Prevodovka?
-
- Nováček
Prevodovka?
Zdravim,chcem sa opytat ci niekto nemal podobny problem alebo by mi nevedel poradit..MAm fofo 3 roky cely ten cas som evidoval zvuky z prednej casi auta,,Bol to taky nepraavidelny slabunky zvuk ,myslel som ze lozisko,neviem popisat co to pripomina ale zrychlovalo sa to podla otaciek preto som vylucil lozisko na kolese.To bolo asi pred1,5 rokom.Dnes som mal auto uz v 3 servise a nikto nevie z urcitostou povedat co by to mohlo byt ale domnievaju sa ze prevodovka(nutna vymena 400eur).. zistil ze to najlepsie pocut v pohynani sa do strmeho kopca s otvorenym oknom,ako keby nieco suchlo o nieco a zrychluje sa to,a mam pocit ze je to stale viac a viac pocut ako predtym,,na 4 prevodovom stupni to suchanie nepocut ale ako keby sa to vsetko zlialo a napr pri predbiehani auto nehorazne reve,este co som si vsimol mam vysoku spotrebu kolo 10 l co som mal aj v zime 6,2l,,Bojim sa dat vymenit prevodovku a zistim ze to bolo bolo nieco ine,nejake lozisko,spojka al neviem co?Preto by som potreboval nejaku radu..Dakujem
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prevodovka?
co ma spolecneho prevodovka s tim ze auto rve ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- pbjun
- Test driver
No a co se nejdrive podivat jestli je dost prevodoveho oleje?
-
- Nováček
Je tomu asi 2 mesiace co som menil filtre,olej,remen a kladku,stabilizator,a kontrolovali mi olej v prevodovke,zevraj tam dali nejaky kvalitnejsi ci co?,kontrola poloosi a neviem co tam este bolo,,,takze oleaj asi kontrolovali,,v co dufam...A preco reve auto?Lebo taky isty zvuk nevadavabez zatazenia ani vo vysich otackach,Proste len vtedy ak dupnem na plyn alebo idem do kopca..Preto uz nemam sajnu na koho sa mam obratit...
-
- Test driver
no prevodovka ma doživotnu napln, ak ti tam chybalo a dolievali, hladal by som problem presne tam
-
- Nováček
viem ze su v prevodovke celozivotne oleje,,dokonca jeden mechanik povedal ze to moze byt spina v oleji,neviem sice aka ale zas iny mechanik vravel ze to nepomoze vymenit olej,,Preto neviem ako zistim ci fakt ten olej menil al aspon dolieval,,ja som za to zaplatilale vysledok alebo zmenu nevidim 

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
opet se ptam co ma olej v prevodovce spolecneho s tím ze auto rve , to je asi logicke ze auto rve kdyz na to dupnes
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- pbjun
- Test driver
Tak ono fordi motory maji trosku sportovnejsi projev kdyz tomu dupnes... Pokud to zaclo rvat vic nez kdysi tak muze byt propaleny nejaky tlumic vyfuku... Jinak pokud Ti dolivali olej do prevodovky tak tam zase muze chybet, ale prevodovka by mela spise rachotit. Mi treba bzuci spojkove lozisko ale neresim, spojku budu resit za par tydnu s motorem...
-
- Nováček
Akurat ma napadlo ze to moze byt aj tlmicom,zadny som menil aj pruznu spojku aj ten stredovy bol zhrdzaveny ale zeby to bol az taky hukot ako ked je deravy?neviem zistim. Ale ak ten celkovy zvuk auta ma nieco spolocne s vyfukom,tak co je potom to suchanie ci co to je. Urcite to ma nieco spolocne s prevodmi al spojka. Je to pekne pocut na 1,2 aj 3 stupni, proste opakovane suchanie ako ked mate prasknutu gumu a pri zrychlovani aj ten zvuk sa periodicky stupnuje,ale nepodla rychlosti ale ked zaradim 2 tak sa to zar zmeni na zaciatok a ide znova aj s 3 stupno. Sranda ked som bol na zdvihaku a radil som normale vsetky stupne tak to ani naznakom nebolo pocut,cize s toho mi vypliva ze to robi iba pri zatazeni. Tak co to potom je? Uz fakt neviem co mam skusit ako dalsie,risknut druhu prevodovku? Co som tusim nenapisal tak boli menene filtre,remen,napinacia kladka,aj vodiaca na klinovy-lozisko,stabilizator,olej/filter,brzdy aj platnicky vsetky,kolesa prehadzovali ci to neje tym aj 1 lozisko na kolese,aj tak to robi,len kde?sory za chyby
- pbjun
- Test driver
Kolik mas najeto? Spojka menena? Jeste me napada lozisko spojky, lamela, pritlacnak...
-
- Nováček
Ja som zatial najazdil 15 tisic a celkom ma 132 t ale neviem ci pravych. A ani neviem ci spojka bola nenena,ale zabera takisto uplne hore,cize asi ide do haja ako som to tu uz cital.,ze? A v poslednom case mi zdochina pri pohnuti,a do kopca mam co robit bez rucnej neni sanca,este co som nemapisal ze ked je studeny motor tak to niekedy nepocut aj rychlosti idu lepsie,2 mi stale chytne zuby ked nepockam a nedam si pozor
- pbjun
- Test driver
Za prve bych vymenil spojku a za druhe mi prijde ze pokud dolivali olej do prevodovky tak tam dali jiny nez tam patri... Jeste mrkni kolik mas brzdovky - mi spojka taky delala potize ale zjistilo se ze mam malo brzdovky - dolil sem a spojka zase plne funkcni... nicmene tedka uz me vymena ceka.
-
- Kontaktovat uživatele:
zdravím! pokud ti měnili nebo dolili olej a převodovka řve tak tam určitě nenalili originál olej ford! fokusy jsou na to citlivé.
Ruční převodovka - typ iB5
převodový olej vyhovující specifikaci Ford WSD-M2C 200-C
Ruční převodovka - typ MTX75
převodový olej vyhovující specifikaci Ford ESD-M2C 186-A
ve fordu 400 za litr.
Ruční převodovka - typ iB5
převodový olej vyhovující specifikaci Ford WSD-M2C 200-C
Ruční převodovka - typ MTX75
převodový olej vyhovující specifikaci Ford ESD-M2C 186-A
ve fordu 400 za litr.
Ford Focus kombi 1.6 2001 6.6L.
-
- Test driver
pavel106:vlastna skusenost? zaujimavy postreh...
xinlko:tak naj asi urobíš ked to za včasu vypustíš a naleješ tam čo tam ma byt, nech sa ti ta prevodovka nerozpadne uplne..
xinlko:tak naj asi urobíš ked to za včasu vypustíš a naleješ tam čo tam ma byt, nech sa ti ta prevodovka nerozpadne uplne..
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ako moze byt prevodovka citliva na iny olej ako originalny ? Predsa ked do toho nalejem olej presne podla specifikacie tak to nemoze byt problem ... Aj v manuali k autu su myslim vzdy vypisani alternativni vyrobcovia
Focus II. Tournier 1.8 TDCi, 2010