silverwolf píše:Mám dojem, že v zimních gumách nejsou diametrální rozdíly. Jezdil jsem x let jenom na letních a to i na Šumavu a nikdy jsem nezůstal viset na rozdíl od ostatních. Naposled co jsem měl přes zimu letní gumy jsem jel od Lipna z Černé v Pošumaví do Krumlova, na silnicích uježděný sníh, klouzalo to jako kráva a kdo tam zná za Černou ten táhlý kopec , tak tam všichni stáli jak do kopce, tak z kopce a jenom já jsem jel. Vyjel jsem to bez problémů. Chce to lehkou nohu a jet s citem a jenom brnkat o pedály a pohrávat si s volantem. To jenom, že zimní gumy nejsou zárukou toho, že všude vyjedeš. Nicméně už 4 roky přezouvám pro sichr zimáky

no jo, kedysi zimne neboli. ale co boli letne, tak to boli ine letne ako su teraz, boli minimalne univerzalne.
bez zimnych by som si uz teraz netrufal. siel som minuly rok omylom po snehu na letnych (prezul som skor a nasnezilo) a to boli takmer nove, a dosiel som tiez v pohode. ale nebodaj nejaka krizovka, brzdna draha dvojnasobna, alebo necakana situacia, tak som v prdeli... skoda kludne aj za dva pary zimnych, poistovna sa ti vysmeje do ksichtu, nebodaj niekoho zabijes... toto ja neriskujem ani keby co bolo !!