Mříž v kombíku
- Damon
- Test driver
- Ahmed
- Test driver
Tak to je potom blbe. Asi bude zalezet na tom, jak moc po tom pujdou, protoze takhle by se v tom asi u kazdeho auta nehrabali nebo namatkove. Ale kazdopadne ty body budou asi fama, nikde jsem se v seznamu bodovanych prestupku o tomhle nedocetl a 5 by bylo celkem dost za takovou blbost.hide píše:Policajti si na silnici přes počítač můžou vyjet velkej techničák a tam to napsaný je.
- hide
- Pokročilý
No je tam něco vo technickým stavu. Na té mříži je napsaný, že bez přepážky, nesmí být vozidlo používáno.Ahmed píše:Tak to je potom blbe. Asi bude zalezet na tom, jak moc po tom pujdou, protoze takhle by se v tom asi u kazdeho auta nehrabali nebo namatkove. Ale kazdopadne ty body budou asi fama, nikde jsem se v seznamu bodovanych prestupku o tomhle nedocetl a 5 by bylo celkem dost za takovou blbost.hide píše:Policajti si na silnici přes počítač můžou vyjet velkej techničák a tam to napsaný je.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- hide
- Pokročilý
M1 - MŘÍŽ ANO - DPH NE !!!!!!pelen píše:Ptal jsem se dnes, jakou kategorii kombíku má kolega v práci, protože vím ,že uplatnil odpočet DPH a má mřížku. Má kategorii N1.
Proto si myslím, že:
N1 - mřížka ano
M1 - mřížka ne
N1 - MŘÍŽ ANO - DPH ANO !!!!!!
Přečti si to a uvidíš.
http://www.autorevue.cz/Magazin/Ar.asp? ... 0&CAI=2120
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem znovu projel celý zákon 341/2002 Sb.
O přepážce se píše jen:

Zákon zná kategorí N jen 3: N1, N2 a N3
Kategorií M také jen 3: M1, M2 a M3
Protože se píše o přepážce jen u kategorie N, pak to platí pro N1, N2 i N3, ale ne pro kategorie M.
Takto je v praxi prováděn výklad technických norem i mezinárodních, a proto si myslím, že tento výklad platí i pro zákon 341/2002 Sb.
Jestli se mýlím, tak ať mi to někdo vysvětlí. Jedna věc je zákon a druhá články okolo něj.
Pro bezpečnost interiéru vozidel kategorie M1 platí směrnice EHS 74/60.
O přepážce se píše jen:

Zákon zná kategorí N jen 3: N1, N2 a N3
Kategorií M také jen 3: M1, M2 a M3
Protože se píše o přepážce jen u kategorie N, pak to platí pro N1, N2 i N3, ale ne pro kategorie M.
Takto je v praxi prováděn výklad technických norem i mezinárodních, a proto si myslím, že tento výklad platí i pro zákon 341/2002 Sb.
Jestli se mýlím, tak ať mi to někdo vysvětlí. Jedna věc je zákon a druhá články okolo něj.
Pro bezpečnost interiéru vozidel kategorie M1 platí směrnice EHS 74/60.
- hide
- Pokročilý
K tomu zase článek http://www.autorevue.cz/Bleskovky/AR.asp?ARI=2541
Ten zákon byl pozměněn. Teď to platí pro N1. Ale mříž, už nesmím dát dolů, protože tam jednou byla schválená. Jedině souhlas Fordu a nový STK. Stálo by to 4 litry. Info z STK.
Ten zákon byl pozměněn. Teď to platí pro N1. Ale mříž, už nesmím dát dolů, protože tam jednou byla schválená. Jedině souhlas Fordu a nový STK. Stálo by to 4 litry. Info z STK.
- Ahmed
- Test driver
Kdyby jste si to vsichni procetli cele poradne...
Kdysi byla kategorie M1 se specialni upravou jako montazni taky pro odpocet DPH, ale ten zakon zmenili, takze uz je to jenom N1. Ale ti co maji auto z CR a v technicaku montazni, tak tam maji tu mriz napsanou a musi ji mit. Taky jsem o tom nevedel, ridil jsem se platnymi zakony.

- Ahmed
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to Hide:
První techničák CZ byl zajištěn těsně před koupí. Také jsem si ho hned při přebírání kontroloval, co vše tam mám napsáno a zda tam mám tažné zařízení, které na autě už bylo.
Mám:
1 Druh vozidla OSOBNÍ AUTOMOBIL
2 KOMBI
3 Kategorie vozidla (zkratka) M1
Nemám: žádnou poznámku montážní a žádnou poznámku o mříži.
Myslím, že každý má svůj techničák nastudovaný.
První techničák CZ byl zajištěn těsně před koupí. Také jsem si ho hned při přebírání kontroloval, co vše tam mám napsáno a zda tam mám tažné zařízení, které na autě už bylo.
Mám:
1 Druh vozidla OSOBNÍ AUTOMOBIL
2 KOMBI
3 Kategorie vozidla (zkratka) M1
Nemám: žádnou poznámku montážní a žádnou poznámku o mříži.
Myslím, že každý má svůj techničák nastudovaný.