Holt klasika, v servisu lama a rozvody na fixu

By ti z toho supr servisu měli vyplatit komplet náklady + odškodnění za ty nervy...
Spotřeba oleje se změní těžko... Tu jsem na minulým fíku (1,6 FYDB) řešil dolejváním, zkoušel jsem různý oleje a nejlíp vycházel Total guartz 9000 5W40, bralo si to podle stylu 0,3 - 1L/ 1kkm; výkon, spotřeba i emise byly OK.., spotřeba benálu by měla jít dolu, S 1,6/ 74 kW FYDD jezdim dálky (rychlost na limitech aby mě neskásli

) za 5,5 - 6 (než jsem se s tim naučil jezdit a vyladil auto tak kolem 7)
Můj názor je že baštění oleje vzniká hlavně honěním za studena.. Aktuální si bere ca 0,05L/1kkm a má 290kkm, olej 5W30 Olej Total quartz ineo ECS (na Fordí Formulu si bral ca 0,07L/1kkm - mezi výměnama jsem už musel dolít, měnim ca po 12kkm, do 130kkm to jezdilo v Dojčlandu na Fordí plán údržby.. Na spotřebu mi nejlíp vychází brzdy v top stavu (po dojetí na kopec kotouče max. lehce vlažný), dobrý pneu (letní Blu response, zimní TS870), VIF - málo ale dlouhodobě (benzín beru běžnou 95, čepro nebo ONO), a styl jízdy ohřátý motor při akceleraci točit 2,3 do 6k a pak řadit 4 nebo rovnou 5 a držet rychlost šolícháním, před zpomalením (kruháč, odbočení na křižovatce) už stovky metrů předem plynule a velice lehounce zpomalovat a ne držet rychlost 100m před kruháč - je to krásně vidět na palubáku na okamžitý spotřebě. Z dlouhýho mírnýho kopce plachtit, z prudkýho kvalt a bez plynu. Na klidný okresce takhle jedu i za 5,0 (průměrná rychlost 70, takže žádná brzda provozu). Jel jsem Francii 4 lidi v autě, průměr 100 kmh a spotřeba za ty 2kkm byla průměr rovných 6