poruchy, zapadlé auta atd. Pak předal zápis, dispečerskou židli a šel na svou ranní šichtu. Ono za vše mluví definice zimní údržby uvedená v zákoně: teď budu citovat: Úkolem zimní služby je z m í r ň o v á n í závad ve sjízdnosti a schůdnosti na místních komunikacích vzniklých zimními povětrnostními vlivy a jejich důsledky tak, aby zimní údržba byla zajišťována s přihlédnutím ke společenským potřebám na straně jedné a ekonomickým možnostem vlastníka místních komunikací na straně druhé. Všiml bych si červeně zvýrazněného slova. Pokud tedy projedete třeby 20km rychlostí a po ledu, ale projedete - udělali jsme my silničáři kus poctivé práce. :!: :!: Fuj to jsem se rozkecal.
focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA
Obrázek

r0mik
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od r0mik » 15.11.2007 21:56

focki: k tomu jak pekne odrizli tahy v ostravem rudna rozkopana, tam jsme mel hodne strach abych nevletel do vyfrezovaneho jak je to zafujane, nastetsi to bylo dobre znaceno, cestu na porubu jsem konzultoval s nekolika kolegama, rudna-vyfrezovana misty,kolony , plzenska (od ferony->nova ves vodarna)- vyfrezovana misty,tez kolony..nakonec jsme se simral z vyskovic pres piskove doly po silnici 2. tridy, cca 30kou..a tu rudnou fakt tak brzo nedodelaj kdyz zaclo take pocasi..uz tak od mlade z havirova sjizdim radej u vitkovickeho stadionu, bo pred shopingem prejizdet ty 10cm mantinely pri odbocovani na vyskovice, je hotova sebevrazda... :roll:
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T

FOCKI
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FOCKI » 15.11.2007 21:59

pedroH:s tímhle bych polemizoval..... pokud máš na cestě cca 30čísel neprojetého sněhu, pak jedině s řetězy. vemte si rudnou, spojka mezi Havířovem a Ostravou..denně tudy projede x stovek aut, autobusů, kamionů...a za svůj život sem tam viděl pluh 2krát :!: pokud meteorologové předpovídaj závěje a podobně, měli by silničáři ošéfovat, aby tydle cesty byly průjezdné :evil:
r0mik- je to mazec. včera cca kolem 22 jsem sjel z rudné na vodárnu na Novou Ves- tolik ku..ev v mém mazlíkovi ještě nepadlo :oops: já jel tak 30tkou, jinak bych asi rozsekal plecháče, jaké tam jsou ostré schody :cry:
to opicak: a sakra :lol:
Naposledy upravil(a) FOCKI dne 15.11.2007 22:05, celkem upraveno 2 x.
je: Ford ,,Matýsek,, Mondeo Titanium kombi 02/2008,2.0 TDCi 103kw
Obrázek

byla: Ford Focus 1.4 16V Zetec rv.10/98, hatchback, červená beruška - Respect!
Obrázek

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 15.11.2007 22:03

opicak píše:Tak pánové pozor - narazili jste na silničáře !!! A budu se bránit !! Dělám dispečera zimní údržby komunikací několit let a jestli něco nesnáším, tak řeči o tom, jak silničáři zase spí. Držím noční od 1.11. , min. co dvě hodiny kontrola rajónu (někde je mokro, někde to mrzne) a to celou noc. A pak pěkně na svou šichtu do půj 3. A opravdu za to není balík. A když začne sněžit, tak sehnat řidiče a do hodiny od zavolání řidiči domů musí vyjíždět s posypem ven. Na to jsou normy. A jezdí se celou noc. On si totiž řadový řidič nedokáže představit, že jsou 3 kategorie silnic a v každé kategorii cca 7 okruhů a to vše podle plánu zimní údržby rozděleno do stupňů důležitosti. V podstatě to znamená, že na třetí kategorii máme 24hodin od spadu první vločky a po dokončení 1 a 2 kategorie. Je na to norma ať se to někomu líbí nebo ne.A když je kalamita tak se jezdí kolečko po silnicích zařazených v prvním stupni a když se to stíhá, tak možná druhý stupeň. Zase dané normou. To znamená, že řidiči, kteří bydlí v nějaké zapadlé části můžou klidně zapomenout na představu, že si zajedou po suché silnici až do garáže. bohužel si to většina myslí.Ale takový je plán dělaný podle norem a zákonů.Ti řidiči se točí celou zimu, nemaj čas se ani vyčůrat, protože mají časové limity. Ale každý hned nadává, že neviděl ani sypač. On ten chlap za volantem na jednom okruhu musí udělat třeby 50km silnic a nemůže být všude najednou, aby se ukazoval. Já osobně mám za sebou nejednu noční, kdy jsem makal celou noc, zajišťoval opravy, poruchy, zapadlé auta atd. Pak předal zápis, dispečerskou židli a šel na svou ranní šichtu. Ono za vše mluví definice zimní údržby uvedená v zákoně: teď budu citovat: Úkolem zimní služby je z m í r ň o v á n í závad ve sjízdnosti a schůdnosti na místních komunikacích vzniklých zimními povětrnostními vlivy a jejich důsledky tak, aby zimní údržba byla zajišťována s přihlédnutím ke společenským potřebám na straně jedné a ekonomickým možnostem vlastníka místních komunikací na straně druhé. Všiml bych si červeně zvýrazněného slova. Pokud tedy projedete třeby 20km rychlostí a po ledu, ale projedete - udělali jsme my silničáři kus poctivé práce. :!: :!: Fuj to jsem se rozkecal.
Však jak jsem psal výše - nelze být všude. Taky člověk, kterému shoří barák, pak nadává, kde jsme tak dlouho. Ale ono ty minuty, kdy někomu teče do bot, utíkají strašně rychle.
Tak řidič, který evidentně jel rychle a prostě mu to uklouzlo, nakonec nadává na silničáře, že mu neuklidili cestu. Takové posílám do háje, protože je jasné, že každý musí přizpůsobit rychlost a styl jízdy podmínkám, jaké panují. Vždyť když prší a ten dotyčný chytí aquaplaning, taky nenadává, že silničáři měli cestu vysušit...
Obrázek

Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 15.11.2007 22:06

FOCKI píše:pedroH:s tímhle bych polemizoval..... pokud máš na cestě cca 30čísel neprojetého sněhu, pak jedině s řetězy. vemte si rudnou, spojka mezi Havířovem a Ostravou..denně tudy projede x stovek aut, autobusů, kamionů...a za svůj život sem tam viděl pluh 2krát :!: pokud meteorologové předpovídaj závěje a podobně, měli by silničáři ošéfovat, aby tydle cesty byly průjezdné :evil:
No ono to máš těžké - přesně jak píše Opicak: lidi vyjedou do 1 hodiny od zavolání. Ale dnešní systém je postavený na tom, kolik peněz mají silničáři k dospozici. Takže pokud meteorologové varují před sněhem, tak to ještě není tak jisté, že sněžit opravdu bude (viz. ČHMÚ - nízký stupeň nebezpečí). A pak asi bude špatně vedoucí zdůvodňovat, že držel lidi v práci jenom kvůli tomu, že mohlo sněžit.
No a že tys potkal pluh 2x taky není argument. Copak jsi jezdil po Rudné furt dokola? Vždyť ty pluhy mohly být zrovna na opačné straně Ostravy a začínaly plužit Rudnou z druhé strany...
Obrázek

opicak
Junior
Junior

Příspěvek od opicak » 15.11.2007 22:09

PedroH píše:...Však jak jsem psal výše ...
Jo, četl jsem. Byl jsi rychlejší. Ale i tak dík za podporu. Myslím, že hasiči jsou na tom podobně jako silničáři. Nikdy nebude nikdo spokojený...
focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“