Klimatizace

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
stano.
Člen klubu
Člen klubu

Re: Klimatizace

Příspěvek od stano. » 25.08.2020 20:50

Nooo, takze mas elektromagneticku spojku. To mi odlahlo :lol:
Len mi je divne, ze ked nechladi, tak sa kompresor toci. Pri vysokom tlaku ho praveze vypne kvoli ochrane a vtedy prave prestava chladit. Tak asi bude nizky tlak, preto ho nevypne a ani nechladi.
Mal som otvoreny kompresor. Viem co robi vadna spojka. Ale poskodeny samotny kompresor som veru nevidel (len prasknuty, ale tak fuklo celu napln, klima nesla vobec). Takze ti neviem povedat ako sa to zvukovo prejavuje.
Zacni chladivom a kontrolou tlakov. Tam byva najcastejsi problem.

Jemar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Jemar » 06.07.2025 21:01

Zdravím přátelé. Mám problém s klimou a to v tom, že během jízdy chladí celkem slušně (někdy v květnu byla doplněna chladivem - vůbec nechladila), ale když auto stojí, klima v podstatě nechladí. Koukal jsem na ventilátor chladiče a běží, ale celkem pomalu, v podstatě nefouká a ani nehučí jak bývá zvykem. Koukal jsem na samotnou vrtuli, otáčí se volně, motor ventilátoru nemusí překonávat žádný mechanický odpor. Zajímavé je, že při testu spalovacího motoru v ELM Config se ventilátor dokáže roztočit daleko rychleji než když teď běží klima. Takže předpokládám, že relé, pojistky i ta ŘJ toho ventilátoru bude v pořádku.
Pak ale netuším, proč ten ventilátor běží tak pomalu, předpokládám, že když se spustí klima, tak ventilátor dostane pokyn k roztočení a předpokládám, že se má točit maximální rychlostí a nepředpokládám, že je tahle rychlost regulovaná.
Tak a teď babo raď. Děkuji všem, kteří mě navedou na další postup při řešení tohoto problému.

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 07.07.2025 12:46

Není to nějaká úspora energie? Motor na vonoběh třeba nedává dost.
Ford Focus C-MAX, GHIA 1,6 TDCi 80kW DPF, 2007 pred FL Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“